Seriernas mest intressanta matcher

Idag spelas det väldigt många intressanta matcher, men då tiden är knapp och matcherna är många så tänkte jag utse den mest intressanta matchen i vardera serie.

Allettan södra

Nybro-Skövde

Det spelas tre matcher i allettan södra (Dalen-Huddinge och Troja-Vimmerby i övrigt) och alla tre är riktigt spännande på sina sätt. Men jag väljer ändå matchen Nybro-Skövde till slut efter mycket vånda.  Dom flesta kanske undrar varför, visst ska seriesuveränerna Nybro avfärda bottenlaget Skövde enkelt? Och ja, visst är Nybro klara favoriter, men Skövde har tagit två riktigt tunga skalper i rad nu (Troja och Karlskrona) och har säkert ingenting emot att skrälla också en tredje gång. Laget verkar ha förstått hur de måste spela för att nå framgång nu och är också beredda att betala priset som krävs. Sedan kanske det inte räcker ändå, men Nybro lär inte kunna gå in och spela av matchen på en skridsko, för då kan laget med idel segrar i bagaget få sin första förlust.

Allettan norra

Hudiksvall-Teg

Också i den norra allettan spelas tre matcher, men medan Boden-Kalix och Östersund-Piteå rätt tydligt pekar på två hemmaviktorior så känns matchen Hudiksvall-Teg som en betydligt mer öppen historia, där båda lagen vid seger hänger på i toppen. Hudiksvall har svajat betänkligt efter en fin serieinledning medan Teg har gått över förväntan. Faktum är att vid bra poängutdelning så kan Teg till och med gå om just nu serieledande Östersund när de är ikapp i matchandet. Jag tror att denna match är en riktig vattendelare för båda lagen. Vinnaren har ett kanonläge, förloraren kommer att få kämpa i mittenträsket.

Södra vårettan

Kalmar-Tranås

Av de tre matcherna i den södra ettan så tycker jag matchen Kalmar-Tranås sticker ut, det är en riktigt klassisk streckstrid. Över strecket för säkrat spel i ettan ligger Kalmar, men bara en poäng före Tranås som ligger närmast under. Nu möts lagen i en riktig sexpoängsmatch! Båda lagen kommer till spel med en seger i ryggen, men för att lagen ska kunna sikta uppåt behövs det mer än en seger i rad. Vilket lag lyckas med det?

Västra vårettan

Kumla-Grums

Den västra ettan var hyperjämn för en dryg vecka sedan, nu ser den ut att spricka upp ordentligt. Speciellt om Grums lyckas vinna denna viktiga match mot Kumla. Just nu skiljer fem poäng lagen emellan till Grums fördel, och då förstår man att den framför allt är viktig för Kumla. Vid seger är man med och hugger på en säker ettanplats, men förlorar man kan man ha åtta poäng upp till säker mark och det är mycket. Vinner Grums å sin sida kan de börja blicka uppåt istället, mot en playin-plats.

Östra vårettan

Vallentuna-Strömsbro

Vallentuna har inte råd att förlora denna match om man av egen kraft ska kunna ha chansen att spela play-in i vår. Man har nämligen en match mer spelad och ligger tre poäng efter serieledande Strömsbro på sin tredjeplats.  Men vinner man så är man på samma poäng och då ser det betydligt ljusare ut. Men Vallentuna har haft förtvivlat svårt att få till längre vinstrader under hela säsongen, ska de verkligen lyckas få till en andra raka ikväll? Det ska bli spännande att se!

Norra vårettan

Örnsköldsvik-Sundsvall

Då det bara spelas en match i den norra vårettan så finns det inget att välja på. Och ska jag vara ärlig så känns kanske inte denna match riktigt het, för det är tabelljumbon Övik som gått kräftgång efter jul mot ett Sundsvall som leder serien i stor stil efter ett finfint 2021. Men visst, kan Övik skrälla så öppnar det ju upp serien rätt rejält, så låt oss hålla tummarna för det. Om inte annat så för spänningens skull!

Lämna ett svar