Vilka söderlag har lättast väg till allettan?

Den helt klart öppnaste kampen om allettanplatserna står just nu att finna i den södra ettan där det är helt öppet och där fem lag kämpar om tre allettanplatser. Det som gör det extra svårt att sia om vilka lag som ligger bäst till är att lagen spelat olika många matcher. Men de har också väldigt olika spelscheman kvar. Det är till exempel en väldig skillnad mot att möta till exempel Troja på bortaplan jämfört med att ta sig an Tyringe hemma. Därför listar jag nu återstående spelschema och jag tar mig också friheten att förenkla spådomarna genom att helt sonika tilldela poängen till topplagen när de möter bottenlagen. Dessa är markerade med fet stil. Då klarnar bilden betydligt och man kan se vilka matcher som blir nyckelmatcherna att vinna för respektive lag.

Vi börjar väl uppifrån, med laget som just nu ligger trea, och går neråt i tabellen.

HALMSTAD

Matcher kvar att spela:

Nybro b

Nybro h

Hanhals h

Krif b

Troja b

Mörrum b

Vimmerby h

Nuvarande poäng: 27 poäng

Poäng efter givna segrar: 3 + 27=30 poäng

Halmstad har i stort sett bara tuffa matcher kvar, en hel del matcher (5 st)  mot motstånd som är direkt inblandade i streckstriden: Nybro*2, Krif, Mörrum, Vimmerby. Dessutom en tuff match mot Troja.

VIMMERBY

Matcher kvar att spela:

Mörrum b

Borås h

Kalmar b

Krif h

Halmstad b

Hanhals b

Nuvarande poäng: 27

Poäng efter givna segrar: 9+27=36 poäng

Vimmerby har en hel del enkla matcher kvar och därmed ett bra återstående spelschema. Men de har tre matcher mot konkurrenter som de helst bör vinna någon eller ett par av för att vara säkra. Mörrum, Krif och Halmstad.  

KRIF

Matcher kvar att spela:

Nybro h flyttad

Hanhals b

Mörrum h

Halmstad h

Vimmerby b

Borås h

Nybro b flyttad

Nuvarande poäng: 25 poäng

Poäng efter givna segrar: 6+25=31 poäng

Krif har två lättare matcher kvar, men också fem mot konkurrenter kring strecket. Då man har färre matcher kvar behöver man antagligen vinna minst tre av matcherna mot Nybro*2, Mörrum, Halmstad och Vimmerby.

MÖRRUM

Matcher kvar att spela:

Vimmerby h

Krif b

Tyringe h

Hanhals b

Halmstad h

Kalmar b

Borås h

Nuvarande poäng: 25 poäng

Poäng efter givna segrar: 12+24=36 poäng

Mörrum har det enklaste spelschemat kvar och kan räkna in en hel del ”enkla” poäng. Men man bör också vinna något av mötena mot Vimmerby, Krif och/eller Halmstad.

NYBRO

Matcher kvar att spela:

Krif b flyttad

Halmstad h

Halmstad b

Kalmar b

Troja b

Tyringe h

Tranås b

Hanhals h

Vimmerby h

Nuvarande poäng: 24 poäng

Poäng efter givna segrar: 9+24=33 poäng

Nybro har några enkla segrar att bärga, men man har också en hel del matcher som kan bli riktiga sexpoängsmatcher. Halmstad*2 och Vimmerby framför allt, men de har också tuff match mot Troja och hur bra är Tranås om ett par veckor?

SUMMERING

Så om vi summerar lite grann så kan vi konstatera att Halmstad och Krif är de lag med minst räddningsplankor kvar i form av lätta poäng. De behöver verkligen vinna matcherna mot de andra lagen som slåss kring strecket för att kunna nå en alletta. Mörrum har enklast motstånd kvar och det kan nog räcka med seger i en av de tre toppmatcherna som återstår för deras del för att få spela i finrummet. Nybro har också ett bra utgångsläge, men också många matcher mot tufft motstånd kvar. Det vill till att de presterar bra hela vägen in i mål. Vimmerbys öde kommer att avgöras i fyra matcher, vinst i två av dom kan räcka.  

Lämna ett svar