Klapp på egen axel

Idag kan jag klappa mig på axeln lite. För när jag i början av december satt i Mjörnbergs trashtalk och skulle sia om vilka lag i respektive ettanserie som skulle nå allettan så föll ytterligare en förutsägelse på plats idag när Mörrum blev klara för en allettanplats. Trots att de åkte på två för mig lite oväntade förluster mot Hanhals och Kalmar, så räckte det ändå med rätt god marginal till slut. Detta då man avslutade med tre starka segrar mot Halmstad, Vimmerby och Krif, och när samtidigt lagen som jagade vek ner sig (idag alla tre!), så var saken så att säga biff. Mörrum har verkligen förtjänat platsen, då man visat att man spelar som ett lag och dessutom är som bäst när det gäller som mest.

Tidigare har jag också fått rätt i min profetia att Piteå skulle knipa sista allettanplatsen i norr, och även om jag inte riktigt kunde tro att Forshaga skulle räcka riktigt hela vägen så lyfte jag ändå upp ett varningens finger att de mycket väl kunde utmana. Som vi nu vet inte bara utmanade de, de gick till och med om efter en mäktig spurt med 11 segrar på de sista 12 matcherna.

Nu väntar vi bara på att se om mina andra förutsägelser stämmer också. Det som fortfarande ligger på bordet är att Halmstad blir laget som missar i söder (vilket faktiskt just nu ser ut att slå in), samt att det blir Hanviken som tar den sista allettanplatsen medan Strömsbro blir laget som missar.

Den 3/1 kan Halmstad öde avgöras då de möter Vimmerby i en vinna eller försvinna-match. Men även om de vinner tre poäng där så måste de också ta poäng i den tuffa bortamatchen mot Troja den 6/1 för att gå om. Vinner de med bara ett mål mot Vimmerby så måste de dessutom ta två poäng mot Troja…

Hanviken har två chanser att nå en alletta. Dels av egen kraft då de den 3/1 möter Visby, två poäng där och det är klart. Annars har de en andra chans, och det är att Hudiksvall vinner mot Strömsbro den 6/1. Men då har Strömsbro resultatet att gå på, så Hanviken bör satsa på att gå dit av egen kraft. Annars lär de ha en riktigt nervös väntan!

Lämna ett svar