Besked om upp och ned-flyttning

Åker/Strängnäs har idag släppt intressant information på sin twittersida hur Region Öst tänkt sig hur det kommer se ut för hockeytvåan med både återstarten av seriespelet men också negativt och positivt kval.

Till att börja med så slås det fast att målet är att ändå slutföra en grundserie där vinnare framför allt kan utses. Förlorare är inte lika viktigt, då det inte kommer att bli någon negativ kvalserie, inget lag kommer med andra ord ramla ur tvåan kommande säsong. Man kan ju ställa sig frågan och detsamma kommer att gälla för hockeyettan, men det håller jag för osannolikt så ettan till skillnad från tvåan genomför en ”vanlig” säsong.

Det slås också fast att det blir kvalspel uppåt och att det kommer att bli fler lag i tvåan kommande säsong, något som ska regleras framöver. Det styrker ju också teorin att lag ska ramla ur tvåan, för ska inget lag tillkomma från ettan så skulle det ju bli lika många lag ändå.

En sista reflektion: Hockeyettan ska ju minska med sju lag till kommande säsong. Det innebär att tvåan inte får extra lag kommande säsong bara för att inget lag åker ur, det tillkommer dessutom sju ytterligare lag från hockeyettan. Det lär bli fullproppade hockeyetvåanserier kommande säsong!

Här är infon som Åker/Strängnäs släppt i sin helhet:Lämna ett svar