Spännande i fortsättningsserierna!

Idag så tänkte jag fokusera lite extra på fortsättningsserierna som spelade i stort sett full omgång idag, utöver i norr. Och det blev allt en hel del skrällar, skrällar som gör att det börjar se väldigt spännande ut, speciellt i den västra vårettan.

Västra vårettan

Om vi börjar med det gottigaste först så går blicken till den västra vårettan. Där skrällde idag såväl Köping, som slog seriefavoriten Lindlöven med 2-0, som Surahammar som vann över serieledande Linden med 6-3. Lite mer programenligt var Kumlas 5-1-seger mot Malung. Det gör att vi nu har en helt galet jämn tabell där det endast skiljer tre poäng mellan serieledande Linden och jumbon Malung. Dessutom är målskillnaden väldigt jämn, det är egentligen bara överraskningslaget Surahammar som sticker ut i positiv bemärkelse. Men så är man också det lag som gått bäst av alla under vårserien. De inledde ju seriespelet med noll poäng. De  tre invärvade transatlanterna har gjort storverk i laget och Ethan Cardwell leder hela seriens poängliga med finfina 11 poäng på fem matcher. En annan intressant notering är att Lindlöven ligger på kvalplats för att hänga kvar. Det måste betecknas som ett fiasko med tanke på vilket lag man har.

Tabellen i västra vårserien just nu.

Östra vårettan

Inför omgången så flaggade jag för att den östra ettan kunde komma att dela upp sig efter dagens omgång. Men så blev det ju inte alls! Strömsbro gick överraskande på pumpen mot Segeltorp med 4-3 och Nyköping förlorade mot Sollentuna efter att Sollentuna kvitterat sent. Också Vallentuna tappade poäng, men blev ändå dubbel segrare. Dels kunde man avgöra i sudden och dels förlorade konkurrenterna alltså, så nu har man bara fyra poäng upp till playinplatsen som Strömsbro innehar just nu. Men det tightar också upp sig kring det nedre strecket, nu är det bara fyra poäng mellan trean Vallentuna och nya fyran Segeltorp.

Tabellen i östra vårserien just nu.

Södra vårettan

I den södra vårettan fick Tranås äntligen vinna igen. Och det blev en ordentlig islossning när man enkelt avfärdade Borås med 6-2. Överlag så var det favoritsegrar i den södra ettan, för Halmstad bortabesegrade Kalmar med 3-1 och Hanhals vann en jämn tillställning mot Tyringe med 2-1. Det betyder att nu har Halmstad har ett rätt klart grepp om playin-platsen, men det är väldigt jämnt kring det nedre strecket.  Det skiljer endast två poäng mellan serietvåan Hanhals (som gjort en riktigt bra vårserie så här långt) samt Krif på femteplatsen. Det lär bli kamp långt in på vårkanten för att slippa kvala sig kvar!

Södra vårserien just nu.

Norra vårettan

I den norra vårettan så spelades bara en enda match. Där fortsatte Kiruna AIF:s fiaskosäsong då man blev totalt manglad av Sundsvall med 9-2 på hemmaplan. Det ser verkligen inte bra ut för AIF. Samtidigt är serien ung, det är bara fyra matcher spelade, så mycket kan fortfarande hända. Men Sundsvall har i alla fall inlett bra.

Norra vårserien just nu.

Lämna ett svar