Oväntade resultat ger avgörande slutomgång?

Det var verkligen en hel del oväntade resultat ikväll, men också en hel del resultat som gör att streckstriderna hamnar i lite ny dager. För i flera matcher så tappade lag inblandade i allettankampen poäng lite oväntat och måste nu hämta hem dom någon annanstans för att nå finrummet.

SÖDRA ETTAN

Vi kan väl börja i den södra ettan där Hanhals idag gjorde sig av med sin tränarduo, Janne Ericsson och Vesa Ruuskanen. Istället så kom junioransvariga Thomas Hedén in som ny ansvarig och var det en Hedén-effekt vi såg? För Hanhals som gått riktigt uselt det sista med sju raka förluster, vann mot allettanjagande Mörrum med klara 4-0. Mörrum behåller visserligen femteplatsen, två poäng före Vimmerby, men man har också två matcher fler spelade. Nu bör man vinna nästa match mot Halmstad för att inte hamna i ett prekärt läge sista omgångarna. Kan debaclet mot Hanhals ha något att göra med att det var andra matchen efter ett långt uppehåll på grund av Corona?

***

För också Troja gjorde sin andra match efter Coronauppehåll, och precis som Mörrum så vann man sin första match men förlorade sin andra. Kalmar drog det längsta strået efter att ha varit det starkare laget i två perioder, men Troja hämtade ikapp i sista. I förlängningen visade dock Kim Runermark klass, gjorde sin gubbe och hängde den i krysset. För Troja spelar förlusten ingen större roll. mer än lite skadat självförtroende möjligen, men för Kalmars del innebär det att man stärker sitt grepp om niondeplatsen och värdefulla poäng inför fortsättningsserien.

***

I södra seriens tredje match spelades ett jumbomöte. Borås såg ut att gå mot en bekväm seger efter 3-0 inför sista perioden, men Tyringe gjorde en stark upphämtning och kvitterade med 39 sekunder kvar- Borås avgick dock med segern efter sudden och drygar därmed ut marginalen till sistaplatsen till tre poäng.

VÄSTRA ETTAN

I den västra ettan spelades bara en match, men den var viktig för de inblandade lagen. Hade Skövde vunnit var allettanplatsen säkrad i realiteten, men nu förlorade man med 1-4 mot ett Forshaga som därmed är uppe på sjätteplatsen med sju poäng upp till femteplacerade Skövde och med en match mindre spelad. Nu har Forshaga fortfarande en minimal chans att nå ifatt, men då måste Skövde förlora två av sina tre sista matcher. Det lär inte hända.

ÖSTRA ETTAN

I den östra ettan spelades flera matcher, varav tre involverade lag i streckkampen. Vallentunas chanser att nå en alletta minskade från små till mikroskopiska sedan man förlorat mot Segeltorp med klara 2-5. Det var ”Torpets” tredje raka seger och man är ett klart bättre lag på slutet jämfört med inledningen av serien. Men det oaktat, Vallentuna med sin stjärntäta trupp SKA vinna när de har så mycket att spela för. Detta var lagets fjärde förlust på de senaste sex matcherna…

***

Hudiksvall stärkte inte heller sina aktier i allettanracet när man idag förlorade mot Nyköping med 2-3 efter straffar. Hudik var det klart starkare laget men hade förtvivlat svårt att få in pucken, och nu tappar man två poäng som kan visa sig ödesdigra.

***

 För Strömsbro var laget som verkligen hade resultaten med sig denna afton. För inte nog med att de båda konkurrenterna (Vallentuna och Hudiksvall) förlorade, själva stod man för en riktigt bra insats när man besegrade serietvåan Enköping med hela 5-1 på bortaplan! Nu är man över allettanstrecket på samma poäng och med samma antal matcher spelade som Hudiksvall. Jagar gör Hanviken som bara är en poäng efter Strömsbro och har två matcher färre spelade. Fortsätter Hanviken att spela bra efter sitt Coronautbrott så kan det faktiskt komma att bli en helt avgörande match i sista omgången mellan Strömsbro och Hudiksvall om den sista allettanplatsen.

***

I botten på den östra ettan så kan vi nu hitta ett nytt lag. Detta sedan Sollentuna besegrade Hammarby på bortaplan med 4-1. Hammarby kändes lite på gång annars, men nu kan man inte komma längre ner utan att ramla ur serien.

Lämna ett svar