Blandad kompott

Imorgon väntar en lite blandad kompott på spelschemat. En match i norra vårserien, tre i den norra allettan och fem stycken i den södra allettan. Men det är också blandat i meningen att det är bottenkamper och toppmatcher. Här är några ord om varje kamp!

Allettan södra

Nybro-Huddinge

Serietrean Huddinge mot serieledarna Nybro, en riktig toppmatch med andra ord! Nybro har hela tiden haft en stensäker defensiv, men med värvningarna av ett antal finska spetsar så har man också fått det att lossna offensivt, och utöver en tappad pinne mot Mariestad har man gått rent, imponerande! Nu möter man dock ett lag som definitivt har vapen som kan utmana. Huddinge spelar ett fartfyllt attackspel där man blixtsnabbt ställer om med upp till fyra spelare och driver raka vägen mot kassen. Jag tror på en riktigt spännande drabbning!

Troja-Mariestad

Troja tippade jag och många med mig som seriesegrare i den södra allettan. Men det i baktanke så måste den sjundeplats man just nu har ses som ett misslyckande. Förvånansvärt nog är det defensiven som sett skakig ut, det brukar annars vara Trojas adelsmärke. Men med 18 insläppta mål är man tredje givmildast i serien. Också offensiven som var glänsande under grundserien har tappat en hel del lyster. Men alla som ser på laguppställningen kan ju se att det bara är en tidsfråga innan det lossnar. Frågan är om det lossnar redan imorgon? Då möter man Mariestad, ett Mariestad som varit lite upp och ner, men på slutet upp. En derbyseger och en seger mot Huddinge är deras senaste två matcher, och i dessa båda matcher är det defensiven som varit nyckeln. Kan de stänga ner också Trojas stjärngarnityr? Lagen har en historia tillsammans de senaste åren av jämna och tuffa matcher, mycket talar för att det blir så också imorgon.

Dalen-Karlskrona

Hade någon inför säsongen skrivit att Dalen skulle gå ut till match mot Karlskrona som favoriter så hade denna nog blivit idiotförklarad. Men så måste ändå denna match ses. Dalen har imponerat med fem segrar på sex matcher och innehar just nu en andraplats, medan Karlskrona har tre segrar (en efter straffar) och en sjätteplats. Dalen är dessutom seriens målstarkaste lag och har släppt in näst minst och ståtar därför med +14 i målskillnad, medan Karlskrona har minus i målskillnad. Dalen skåpade ut Mörrum (resultatmässigt) senast, medan Karlskrona förlorade mot det andra bottenlaget, Skövde. Det har verkligen svängt i styrkeförhållandet lagen emellan under säsongen! Därmed inte sagt att det kommer bli en enkel seger för Dalen, jag tror att det kommer vara ett grymt revanschsuget KHK som ställer sig på isen. Men blir det trots det förlust så börjar det inte osa lite kris i ex-SHL-arna?

Vimmerby-Visby

I den södra allettan så har Vimmerby haft en lite tuff start och ligger på en åttondeplats med sex segrar. Framför allt har man svårt för att göra mål, gör man inte ens två mål per match så är det svårt att vinna matcher. Nu möter man ett Visby som faktiskt imponerat på mig så här långt. De har framför allt lyckats bra defensivt där de är starka framför egen kasse. Jag tror det kan bli en väldigt tillknäppt historia med max 4 mål.

Mörrum-Skövde

Bottenfinal finns det ordet? I så fall passar det in på denna match. Mörrum har tappat lite momentumet de hade när de gick in i allettan och har endast en seger. Lika många har Skövde, men de tog den i senaste matchen mot Karlskrona, så de är på g uppåt kanske. Jag tror egentligen båda lagen har samma problem: De har inte anpassat spelet efter den tuffare verkligheten allettan innebär. Där måste man ha en stabil defensiv, för släpper man till minsta lucka bakåt smäller det direkt. Skövde spelade enklare och snålare i senaste vinstmatchen, det ska bli spännande att se om de drog lärdom av det.

Allettan norra

Östersund-Teg

Östersund leder en just nu väldigt haltande tabell i allettan norra efter fyra segrar på de inledande fem matcherna. Senast besegrades Hudiksvall som annars hade en väldigt bra inledning på allettan, så Östersund har imponerat. Det har dock också Teg gjort. Visserligen har man en förlust på sina tre matcher, men det var med uddamålet mot erkänt starka Boden. Det borgar för ett högintressant möte, där Östersund kan göra ett litet ryck i serietoppen. I alla fall fram till Boden får börja visa vad de kan!

Enköping-Forshaga

Detta tycker jag ska bli en intressant match, en match som kommer att ge en bra fingervisning om var lagen kan komma att hamna när serien summeras. Enköping gjorde en bra grundserie och hamnade tvåa i den östra ettan, men har haft det lite trögare i allettan. Forshaga tog sig till allettan med ett nödrop från den västra ettan, och har med tanke på det gjort en helt ok inledning på sin alletta. I en jobbigt haltande tabell ligger de nu femma och sjua, men då har Enköping en match mer spelad. Vid seger för värmlänningarna kan positionerna komma att skiftas, och det skulle i så fall kunna öppna upp för en jämn fight kring det första strecket, det som skiljer sjätteplatsen och direkt playoffspel, och åttondeplatsen med playinspel.

Hanviken-Borlänge

Hanviken var sista lag in i allettan och jag trodde de skulle få det riktigt svårt, men de har faktiskt tagit poäng i två av sina fyra matcher så här långt. Visst ligger de näst sist, men de ska absolut inte skämmas för sina insatser. Visserligen har de också gått på två minor, men det är en nyttig lärpeng som gör att de bättre kommer förstå hur man måste spela i en alletta. Nu står de inför en riktigt tuff uppgift när Borlänge kommer på besök, ett Borlänge som imponerat i de två senaste matcherna där man besegrat Östersund och Enköping. Allt annat än en Borlängeseger måste ses som en skräll.

Vårettan norra

Sundsvall-Örnsköldsvik

Sundsvall måste vara lite knasiga, för vem lägger annars matcher tre dagar i rad frivilligt?! (OK, jag förstår att det blir billigast, men tuffa förutsättningar för laget). Då är det dock riktigt imponerande att ta segrar i den första och den sista, varav den sista var mot seriefavoriten Kiruna IF! Nu har man fått hela två dagars vila innan nästa match då Örnsköldsvik ska besegras. Övik har startat serien lite svagt med suddenseger mot svaga Lejon och förlust mot Vännäs, så trots det intensiva matchandet så måste Sundsvall ses som favoriter. Och kan de vinna också denna match så kanske inte Kiruna IF ska känna sig helt trygga med att ta hem fortsättningsserien ändå.

Lämna ett svar