Så slutar den östra fortsättningsserien

Den östra vårettan är inte riktigt lika lätt att tippa som den södra. Gävlelaget Strömsbro får dock bära favoritskapet i vårt tips. De främsta utmanarna bör vara Vallentuna som inför säsongen ansågs vara ett givet Allettanlag.

Till play in

1. Strömsbro

Strömsbro var med i racet om allettanplatserna ända in i grundseriens sista omgång. Men förlusten i derbyt mot Hudiksvall innebar att Rallarbo hamnade i vårettan. Även om man tappat skicklige lettländaren Georgs Golovkovs så har man ändå den klart vassaste forwardssidan.

Målvakter 2*
Backar 4*
Centrar 4*
Yttrar 4*
Tränare 2*
Totalt 16*

Klara för fortsatt spel i ettan

2. Vallentuna

Real Vallentuna var inför grundserien en av favoriterna till att ta hem seriesegern. VBK klarade dock inte favoritskapet utan landade på en sjunde plats i grundserien. En av anledningarna är troligen att man fick pausa verksamheten i inledningen av serien. Avbrottet gjorde att man fick ett väldigt tufft schema med match varannan dag under flera veckor. Efter grundserien har man tappat poängkungen Alex Ek till Visby och viktige backen Gustav Ahnelöv lägger av.

Målvakter 2*
Backar 3*
Centrar 4*
Yttrar 4*
Tränare 2*
Totalt 15*

3. Nyköping

Lenny Erikssons Nyköping är ett lag som absolut kan utmana Strömsbro och Vallentuna om Allettanplatsen. Man förfogar över seriens bästa målvakt i Daniel Fahlström, seriens bästa back i Robin Axbom och man har även ett par riktigt bra forwards. Men truppen är tunn och skadekänslig.

Målvakter 4*
Backar 2*
Centrar 3*
Yttrar 3*
Tränare 3*
Totalt 15*

Till kvalserie för att hänga kvar i ettan

4. Sollentuna

Sollentuna var ett nog kanske den östra grundseriens största utropstecken. Man har inte den mest namnkunniga truppen men ändå slår man Vallentuna, Hudiksvall och Visby. Vill man fortsätta skörda framgångar så gäller det att man inte tummar på varken ödmjukheten eller arbetsinsatsen.

Målvakter 3*
Backar 2*
Centrar 2*
Yttrar 2*
Tränare 2*
Totalt 11*

5. Wings

Wings var inför säsongen ett lag som många såg som en utmanare till Allettanlagen. Vi tippade Wings på en åttonde plats, men man kom tia. Lånen har kommit och gått under hösten. Vissa har varit lyckade, andra inte. Laget har potential att utmana topplagen, men då måste man få ordning på spelet och hitta harmonin.

Målvakter 3*
Backar 2*
Centrar 2*
Yttrar 2*
Tränare 2*
Totalt 11*

6. Segeltorp

Vi tippade Segeltorp sist i grundserien och fick fel. Nu tippar vi dem i botten av tabellen igen. Gör vi samma misstag igen? Kanske! Men vi anser ändå att Wings, Sollentuna, Nyköping, Vallentuna och Strömsbro har starkare trupper. Segeltorp har dock lånat in ett gäng riktigt skickliga juniorer. Man förfogar dessutom över poängstarka duon Oskar Ahlholm och målkungen Søren Dietz-Larsen. Det är inte alls omöjligt att Segeltorp klarar sig kvar vi tror inte att man lyckas undvika ett negativt kval.

Målvakter 3*
Backar 1*
Centrar 2*
Yttrar 2*
Tränare 2*
Totalt 10*

7. Hammarby

Bajen nystartade inför säsongen med ny sportchef och nya tränare. Jag såg Nya Bajen på försäsongen och fick då se ett anfallsglatt gäng. Under grundserien så har det mesta gått i dur. Det har varken fungerat offensivt eller defensivt. Under grundserien vann Bajen endast två matcher under ordinarie tid. Chansen att klara sig kvar via kval bedömer vi ändå som rimlig. Hammarby behövs i ettan.

Målvakter 2*
Backar 2*
Centrar 1*
Yttrar 2*
Tränare 2*
Totalt 9*

Lämna ett svar