Södra är död, östra lever

Efter dagens match kan vi konstatera: Södra ettan är död medan den östra ettan fortfarande lever! Vimmerby vann nämligen matchen mot Halmstad med klara 6-2 och fullbordar vad som ändå måste ses som ett fiasko för halläningarna. I den östra ettan klarade dock inte överraskningslaget Hanviken av att rubba Visby vilket gör att den östra allettan långt ifrån är avgjord.

Halmstad låg i början av december trea i den södra ettan och har sedan dess dessutom plockat in spetscentern Mattias Åkesson. Men vad hjälper det när man sedan dess har förlorat fyra matcher och bara vunnit en? Då spelar det ingen roll hur det går i den sista matchen mot Troja, laget rasar ändå tre placeringar och är därmed den förste förloraren, precis som jag förutsåg i ”Mjörnbergs trashtalk” då i början av december. Idag såg det inte ens ut som att de ville gå till allettan, det var andefattigt och håglöst långa stunder och istället visade det betydligt mindre namnkunniga Vimmerby att hjärta slår fina namn alla dagar. Nu väntar en fortsättningsserie för Hammers, undrar om det var vad Alexander Johansson, Robin Dahse och Mattias Åkesson hade i sinnet när dom skrev på? Men vem vet, de kanske kan göra en Vimmerby och gå bakvägen och sedan långt i playoff? Men det är inte bara, lag som Tranås och Krif vill säkert ha ett ord med i laget. Man behöver i alla fall prestera bra mycket bättre än man gjorde idag.

Om spänningen i den södra ettan dog idag så lever den i allra högsta grad i den östra. Hanviken behövde vinna för att säkra sin allettanplats av egen kraft, men som jag tippade inför matchen så blev uppgiften väl tuff. Missar Hanviken allettan så är det dock inte på grund av dagens insats, man gjorde det ändå bra och man slet och kämpade väl mot ett övermäktigt motstånd. Man hade dessutom inte marginalerna med sig riktigt, två ribbträffar i avgörande lägen hade med rätt marginal mycket väl kunnat ge poängen som behövdes. Nej, allettanplatsen förlorades när man förlorade mot ett Nyköping som långt ifrån rosat marknaden på slutet. Men än är det inte kört för överraskningslaget. Man kan nämligen bli allettanklara i kavaj. Jag antar att det är en hel del Hanvikentummar som hålls för Hudiksvall i deras möte med Strömsbro på onsdag. Vinner Hudik så är man ändå klara. Men det lär finnas en hel del vånda i Hanviken fram till dess!

Lämna ett svar