Tävlingschefen reder ut

Kmhockey bestämde sig för att gå till ”hästens mun” och försöka få klarhet kring hur regionerna tänker kring eventuellt kvalspel framöver. Enligt utskick från Åker/Strängnäs så skulle man försöka spela klart en grundserie och sedan utifrån det kunna kvalspela uppåt, men inte neråt. Detta var något vi skrev om i en tidigare artikel. Men när vi får tag i Peter Andersson, tävlingsansvarig i Region Öst, får man en delvis annorlunda bild:

Hur har era tankar gått kring fortsatt spel och eventuellt kvalspel upp och ner?

Vi avslutade förra säsongen utan upp och nedflyttning, den frös inne  på grund av hur det såg ut med Corona. När vi hamnade i detta läge så redan tidigt i somras bestämde vi att fortsättningsserierna skulle dras ner från trippel- till dubbelomgångar för att frigöra tid. Men så hamnade vi med restriktioner varefter och efter de senaste så har vi delvis fått indikationer från en del klubbar som upplever en stress över att kunna behålla sin plats. Det finns exempel på föreningar som gått från äldre till ett ungt och nytt lag, och när vi hamnar här efter 7-8 matcher spelade bara och då ska det avgöras om de kan ramla ur. Vi sitter i det lyckliga läget att vi kan ta egna beslut i regionera och där kom vi fram till att vi troligtvis kommer att stänga ner serierna.  Jag säger troligtvis, inget är definitivt förrän ett möte den 4/1 och i Svenska ishockeyförbundet den 8/1, först därefter kan vi säga mer konkret hur det blir. Det kan ju bli en ickefråga då myndigheterna bestämmer. Min personliga fundering är att har man bara ett seniorlag i ettan igång så skulle jag som politiker ifrågasätta varför man håller öppet en ishall. Men uppflytt kommer att finnas och vi stänger neråt för tvåan.

Tror du personligen på mer spel för tvåan och neråt?

Jag har ingen åsikt om jag ska vara ärlig, men ju längre tid med restriktioner desto mer talar det emot det, och i nuläget är det inte mycket som talar för det. Beskedet från den 14/12 var att fick man träna, men det får man inte idag, så det går åt fel håll., Och starttiden då näör man var igång och tränade var inte lika lång som den är nu när man inte får träna.  Det tar längre tid att bli matchförberedd.

Det innebär att tvåan kommer att innehålla fler lag nästa säsong?

Det kan göra det. Nu ser tvåanserierna olika ut beroende på region, det är olika antal lag i olika regioner. Vi hade ett lag som tvångsdegraderas för några år sedan, det får man hantera och sedan justera i efterhand.

Men det kommer att flyttas upp lag från trean?

Ja det kommer det.

Och blir det inget mer spel, är det inte aktuellt med någon upp- och nedflyttning?

Nej så är det. Sedan är det egentligen upp till varje region, men vi har tagit samma beslut i regionerna hela tiden sedan i 13/3. Vi försöker samarbeta i dessa frågor.

Det kommer väl också fyllas på med sju lag från hockeyettan då den ska bantas?

Ja totalt sett i de fyra regionerna. Vad blir det, 1,8 lag per region eller nåt.

Vet du hur tankarna kring hockeyettan går, är tanken att den ska spelas enligt plan?

Det ska egentligen du fråga organisationen hockeyettan stå för, men vad jag förstått så har de för har för avsikt att avsluta den som planerat.

Lämna ett svar