Västra ettans dream team

Grundserierna börjar lida mot sitt slut och alla spelare har fått chansen att visa upp sig och då tänkte Mats Tjernström och undertecknad sätta oss och försöka utse varje series dream team i fyra inlägg. Först ut är den serie vi känner allra bäst till, vår egna västra etta. Det finns mängder med bra spelare, men de här anser vi har varit allra bäst.

(Då platserna grundas på vad man visat denna säsong så får inte Martin Thörnberg plats, en match är för lite för att ta plats helt enkelt.)

Målvakter

Jonas Eneroth – Köping

Victor Eriksson – Borlänge

Jonas Eneroth

Jonas Eneroth har verkligen haft en strålande säsong. Köping var länge med i allettanstriden, mycket på grund av hans strålande målvaktsspel. Har seriens bästa räddningsprocent i ett lag med rätt svag backuppsättning, det är riktigt starkt!

Victor Ericsson stod i skuggan av Alexander Johansson förra säsongen. Men till denna säsong är det Victor som fått chansen att glänsa, och med 9 segrar och 2 förluster och 93,1 i räddningsprocent så har han tillhört toppen av målvakter i den västra ettan.

1:a femman

Jakob Stridsberg – Dalen

Adam Thilander – Skövde

Erik Olsson – Mariestad

Oliver Arle Östergren – Kumla

Victor Wänghult – Kumla

Jacob Stridsberg är den kanske enskilt största anledningen till Dalens succésäsong. Backen har bidragit stort såväl offensivt som defensivt. Han ligger trea i backarnas poängliga och har varit inne på hela 23 mål framåt samtidigt som han endast varit inne på ett enda mål bakåt! Spelar med pondus och vårdar puck på ett imponerande sätt!

Adam Thilander, Skövdes härförarback som alltid har över 30 minuters istid i matcherna men ändå aldrig ser trött ut. Rörlig back som besitter ett stort lugn i sitt spel. Duktig på att hålla i pucken, har bra blick och ett helt okej skott. Leder också backarnas poängliga med fina 24 poäng. Har sina styrkor offensivt.

Erik Olsson tvekade länge om han skulle slå följe med de andra Boistrotjänarna och lägga skridskorna på hyllan, men skrev till slut på och det gläds nog både han och alla Boissupporrar över. För efter en lite trög inledning på säsongen så har Erik fullkomligt exploderat. Han har snabbheten, styrkan, skottet och fysiken för att ständigt utgöra ett hot framåt samtidigt som han är väldigt stark i hemjobbet.  Bidrar starkt i alla spelformer och är Bois klart bästa forward denna säsong.    

Oliver Arle Östergren har alltid producerat poäng, nu när han fått Viktor Wänghult vid sin sida så har poänggörandet nått nya dimensioner. Speciellt så har han fått målskyttet att lossna, med 19 mål på 19 matcher så leder han västra ettans målliga. Men han är inte bara en offensiv spelare, med plus 15 i +/–statistiken så ligger han fyra i hela västra ettan, endast slagen av Dalenspelare.

Victor Wänghult hade skyhöga förväntningar på sig när han nu återvände till Kumla från allsvenskan. Han noterades ju för finfina 55 poäng senast han spelade för klubben säsongen 18/19. Men faktum är att han överträffat poängproduktionen från den säsongens grundserie med råge! Då gjorde han 25 poäng på 19 matcher (missade 3), denna säsong har han på 18 matcher noterats för ruggigt starka 37 poäng, alltså mer än två poäng per match! Den kraftfulle och skridskostarke yttern leder med det hela seriens poängliga, inte illa för att spela i ett lag på nedre halvan!

2:a femman

Jesper Broeng – Lindlöven

Marcus Björk – Borlänge

Jakob Thor – Borlänge

Alexander Kovalonok – Lindlöven

Maxsim Semjonov – Lindlöven

Jesper Broeng är en rörlig back med väldigt bra spelsinne. Framför allt syns hans kvaliteter offensivt där han har gjort över en poäng per match (tvåa i backarnas poängliga). Men han är inte oäven i defensiven där hans förmåga att läsa spelet kommer väl till pass.

Marcus Björk  är en tränares dröm. Han kommer alltid till jobbet och spelar med stort hjärta. Kan spela såväl boxplay som powerplay. Gör sin klart bästa seniorsäsong.

Jacob Thor är normalt tredjelänken i kedjan med Patrik Elfsberg och Markus ”Pajen” Persson. På slutet har han dock fått klara sig mer på egen hand då ”Pajen” gått skadad och har då visat att det klarar han alldeles utmärkt. Den snabbe och ettrige yttern är bra med puck och är väldigt jobbig att möta för motståndarförsvaren. 24 poäng på 20 matcher bevisar att han kan stå på egna ben.

Alexander Kovalonok är en komplett center. Han är stark på puck, bra spelsinne, bra passningsöga, stark närkampsspelare och orkar massor. Han har dessutom mycket attityd, kan spela småfult, ja till och med rätt fult, om det behövs. Han är också seriens bästa tekare. Och då har man ändå inte nämnt att han både gör mycket poäng och är skicklig defensivt. 22 poäng och +12 i plus/minus är riktigt bra för alla spelare, men för honom är det inte mer än godkänt.

Maksims Semjonovs är förstaårssenior men det kan man inte tro. Spelar ett rätt moget spel, men framför allt är han snabb och utrustad med ett ruggigt handledsskott. Med Kovalonok vid sin sida så 

har 21-åringen redan gjort 14 mål och 26 poäng!

3:e femman

Tobias Aronsson – Mariestad

Jesper Nordin – Forshaga

Jesper Thörnberg – Dalen

Mikael Hansson – Borlänge

Henrik Thegel – Skövde

Tobias Aronsson

Tobias Aronsson är en riktig talang som till denna säsong framför allt utvecklat sitt defensiva spel, det offensiva var redan av hög ettanklass. Spelar mer fysiskt och vinner mycket närkamper och kommer ut med pucken. Offensivt är han stark på puck och har ett riktigt bra passningsöga. Han är också bra på skridskorna och har också en unikt bra förmåga att få igenom sina skott från blå. Detta har lett till hela sex matchavgörande mål, dubbelt så många som tvåan i serien.

Jesper Nordin är Forshagakaptenen som vände hem till Värmland trots locktoner från klubbar med större plånböcker. Nu är han Forshagas klart ledande back med bra skridskoåkning och han är också skicklig med pucken. Har stort ansvar i laget både offensivt och defensivt.

Jesper Thörnberg är kanske inte så spektakulär, men otroligt nyttig för Dalen med sin rutin. Duktig skridskoåkare och spelfördelare, det märks att han brukar hålla till på allsvensk nivå. Leder också den interna poängligan i stor stil. Vass målskytt!

Mikael Hansson är en laglojal skridskostark center som är användbar både defensivt och offensivt. Har en förmåga att göra mål när det som mest behövs. Finns alltid på isen då Borlänge spelar powerplay.

Henrik Thegel är Skövdes ledande offensiva spelare med en riktigt bra blick och framför allt ett riktigt bra skott. Är kanske inte snabbast på skridskorna men väger upp det mer än väl genom att läsa spelet så bra att han oftast står rätt ändå. En utmärkt egenskap att ha som målskytt!

4:e femman

Johan Malmborg – Dalen

Tobias Björklund – Mariestad

Markus Persson – Borlänge

Karl Smedberg – Dalen

Dennis Finn-Olsson – Borlänge

Johan Malmborg bygger mycket av sitt framgångsrika backspel på bra skridskoåkning och bra spelsinne. Är också bra med pucken och är inte blyg på att på egen hand föra upp pucken i anfallszon. Duktig i powerplay där han är duktig på att röra sig i sidled med puck så att han kan få igenom skottet.

Tobias Björklund måste vara en av ettans mest puckskicliga backar. I stort sett omöjlig att ta pucken ifrån, kan på egen hand snurra upp ett helt motståndarförsvar. Lägger man därtill ett ruggigt bra spelsinne där han alltid hittar lösningar trots hård checking och ett pricksäkert handledsskott så har man en offensiv back av hög kvalitet.

Markus ”Pajen” Persson

Markus Persson i en fjärdekedja, har dom rökt på? Ja det kanske många undrar, men den normalt så hyperfarliga forwarden har gått skadad stora delar av säsongen och därmed placeringen. Det har endast blivit 10 matcher, men 24 poäng varav 15 mål är ju naturligtvis papper som är starka nog för att ändå få vara med.

Karl Smedberg centrar Dalens mest framgångsrika kedja med Jesper Thörnberg och Oscar Josefsson på kanterna. Och som han gör det! Den pudelkloke tvåvägscentern har varit inne på 26 mål framåt och endast 5 bakåt och ståtar alltså på finfina +21 i plus/minusstatistiken. 22-åringen kan mycket väl ta en plats i en allsvensk 3:e eller 4:e-femma kommande säsong.

Dennis Finn-Olsson, forward som har tagit stora steg under hösten. Efter en anonym säsongsinledning har 20-åringen varit Borlänge kanske bäste forward under november och december. Dennis har stått för 24 poäng fördelat på 12 mål och 12 assists på 20 matcher.

Tränarpar

Andreas Appelgren & Per Gustavsson

Andreas Appelgren

Andreas Appelgren hade en två och ett halvt år yngre trupp och sju spelare som inte spelat seniorhockey regelbundet att ta hand om inför säsongen. Och visst såg det lite instabilt ut inledningsvis, men ju längre säsongen gått desto bättre har laget presterat, och det har varit en brant kurva uppåt dessutom. Appelgren har visat att han är en mästare på att få spelare, och därmed lag, att utvecklas.

Per Gustavsson är mannen bakom denna säsongs stora utropstecken, Dalen. Laget leder just nu serien och dom gör det med hjälp av en stabil defensiv, Pelles adelsmärke, men också genom en effektiv offensiv.

Lämna ett svar