Så slutar den södra fortsättningsserien

Det kanske är att svära i kyrkan, men jag tycker faktiskt den södra ettan är den som på förhand känns mest lättippad av fortsättningsserierna. Det finns en klar favorit och sedan rätt given tvåa och så vidare hela vägen ner till sjuan. Så här slutar den!

Till play in

1. Halmstad

Med det utgångsläge de skaffat sig och med de toppspelare de värvat in så skulle de givetvis ha spelat en alletta. Men något fel var det för man lyckades tappa i stort sett allt på slutet och hamnade utanför. Men i en fortsättningsserie så har man ett alldeles för starkt lag för att inte tippas som favoriter.

Målvakter 4*

Backar 3*

Centrar 4*

Yttrar 4*

Tränare 3*

Totalt 18*

Klara för fortsatt spel i ettan

2. Tranås

Om Halmstads missade alletta var ett misslyckande så var Tranås ett minst lika stort. De hade visserligen inte värvat in lika tungt, men de hade behållit en stark stomme och värvat in en del spets för att förstärka laget ytterligare. Men playoff 3-laget från föregående säsong fick aldrig spelet att stämma och spelare kom och gick hela tiden. Dessutom väldigt skadedrabbade. Nu har de dock fått tillbaka en del spelare, plockat tillbaka målvakts-Hedlund och har dessutom breddat med tre transatlanter och är Halmstads klart främsta utmanare.

Målvakter 4*

Backar 3*

Centrar 4*

Yttrar 4*

Tränare 2*

Totalt 17*

3. Krif

Krif gick ungefär som förväntat, man var med i racet om allettanplatserna en god stund men röäckte inte riktigt till. Laget är betydligt tunnare än de två topplagen men det finns bra spetsar och en hel del talang i laget. Tillräckligt mycket för att undvika kval neråt.

Målvakter 3*

Backar 3*

Centrar 3*

Yttrar 3*

Tränare 3*

Totalt 15*

Till kvalserie för att hänga kvar i ettan

4. Kalmar

Kalmar har en hel del fina namn i truppen men man får inte ut max av dem. Att sluta nia i tabellen och tidigt vara avhängda indikerar att man inte riktigt räcker till. Offensivkraft finns så det räcker, men sämre defensivt. Nu kommer man kanske få spela en kvalserie neråt för första gången sedan man gick upp.

Målvakter 2*

Backar 2*

Centrar 4*

Yttrar 3*

Tränare 2*

Totalt 13*

5. Hanhals

Hanhals startade säsongen riktigt bra men tappade sedan allt och tränare Janne Ericsson fick gå. Efter det spottade laget upp sig igen och nog kommer man undvika de absoluta bottenplatserna. Men likt förbenat så lär de få kvalspela.

Målvakter 3*

Backar 3*

Centrar 2*

Yttrar 2*

Tränare 1*

Totalt 11*

6. Borås

Borås lever mycket på sina fixstjärnor Anders och Henrik Eriksson som tillsammans med Ludvig Jansson bär Borås på sina axlar. Tyvärr för Borås del är de för ensamma och det märks också på resultaten. De inte bara kommer få kvala, faran är överhängande att de också ramlar ur efter ett kval.

Målvakter 3*

Backar 1*

Centrar 2*

Yttrar 2*

Tränare 2*

Totalt 10*

7. Tyringe

Det märks på värvningarna Tyringe gör att de dels inte har en kassakista som dignar, dels att de befinner sig långt ner i hierarkin när det kommer till att värva spelare. Det är tunt och inte speciellt spetsigt. Tappar nu också Kevin Loppatto. Undrar om inte det blir tvåan nästa säsong för Tyringe?

Målvakter 3*

Backar 2*

Centrar 1*

Yttrar 1

Tränare 2*

Totalt 9*

Lämna ett svar