Så slutar norra allettan

En given toppduo och ett givet bottenlag. Däremellan hur ovisst som helst. Den norra allettan känns VÄLDIGT svårtippad. Men efter noggrann analys så tror jag att placeringarna faller så här.

1. Boden

Det är inget snack, i den norra allettan saknar Boden en allvarlig utmanare. Laget körde över den norra ettan och lagen som nu ansluter från den östra och västra grundserien är inte något av de riktiga topplagen, de hamnade i den södra allettan, så Boden lär göra processen kort. Ett komplett lag som dessutom har muskler att förstärka under resans gång om det mot förmodan behövs.

Målvakter 3*

Backar 4*

Centrar 4*

Yttrar 5*

Tränare 4*

Totalt 20*

2. Östersund

Har hela tiden haft en väldigt solid defensiv, men efter några värvningar under säsongen så har man också fått offensiven att lossna. Med värvningen av Janne Kivilahti så känns laget numer rätt komplett och man lär bli ett topplag i den norra allettan.

Målvakter 4*

Backar 4*

Centrar 3*

Yttrar 3*

Tränare 3*

Totalt 17*

3. Borlänge

Gick oväntat trögt i grundserien där jag hade dom som favoriter. Men så saknades också poängkungen Markus Persson och skickliga centern Emil Lind många matcher men båda är nu tillbaka. Det borgar för ett lyft för Borlänge som brukar hävda sig väldigt väl i den norra allettan.

Målvakter 4*

Backar 3*

Centrar 3*

Yttrar 4*

Tränare 3*

Totalt 16*

4. Hudiksvall

Genomgick en generationsväxling och har gjort en ovanligt blek grundserie, trots tränarbyte mitt i och nu byter de också tränare inför allettan. Det kan ge oro i laget, men också en nytändning och det har också förstärkt friskt på slutet med många rätt vassa kort. Det i kombination med något bättre spel på slutet gör att de nog kan vara med och bråka på övre halvan.

Målvakt 3*

Backar 4*

Centrar 3*

Yttrar 2*

Tränare 2*

Totalt 14*

5. Piteå

Piteå är nog det ojämnaste laget i allettorna. Man har några riktigt vassa spelare som bär laget på sina axlar, men utöver dessa så är det rätt tunt. Det kommer bära en bit, men knappast till att utmana den absoluta toppen, speciellt som ekonomin är ansträngd.

Målvakter 4*

Backar 2*

Centrar 3*

Yttrar 3*

Tränare 2*

Totalt 14*

6. Forshaga

Inledde serien tveksamt men fick ordentlig fart på det på slutet och avslutade serien med 11 segrar de sista 12 matcherna vilket gav allettanplats i kavaj. Viktor Lennartsson och Oliver Kandergård har verkligen visat väg och Henrik Olsén har spelat sin kanske bästa hockey i livet. Laget kommer in i allettan med gott självförtroende, frågan är dom de är mätta eller om de vill ha mer?

Målvakter 3*

Backar 2*

Centrar 2*

Yttrar 3*

Tränare 4*

Totalt 14*

7. Enköping

Många lag tappade mycket rutin och satsade istället ungt, men Enköping gick motsatt väg och plockade in rutin istället. Det gav en riktigt bra utdelning då laget gick från att vara ett bottenlag förra säsongen till att komma tvåa denna. Rutin är väldigt viktig och kan man spinna på den självförtroendeboost topplaceringen gav så kan det räcka en bit. Speciellt som man spelade bra mot de bättre lagen i grundserien.

Målvakter 3*

Backar 3*

Centrar 3*

Yttrar 2*

Tränare 3*

Totalt 14*

8.Teg

Teg svarade för en fin grundserie där man slagit flera av toppkonkurrenterna och till slut slutade på en tredjeplats. Man verkar också satsa på att försöka utmana i toppen då man värvat in ett par med deras mått mätt vassa namn i Simon Rodling och Kevin Loppatto, även om den sistnämnde kanske inte imponerat på slutet direkt.

Målvakter 2*

Backar 3*

Centrar 3*

Yttrar 4*

Tränare 2*

Totalt 13*

9. Kalix

Kalix hade en riktigt vass november där man grundlade allettanplatsen. Då spelade det ingen roll att man sedan tappade i december. Men samtidigt är det kanske en indikation på att man inte riktigt har den där stabiliteten som krävs i en tuffare alletta.

Målvakter 3*

Backar 3*

Centrar 2*

Yttrar 2*

Tränare 2*

Totalt 12*

10. Hanviken

Hanviken gjorde en grym grundserie och tog sig mot alla odds till en alletta. Nu får de chansen att slå ur underläge igen, för ingen lär tippa 08-laget annat än sist. Truppen är tunn och spetsarna få, mvarje poäng de kan ta är en bonus. De får glädja sig över säkrad hockeyettanplats.

Målvakter 2*

Backar 2*

Centrar 2*

Yttrar 2*

Tränare 3*

Totalt 11*

Här var tanken att jag skulle haft en intervju med Robert Norberg, men på grund av diverse omständigheter (läs fru som stängde av dator utan att spara), så blir det tyvärr ingen. 🙁

Lämna ett svar