Ikväll kan det avgöras

I två serier, den östra och den södra, så spelas det fortfarande om en sista allettanplats. Men ikväll så kan det avgöras i båda två serierna vilka lag det blir som får en biljett till finrummet. Vid ”rätt” segrare i matchen Visby-Hanviken och Halmstad-Vimmerby så är spänningen och ovissheten över.

Så här är läget i den östra ettan just nu:

Tabelltoppen i östra just nu.

Som ni kan se så är Huddinge, Enköping, Visby och Hudiksvall (i praktiken) klara, medan Strömsbro fortfarande har chansen att passera Hanviken. Hanviken behöver två poäng ikväll på bortaplan mot Visby för att fullborda skrällen (som det måste ses som) och ta sig till sin första alletta någonsin. Visby på bortaplan är ingen enkel match dock. Visserligen har Visby inget att spela för, men de har precis plockat in tre nyförvärv i Alex Ek, Colton Leiter och Lukas Karlsson som säkert vill visa vad de går för med en gång. Visby vann dessutom lagens första möte med 3-1 i Hanviken. Mycket talar kanske för att Hanviken inte fixar de två poäng som krävs och istället får hoppas på att Strömsbro torskar mot Hudiksvall i sin sista match.

Så här är läget i den södra ettan just nu:

Tabelltoppen i södra just nu.

Här är Troja, Karlskrona, Nybro och Mörrum klara medan Halmstad fortfarande chans att komma ifatt Vimmerby då de har två matcher kvar. Men då de båda lagen möts ikväll så kan Vimmerby säkra sin allettanplats om man besegrar Halmstad. Halmstad vann lagens första möte med 3-1 på bortaplan så det talar för Halmstad. Vimmerby har dessutom fyra raka bortaförluster, så det är inte omöjligt att Halmstad ändå avgår med segern och därmed får avgörandet i egna händer. Vinner de under ordinarie tid med två mål mot Vimmerby så behöver de bara ta en poäng i sista matchen mot Troja, vinner de med ett mål behöver de ta två poöng, och vinner de efter sudden så måste de ta alla tre poäng. Så med andra ord ska Halmstad helst inte bara vinna, man ska göra det med två måls marginal (minst). Antagligen kommer Vimmerby plocka ut målvakten vid uddamålsunderläge i slutet, men det kan alltså komma att bita dom i svansen. Mycket spänning att vänta således!

Lämna ett svar