Dramatik när skrällen blev ett faktum

Det utspelades stor dramatik idag när avgörandet skulle ske vilket lag som skulle ta den sista allettanplatsen. Förutsättningarna var glasklara: Lindlöven var tvungna att ta tre poäng i matchen mot Grums för att lyckas passera Forshaga på målskillnad. Men när 60 minuter var spelade så var det oavgjort på tavlan, och då spelade det mindre roll att Lindlöven sedan vann på straffar. Forshaga har efter en makalös spurt för första gången kvalificerat sig för allettan! Stort grattis!

Det var vissa konspirationsteoretiker som tvivlade på att Grums ens skulle vilja vinna matchen. För gjorde man det så skulle man ju hjälpa sin värsta rival till deras första alletta. Men att så inte var fallet kunde man se redan från första nedsläpp. Laget krigade och slet, och ibland var viljan kanske lite väl stor för man drog på sig väldigt mycket utvisningar, fyra stycken bara i den första perioden. Men man krigade på bra och höll Lindlövenspelarna utanför sig och när man sedan fick chansen att ställa om så gjorde man det med fart och rätt bra kreativitet. Det var också efter en spelvändning som man gjorde 0-1. Snabbskrinnaren Johan Mörnsjö snappade upp en tappad puck och åkte sig ren med Lucas Jägbring och gjorde inget misstag när han satte den på klubbhandssidan. Och bara 15 sekunder senare så kom också 0-2 efter en tilltrasslad situation. I just det skedet av matchen så fick också Lindlövens största stjärna Alexander Kovalonok kliva av, snacka om tunga minuter för det pressade hemmalaget! Lindlöven gav dock inte upp, inlånade(?) André Astley Rydberg (Surahammar) fick kliva in i förstakedjan och laget försökte och försökte och sista fem minuterna av första perioden malde man ner Grums och fick också (något turligt) in en reduceringspuck.

Den andra perioden var svängig och chansrik, men framför allt Grumsmålvakten Martin Svedberg storspelade och höll buren ren. I den sista perioden sedan såg bortalaget allt mer slitet ut, men man lyckades för det mesta hålla pucken framför sig. Kvitteringen till 2-2 kom med blott fem minuter kvar att spela. Lindlöven försökte sedan pressa på, men Surahammar krigade föredömligt och täckte skott med alla kroppsdelar de hade och inte ens när Lindlöven tog ut målvakten var man riktigt nära utan resultattavlan efter tre perioder blev 2-2, och därmed var Lindlövens allettanförhoppningar över. Forshagas makalösa spurt med 11 segrar de sista 12 matcherna räckte för att med en poängs marginal utföra en riktig bragd! Det ska bli spännande att se om de kan spinna på detta också i en alletta!

***

Men det var inte bara i den västra ettan det var drama. I den södra så säkrade Mörrum i stort sett sin allettanplats genom att besegra Krif med 1-4. Eftersom Halmstad samtidigt förlorade mot Nybro med 2-3 så måste nu precis alla resultat gå emot Mörrum för att de ska missa. För Halmstad måste vinna tre poäng mot såväl Krif som Troja, samt ta två poäng mot Vimmerby för att hamna på samma poäng och gå om på målskillnad. Samtidigt så måste Vimmerby vinna mot Krif samt ta exakt en poäng för att gå om Mörrum också de på målskillnad. Vid vilket annat resultat som helst är annars Mörrum klara för allettan, den södra ettans klart största skräll i så fall denna säsong. Mörrum som också gjort en stark spurt med 8 segrar de sista 11 matcherna ska tilläggas.

***

Nu är det Halmstad som har den stora pressen på sig. De måste plocka minst sju poäng till mot Krif, Vimmerby och Troja, varav tre mot Vimmerby, alternativt två poäng mot Vimmerby men då måste de ta åtta poäng. Tufft, men inte omöjligt. Nyckeln blir Vimmerbymatchen.

***

Vimmerby har en enklare väg efter segern idag mot Hanhals. De behöver 4 poäng till de sista två matcherna (Kalmar och Halmstad) för att säkra platsen av egen kraft. Men de kan också ha råd att ta färre om inte Halmstad vinner alla sina.

***

I den östra ettan trodde man också på drama. Men den dödade Tyresö/Hanviken tämligen direkt i sin måstematch mot Hammarby. 2-0 redan efter 3 minuter och segern var hur säker som helst. Kan man upprepa den bedriften i returen imorgon så har man ena benet i allettan. Det skulle vara hela ettans största skräll i mina ögon. Kul!

Lämna ett svar