Mörrum gav sig själva chansen

Mörrum var mer eller mindre tvungna att vinna tre poäng mot Halmstad ikväll för att ge sig själva chansen att få spela allettan efter jul, och visst tog man den. Jesper Hultberg blev åter igen matchvinnare med sitt 3-2 mål mitt i den sista perioden.

Nybro vann också dom sin match med 3-2 i återstarten efter Coronauppehållet. Tyringe stod för motståndet och dom bjöd upp till en bra kamp. I och med segern så tog sig Nybro upp på en allettanplats och man har fler matcher kvar att spela än alla konkurrenter så visst ser det bra ut för Vikingarna.

Halmstad börjar nog dock skruva på sig lite oroligt, för i och med förlusten mot Mörrum så halkar de ner under allettanstrecket med lika många matcher spelade som femman Vimmerby och med en match färre spelade än fyran Nybro. Det är nog ändå trean Mörrum man har lättast att nå ifatt, ett lag man just nu ligger åtta poäng efter. Men kikar man på snittpoängen hittills för Halmstad (1,7 poäng per match) så räcker inte det. Man har åtta poäng att ta ifatt med fyra matcher färre spelade, och med matematikens hjälp så kan man räkna ut att 1,7 poäng gånger 4 matcher ger strax under sju poäng. Man måste med andra ord öka poängsnittet framöver för att nå ifatt. Och då har man i stort sett bara tuffa matcher kvar utöver nästa match mot Hanhals. Nybro, Krif, Vimmerby och Troja är det resterande schemat och då måste man alltså vinna klart fler än man förlorar. Tufft ja, men inte omöjligt.  

Lämna ett svar