Så slutar Allettan södra

Ikväll smäller det i ”lilla Allsvenskan” då Visby Roma tar emot HC Dalen på ”öjn”. Den södra allettan har seriesegrarna i västra, östra och södra grundserien samt tvåorna västra och södra.

1. Troja

Troja vann den södra grundserien med 52 poäng. Tränarduon Roger Forsberg och Johan Benker förfogar över ett komplett lag med skickliga spelare på varje position. Backsidan med Kevin Karlsson, Måns Hansson och klubbikonen Daniel ”Trucken” Karlsson är lagets starkaste lagdel. Målvakten Wictor Ragnewall är en av ettans bästa målvakter, men har under grundserien inte riktigt kommit upp på samma nivå som Nybros Robin Johansson och Vimmerbys Tomas Rydén.
Målvakter 3*
Backar 5*
Centrar 4*
Yttrar 4*
Tränare 4*
Totalt 20*

2. Nybro

Nybro Vikings landade tillslut på en andraplats i den södra grundserien. Vikings som ett tag såg ut att missa allettan har ett riktigt kompetent lag. Bland nyckelspelarna hittar vi klassmålvakten Robin Johansson, backarna Rasmus Johansson och Viktor Bolin samt den offensiva trion Matej Galbavy, Fredrik Strömgren och Sebastian Borg. Under resans gång har finländarna Eero Savilahti och Janne Väyrynen anslutit.
Målvakter 5*
Backar 3*
Centrar 4*
Yttrar 3*
Tränare 4*
Totalt 19*

3. Huddinge

Talangfabriken Huddinge var ohotad etta i den östra grundserien med 56 poäng och 115 gjorda mål. Tränare Peter Nylander förfogar över två bra målvakter, en kompetent backsida och en bred forwardssida. Noterbart är att forwardsduon Fredrik Renström och Oscar Bergqvist ännu inte spelat några matcher. Joakim Hälleström har gjort sin kanske bästa säsong någonsin trots skadebekymmer.
Målvakter 4*
Backar 4*
Centrar 3*
Yttrar 4*
Tränare 4*
Totalt 19*

4. Mariestad

Mariestad är inne i en generationsväxling. Men rutinerade Andreas Appelgren har ändå ett bra lag att tillgå. Det finns vissa frågetecken kring försvarsspelet då nyckelbackarna Ludvig Collberg och Johan Frick dras med skador.
Målvakter 4*
Backar 3*
Centrar 3*
Yttrar 4*
Tränare 5*
Totalt 19*

5. Karlskrona

Hockeyettan var nog bättre än vad KHK trodde. Man har blandat och gett under grundserien. Nu ersätter man rutinerade Mats Lusth med unge Eric Karlsson. Det ska bli intressant att följa hur det bytet påverkar KHK som har siktet inställt på Hockeyallsvenskan.
Målvakter 3*
Backar 3*
Centrar 4*
Yttrar 4*
Tränare 3*
Totalt 17*

6. Mörrum

De flesta experter hade tippat Mörrum i den södra grundseriens nedre regioner. Men Blekingegänget med Markus Paulsson i spetsen visade match efter match att man är ett bra lag. De sena rekryteringarna av Linus Olsson och Oskar Holst visade sig vara nyttiga. Det ska bli kul att följa Mörrum och lagets unga målvaktsduo Emil Cederlund och Didrik Jansson i Allettan.
Målvakter 3*
Backar 3*
Centrar 3*
Yttrar 4*
Tränare 4*
Totalt 17*

7. Visby Roma

Visby är lag som alltid blir bättre i allettan och framförallt i playoff. Nu har man föryngrat en del och tappat en hel del rutin. Visby är ett lag som mycket väl kan komma topp tre om man får allt att stämma. Men man kan lika gärna landa på tabellens nedre halva.
Målvakter 4*
Backar 3*
Centrar 3*
Yttrar 2*
Tränare 4*
Totalt 16*

8. Dalen

Dalen vann något oväntat den västra grundserien. Mycket tack vare de sena värvningarna av Jakob Stridsberg och Jesper Thörnberg. Man lyckades dessutom att knyta till sig Martin Thörnberg som gjorde åtta poäng på tre matcher. Nu har Jesper Thörnberg flyttat till Danmark och om Martin stannar i HC Dalen hela säsongen är ännu oklart.
Målvakter 4*
Backar 3*
Centrar 2*
Yttrar 3*
Tränare 4*
Totalt 16*

9. Vimmerby

Vimmerby tog den femte och sista allettanplatsen från den södra serien. Får Phil Horsky allt att stämma kan man säkert vara med och utmana om en playoffplats. Men jag tror inte att man räcker till.
Målvakter 4*
Backar 3*
Centrar 4*
Yttrar 2*
Tränare 3*
Totalt 16*

10. Skövde

Skövde inledde säsongen på ett väldigt bra sätt. Men under den andra halvan levererade man inte alls den hockey som man gjorde under den första. Ska man undvika en bottenplacering måste man vara på tårna varje match.
Målvakter 4*
Backar 3*
Centrar 2*
Yttrar 3*
Tränare 3*
Totalt 15*

Lämna ett svar