Kvällens matcher

Idag spelas det blott två matcher i allettorna men desto fler i vårettorna. Vårettorna som är extra intressanta i år då fyra lag tvingas kvala sig kvar, vilket gör att varje poäng kan bli väldigt viktig. Men vi börjar med att kika på de två allettanmatcherna.

Allettan Södra

Visby-Huddinge

Ett möte mellan två östlag där båda lagen har gjort en bra alletta så här långt då man ligger femma respektive trea. Visby gav Karlskrona fullt upp senast där man ledde långt in i den tredje perioden men sedan förlorade efter straffar. Även Huddinge ledde länge mot Troja innan Troja kvitterade med blott 25 sekunder kvar av matchen. En orättvis kvittering måste sägas då Huddinge var det klart bättre laget i stort sett hela matchen. Stockholmarna lyckades dock vinna efter straffläggning. Hade Huddinge haft hemmaplan hade jag hållit dom som favoriter, men Visby är starka hemma och jag tror på en jämn match.

Skövde-Dalen

Skövde åkte på en klar förlust i derbyt senast, trots att Mariestad var ruggigt skadedrabbat och saknade stora delar av sin spets. Nu ställs de mot ett Dalen som gjorde en jättevändning mot Vimmerby senast då man vände ett 2-0-underläge i den sista perioden på blott en minut. En Dalensupporter jag pratade med beskrev matchen som ”att se på färg som torkar”, Vimmerby spelade så tråkigt. Men laget styrktes säkert av vändningen och måste ses som stora favoriter.

Norra vårettan

Norra vårettan har knappt startat, men en match spelas i alla fall.

Kiruna AIF-Sundsvall

I den norra vårettan så ska Kiruna AIF spela sin första match, medan Sundsvall bara spelat en. Det är med andra ord svårt att säga var lagen står, men Sundsvall hade en klart bättre grundserie och har förstärkt laget, medan AIF tappat sin bäste spelare, Niklas Salo. Mycket talar med andra ord för en Sundsvall-seger.

Östra vårettan

I den östra vårettan så möter de tre topplagen lag placerade på den lägre halvan. Serien har redan börjat dela upp sig, och med ”rätt” segrare idag så är sprickan rätt tydlig dessutom.

Strömsbro-Segeltorp

Först ut är serieledande Strömsbro som tar sig an ett Segeltorp som senast åkte på en klar förlust mopt Hammarby. Strömsbro har imponerat och bara tappat en poäng på fyra matcher och ska ses som stora favoriter.

Vallentuna-Wings

Vallentuna fortsätter att gå knackigt utifrån vilket lag de har, men nu möter de ett Wings som är i fritt fall känns det som. Då borde väl Vallentuna ändå ta en tredje seger?

Sollentuna-Nyköping

Nyköping har steppat upp och utmanar till och med Strömsbro om playin-platsen! Senast besegrades Vallentuna i ett riktigt toppmöte och man är också enda laget att plocka poäng mot Strömsbro. Sollentuna å andra sidan har gått uruselt med fyra raka förluster och det lär bli en femte här.

Västra vårettan

Västra vårettan är ruggigt jämn, med flera lag som överraskat, både positivt och negativt. Det ser ut att bli en riktigt jämn serie med kamp hela vägen in i slutomgångarna.

Köping-Lindlöven

Lindlövens start på vårserien har varit rent ut sagt usel, men senast vann man i alla fall den helt avgörande matchen mot Grums. Med en förlust där så hade man kunnat säga farväl till playin-platsen. Nu lever hoppet fortfarande, men ska man utmana om en allettanplats så måste man besegra Köping som hade tre raka förluster innan senaste segern mot Malung.

Surahammar-Linden

Surahammar hade tre raka matcher med poäng, varav två segrar, innan man senast förlorade mot Malung i en målsnål match. Nu tar man sig an serieledande Linden som efter några starka värvningar fått ordning på laget och på spelet. Jag tror ändå på en rätt jämn match, Surahammar har lyft sig, men nog är Linden lite favoriter.

Kumla-Malung

Viktiga poäng står på spel när sjuan Kumla tar sig an femman Malung. Det skiljer bara en poäng mellan lagen och de är bara en seger från en säkrad allettanplats, så det lär bli en riktig kamp. Kumla är dock starka hemma och bör vara favoriter.

Södra vårettan

Den södra vårettan börjar man se lite linjer i, med några lag som ser ut att stå starka, medan andra krisar och krisar rejält (läs Tranås).

Tranås-Borås

Tranås har inlett fortsättningsserien uselt, och har tre raka förluster, men Borås ska man väl ändå kunna vinna emot?! De vann ju båda matcherna i grundserien mot dom! Men riktigt så enkelt är det inte, Borås har två raka segrar i ryggen, bland annat mot Halmstad, och med tanke på Tranås form så är det långt ifrån säkert att man klarar av att vinna mot nästjumbon. Och förlorar man så övertar man platsen, vem hade trott det inför säsongen?

Kalmar-Halmstad

En riktig sexpoängsmatch. Vinner Halmstad så har man gjort ett ryck som kan bli svårintagbart för övriga lag i kampen om playin-platsen, men vinner Kalmar så övertar man den åtråvärda serieledningen. Kalmar har imponerat så här långt, så det känns som en helt öppen match.  

Tyringe-Hanhals

Hanhals har inlett vårettan bra fram tills överkörningen senast av Halmstad. Nu är dock motståndet ett annat, Tyringe må se bättre ut efter jul, men de får ändå ses som en underdog i denna match.

Lämna ett svar