Kik på morgondagens matcher

Dä ä möe nu, som vi säger på schlätta! Men jag ska ändå försöka mig på ett inlägg emellan allting som måste skrivas för klubbens hemsida. När laget spelar varannan dag och man ska göra inför-reportage, matchreferat, eftermatchen-intervju plus att det tillkommer spelare som man ska göra intervju med, så blir det inte mycket tid över för bloggande. I alla fall om man har en familj som iaf ska se en någon gång emellanåt. Idag tänkte jag försöka kika en snabbis på matcherna i morgondagens omgång som kan bli mycket intressant!

Allettan norra

Teg-Kalix

Kalix hade stora problem i sin match mot Forshaga och var mer eller mindre utspelade stora delar av matchen. Dessutom har de förlorat klart mot Piteå. Nu behöver dom stoppa blödningen för att få något positivt att bygga på. Men det lär inte bli lätt, Teg har startat allettan klart bättre och får ses som favoriter.

Borlänge-Östersund

Östersund har imponerat med 13 raka segrar, varav tre nu i inledningen av allettan. Nu ska man ta sig an Borlänge som är i ett lurigt läge då man endast spelat en enda match på en månad. Detta då förra helgens norrlandstripp blev inställd. Östersund måste ses som favoriter, samtidigt som Borlänge är ett bra lag när allting stämmer för dom.

Forshaga-Hudiksvall

Forshaga har imponerat och tog fyra poäng på förra helgens norrlandsturné, och förlorade bara med uddamålet mot Östersund. Nu får de en ny klurig motståndare i Hudiksvall som ligger tvåa med sju av nio poäng inspelade. Men jag tror inte tvåan är lika säker som många andra kanske tror.

Allettan södra

Visby-Karlskrona

Visby har startat serien bra med två segrar de första tre matcherna, medan Karlskrona vunnit två av fyra, nämligen de två senaste. Har Karlskrona kommit igång nu? Jag tror på en rätt grinig match, det brukar det bli när Visby är inblandade.

Vimmerby-Dalen

Två försvarsstarka lag som möts. Dalen hade problem med ett annat försvarsstarkt lag senast (Nybro) och förlorade. Har Dalen nycklarna för att lösa upp Vimmerbys försvarslås eller åker man på andra raka förlusten?

Mörrum-Nybro

Nybro har rustat med fyra finnar och besitter nu en trupp med nio backar och sjutton forwards! Visst har man någon skada, men knappast optimalt att träna med så mycket folk. Men nu står man väl rustade för en lång serie, och visst tillför finnarna spets! Nybro stora favoriter.

Huddinge-Troja

Troja har inte startat lika starkt som många trodde inför serien. I fredags blev det stryk med klara siffror mot Nybro och i söndags två poäng mot Mörrum. Nu ställs man mot en ny svår utmaning då man tar sig an segrarna i östra ettan, Huddinge. Huddinge har gjort det bra så här långt och ligger tre poäng före Troja med en match mindre spelad. Förlust igen för Trojanerna och det kommer bli en lång väg upp till seriesegern.

Skövde-Mariestad

Skaraborgsderby! Så här har matcherna lagen emellan slutat i turordning:
(Skövdes siffror först) 8-3, 4-1, 3-2 e str, 3-7. Med andra ord en klar och tydlig trend att Mariestad, med en i stora delar ny trupp, har en positiv trend vad gäller slagstyrka gentemot ett Skövde som i stort sett hade intakt lag. Fortsätter det på inslagen väg?

Norra vår

Vännäs-Lejon

Norra vårettan har knappt påbörjats men imorgon spelas en tredje match, Vännäs mot Lejon. Lejon kan ha fördel av att ha två matcher i benen, men med tanke på prestationerna under grundserien så ska ändå Vännäs vara klara favoriter.

Östra vår

Nyköping-Vallentuna

Två lag som just nu har en säkrad ettanplats men som säkert siktar på play-in. Men då bör man vinna denna match, för annars kan uppförsbacken bli lång. Vallentuna spelar under rätt stor press med tanke på misslyckandet i grundserien medan Nyköping kan slå ur underläge. Så skönt läge för dom, men Vallentunas lag ska vara starkare.

Wings-Strömsbro

Wings tränare Mattias Valente är under stor press efter den svaga andra halvan av grundserien. Men än så länge är han kvar och nu står han inför en grannlaga uppgift att försöka betvinga serieledande Strömsbro. Strömsbro som har idel segrar i fortsättningsserien och som är laget att slå i racet om play-in-platsen.

Segeltorp-Hammarby

En viktig match om man vill undvika kval neråt. Vinnaren har ändå häng på en säkrad hockeyettanplats, förloraren kan ha 8 poäng upp.

Västra vår

Malung-Surahammar

Surahammar är faktiskt västra vårettans formstarkaste lag med sju poäng på tre matcher. Senast vann man mot Kumla med klara 6-2. De kanadensiska nyförvärven har verkligen lyft laget och nu känns det inte helt orealistiskt att laget med nio liv nu hittar ett tionde och hänger sig kvar ett år till. Men då bör man slå Malung, ett Malung som brukar vara hemmastarka, så inte en helt enkel uppgift.

Linden-Köping

Köping tog en viktig seger senast mot Malung, innan dess så hade man fyra förluster senaste fem matcherna. Nu möter man ett formstarkt Linden i en riktig streckmatch där vinnaren kan titta uppåt mot play-in, medan förloraren får börja snegla oroligt neråt.

Lindlöven-Grums

Ska Lindlöven få kvala för fortsatt ettanspel?! Ja det trodde man inte inför säsongen när man synade den namnstarka truppen, men faktum är att man är seriens formsvagaste lag med endast två poäng på de tre inledande matcherna i vårserien. Nu möter man serieledande Grums som via ett par värvningar (Kask och Appel) fått ett spelmässigt lyft. Vill Lindlöven inte hamna i ett väldigt jobbigt läge bör man vinna denna match, men det blir ingen enkel sak.

Södra vår

Hanhals-Halmstad

Hanhals har fått ett riktigt lyft efter tränarbytet och har tre raka segrar i upptakten av vårserien. Nu möter man ett Halmstad som tappat mycket av harmonin från förra säsongen ser det ut som. Med det laget man har ska man ligga bättre till. Men Halmstad är bara målskillnad ifrån en play-inplats, så efter denna match kanske man är där? Eller så ramlar man under strecket till kvalspel neråt, marginalerna är små!

Borås-Tyringe

Tyringe skrällde och vann mot Kalmar som annars inlett serien strålande. Nu står man inför en inte helt omöjlig uppgift då man ska ta sig an Borås, som blandat och gett lite de första matcherna. Blir det upp eller ner denna gång?

Krif-Kalmar

Något som man kanske kan kalla ett toppmöte i vårettan södra. För Kalmar och Krif har båda inlett starkt och har båda chans att sätta sig i ett bra läge vid seger i denna match. Speciellt viktig är matchen nog för Kalmar, då man vid en seger är med i racet om en play-in-plats på allvar, men vid en förlust så är man istället på en kvalplats neråt. Jämnt sa Bull!

Lämna ett svar