Sparkade tränaren – så gick det sen

Hudiksvall ett av lagen som bytt tränare under hösten.

Varje år får ett antal tränare lämna sina uppdrag i förtid. I vissa fall så visar det sig vara klokt att byta röst i omklädningsrummet. I år kan vi se flera fall där bytet av tränare har varit lyckat medan några har fått motsatt effekt.

2020-10-20 entledigade Kiruna IF sin ryske tränare Sergei Joukov från sitt uppdrag efter bara två poäng på de inledande fem matcherna. Ersättaren Kim Sunna har fått fart på Kiruna IF som slutar sexa i norra grundserien. Sunna har dessutom förlängt sitt kontrat med ytterligare två år.

2020-10-27 fick den tidigare NHL-stjärnan Mikael Lindholm lämna Strömsbro efter en svag säsongsinledning. Lindholm ersattes tillslut av Christofer Eriksson som återvänder till ”Rallarbo” efter 1,5 säsong i Brynäs.

2020-11-17 sparkades Per Ljusteräng av Hudiksvall. Trots flera fina värvningar så fick inte Ljusteräng riktigt ordning på spelet. Efter 1-4 hemma mot Hanviken så tog sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom över som huvudtränare. Efter tränarbytet har Hudiksvall varit lite mer stabila och även om dalarna kommer då och då så är de inte lika djupa. Trots den tunga hösten så är Allettanplatsen ändå säkrad.

2020-11-18 går Kiruna AIF oväntat ut med nyheten att Christer Dreberg får lämna klubben. Efter tränarbytet har Kiruna AIF åtta raka förluster, varav två mot ärkerivalen Kiruna IF.

2020-12-11 fick Janne Ericson sparken som tränare för Hanhals efter 2-8 mot Tranås två dagar tidigare. Efter tränarbytet så har Hanhals vunnit tre av de senaste fem matcherna under ledning av Thomas Hedén och Björn Erlandsson.

2020-12-23 Dagen innan julafton satte nog en del tomtegröten i halsen när Surahammar gick ut med nyheten att Patrik Juhlin får lämna klubben på grund av bristen på sportsliga framgångar. Jag tycker personligen att Surahammar har varit bättre denna säsong än vad man har varit under de senaste sju åren. Ersättaren blir Sebastian Varjomaa.

Lämna ett svar