Dream team södra ettan

Så är det dags att presentera sista dream teamet, den södra ettans. Tyvärr har tiden varit lie knapp, så denna gång blir motiveringarna lite knappare.

Målvakter

Thomas Rydén – Vimmerby
Robin Johansson – Nybro

Det är bara att titta i statistiken, de är etta och tvåa i räddningsprocent och är också de målvakter med högst topp- och lägstanivå.

1:a femman

Viktor Grahn – Karlskrona

Har gått från att vara en breddback i KHK förra säsongen till lagets klart ledande back denna. Leder inte bara poängligan för backar, har också fina +11 i plus/minus, bäst i laget.

Måns Hansson – Troja

Måns har visat att han är precis det Troja sökte: en riktigt stark poängback som är rörlig och kan spela mycket powerplay. Tvåa i backarnas poängliga och +11.

Alexander Bjurström – Troja

Personifierar nya Troja med sin fart och sina offensiva skills. Kreativ offensivt, men också duktig defensivt. Bäst plus minus av forwards i södra ettan och tvåa i poängligan.

Niklas Johansson – Karlskrona

Niklas kanske inte varit lika dominant som jag förväntat mig, men 20 poäng på 22 matcher är bra siffror, inte tu tal om annat. Dessutom kapten för ett Karlskrona som gått rätt bra. Visar vad rutin betyder i ett lag.

Sebastian Magnusson – Krif

Sebastian Magnusson, Krif

Stor och stark och tar väldigt gärna kampen framför motståndarkassen. Väldigt viktig för Krif, inte bara i powerplay. Södra ettans målkung.

2:a femman

Martin Ekström – Krif

Han har rätt storlek och kan smälla på, men han är också en väldigt duktig framspelare. Fått bära ett väldigt tungt ansvar i Krif och gör det riktigt bra. 18 poäng på 21 matcher.

Kevin Karlsson – Troja

Rörlig back med bra blick som bidrar starkt i båda riktningarna. Inte rädd för att fylla på framåt, men också stark i man mot man-spelet. 15 poäng och +10.

Victor Romfors – Troja

Södra ettans poängligevinnare börjar bli riktigt rutinerad och är väldigt klok i sitt spel i båda ändarna av isen.

Alexander Johansson – Halmstad

Den rutinerade tvåvägscentern har snittat över en poäng per match och toppar Halmstads interna plus/minusliga.

 Khalid Ibrahim – Mörrum

Khalid är ett av de riktigt stora utropstecknen i sensationslaget Mörrum. Han har alltid varit bra, men inte lika suverän som han varit denna säsong. När förra säsongens superkedja med Paulsson-Melén-Ingvarsson haft problem så är det Khalid som lett laget till en alletta.

3:e femman

Fredrik Lindström – Tranås

Han har inte den bästa skridskoåkningen men läser spelet riktigt bra och har ett vasst skott. Kan också spela fysiskt om det behövs. Trea i interna poängligan och plus/minusstatistiken med 14 p och +7.

Sebastian Ottosson – Kalmar

Sebastian har gjort det bra sedan han skolades om från forward till back. Backar inte för att smälla på i defensiven men fyller också gärna på i offensiven. 14 poäng och +2 är bra backstats i en serienia.

William Romfors – Troja

Spelskicklige centern William Romfors förtjänar en plats precis som storebror Victor. Användbar då han både kan gå ytter och center, även om han är bäst centralt i banan. 20 poäng och +7.

Linus Dahlstedt – Kalmar

En riktig attitydspelare som alltid ger allt i alla lägen. Vinner mycket puck i checkingspelet, men är också en bra poänggörare med 22 poäng på 21 matcher. Bäste spelare i Kalmar i år, vilket också +/–statistiken visar, +8.

Anders Eriksson – Borås

Kan både spela ytter och center men får här en ytterplats. Den SHL-meriterade 35-åringen har +3 i ett bottenlag, det är riktigt starkt, och han bidrar både offensivt och defensivt. Behärskar alla delar av spelet, bra skridskoåkning, smäller på, bra passningsspel. 17 poäng i Borås och viktig, viktig.

Fjärdefemman

Simon Ericsson – Tyringe

Spelar man i ett bottenlag men ändå både gör 14 poäng så får man en plats på min lista. Visst brister det i defensiven ibland för den unge backen, men offensiv talang finns det sannerligen! Dessutom kapten.

Linus Ljung – Vimmerby

Ingen flashig offensiv spelare, men oj så nyttig. En defensivback som alltid gör sitt jobb i det tysta. Bäst plus/minus i hela södra ettan (18).

Eero Savilahti – Nybro

Nybro har haft stora problem med målskyttet stora delar av säsongen. Men sedan Eero Savilahti anlänt så har de fått en riktig sniper. Åtta mål på sju matcher ger ett snitt på över ett mål per match, imponerande! Hade säkert varit högre i denna hierarki om han spelat fler matcher.

Jakob Karlsson – Vimmerby

Jakob Karlsson, Vimmerby

Skulle egentligen inte fått ett kontrakt, men till slut löste det sig och Jakob har varit väldigt viktig för Vimmerby. 16 poäng men framför allt en ledare på isen i ett Vimmerby som saknar de största stjärnorna men som istället agerar som ett lag på isen.

Martin Pärna – Halmstad

Som vanligt så sprutar Martin Pärna in poäng i Halmstadströjan. Denna gång 25 stycken, och hade Halmstad gått till allettan hade han hamnat högre i listan. Snabb och avig spelare som alltid utgör ett hot mot motståndarna så fort han är på isen.  

Lämna ett svar