Hur gick det nu då?

Igår utsåg jag serierna mest intressanta matcher, och idag så tänkte jag följa upp dessa matcher för att se hur de slutade.

Allettan södra

Nybro-Skövde 5-2

I drygt en och en halv period orkade Skövde stå emot den suveräna serieledaren. Så långt hade Skövde oavgjort med mersmak, men i slutet av den andra perioden så verkade Skövdes energi ta slut och Nybro kunde för första gången i matchen etablera långa och tunga anfall mot ett allt mer passivt Skövdeförsvar. Det höll givetvis inte och Nybro kunde därmed ta sin nionde raka seger. Att gå obesegrade genom den första rundan imponerar givetvis, och Nybro är just nu laget som får ses som de stora favoriterna att ta en allsvensk plats i vår. Skövde gjorde som sagt var riktigt bra ifrån sig i en och en halv period och kan säkert bli att räkna med i striden om en åttondeplats.  

Allettan norra

Hudiksvall-Teg 1-2

Hudiksvall åkte på sin femte raka förlust när man besegrades av Teg med 1-2. Teg måste därmed räknas in som ett topplag i den norra allettan, medan Hudiksvall får inrikta sig på att nå en direktplats till playoff (topp 6-placering). Hudik har trots tränarbyten och flera spetsvärvningar inte fått spelet att lyfta. Kommer ”Lillis” tillbaka ner i båset snart?

Södra vårettan

Kalmar-Tranås 3-5

Har Tranås äntligen fått det att lyfta nu? Mot Kalmar tog man i alla fall sin tredje raka seger, och det är första gången sedan oktober man fått ihop en så lång segersvit. Segern grundlades tack vare en stark andraperiod, men det var jämnt hela vägen in i kaklet, avgörande 5-3-målet kom i tom kasse med 11 sekunder kvar. Trepoängaren gjorde att Kalmar och Tranås nu bytte plats kring strecket om en säkrad hockeyettanplats. Men det kommer säkert bli kamp kring strecken långt in i serien!

Västra vårettan

Kumla-Grums 3-1

Kumla gjorde sitt för att västra vårserien inte skulle spricka upp och besegrade Grums med 3-1. Nu skiljer det fyra poäng mellan trean Grums och sexan Köping, där Köping har en match mindre spelad. Tittar vi uppåt i tabellen så har Grums blott tre poäng upp till nya serieledaren Lindlöven, så nu ser det väldigt spännande ut i tabellen igen!

Östra vårettan

Vallentuna-Strömsbro 4-1

Vallentuna lyckades vinna en andra raka match, det hör inte till vanligheterna denna säsong! Och man gör det i den otroligt viktiga toppmatchen mot Strömsbro och därmed avancerar man upp i serieledning i den östra ettan. Men det är otroligt jämnt: Vallentuna, Strömsbro och Nyköping har alla 19 poäng, och bara fyra poäng bakom skuggar Segeltorp som körde över Nyköping med hela 6-1! Detta är långt ifrån avgjort, även om Strömsbro har en match mindre spelad.

Norra vårettan

Örnsköldsvik-Sundsvall 2-5

Är det redan avgjort vem som ska vinna den norra vårettan? Ja det ser inte bättre ut, för med 13 poängs ledning ska det mycket till för att Sundsvall ska tappa detta, speciellt som man verkar ha en riktigt stark form. Visserligen harr Vännäs och Kiruna IF fyra matcher färre spelade, men de behöver gå rent för att komma i slagläge. Fixar de verkligen det?

Lämna ett svar