Tre matcher att hålla ögonen på

Idag listar jag tre matcher värda att hålla ögonen på:

Hanviken-Nyköping

Hanviken är endast fyra poäng efter Strömsbro som just nu innehar den så åtråvärda allettanplatsen. Det lär med andra ord vara ett hypermotiverat hemmalag i afton, och man har dessutom en bra form då man tagit fyra segrar på de senaste fem matcherna. Laget måste därför ses som stora favoriter då man tar sig an Nyköping. Ett Nyköping som inte bara är formsvagt, laget har endast en seger på de fem senaste, man är dessutom väldigt skadedrabbade med åtta ordinarie spelare borta, varav fyra stycken från förstafemman. Allt annat än en Hanvikenseger är med andra ord en skräll, och då är man endast en poäng bakom Strömsbro med tre matcher kvar att spela medan Strömsbro bara har en match kvar. Med andra ord kan det bli ett stort steg i rätt riktning för överraskningslaget idag.

Halmstad-Hanhals

Efter gårdagens förlust mot Mörrum så har inte Halmstad råd med några mer onödiga poängtapp. Man har visserligen fyra matcher kvar efter kvällens drabbning, men det är mot idel lag på den övre halvan, så ikväll har man sin bästa chans att få lite enklare poäng i jakten på allettanplatsen. Saken är den att gör Mörrum sitt i sin sista match mot Krif, så skulle en förlust här betyda att Halmstad måste vinna resten av sina matcher för att gå om dom. Då får dom nästan hoppas på att Vimmerby och Nybro ska underprestera grovt, och det förefaller osannolikt. Så lite kniven mot strupen-känsla är det säkerligen hos Halmstad ikväll. Hanhals är dessutom ett annat lag efter tränarbytet, tre segrar de senaste fyra matcherna visar på att de lyft sig. Men Halmstads motivation och klass ska vara högre så det borde bli tre Halmstadspinnar ikväll.

Vimmerby-Borås

Vimmerby har en poängs försprång gentemot Halmstad och har med andra ord lite bättre utgångsläge, speciellt som man har ett något enklare återstående spelschema. Ikväll är det Borås som står för motståndet, ett Borås som varit med länge och krigat i matcherna på slutet, även om det bara blivit två segrar de senaste fem matcherna. Vimmerby har dock mer att spela för och ska vara klara favoriter i afton.

Lämna ett svar