Vad händer i Tranås?

Tranås var i mina ögon ett rätt givet allettanlag inför säsongen. Man spelade playoff 3 förra säsongen och har förstärkt laget ytterligare inför denna säsong då man fick behålla allt man ville behålla samtidigt som man plockade in klasspelare som Simon Rodling, Ludvig Martinsson och Hampus Olsson. Under säsongen har man dessutom plockat in allsvenska Anton Blomberg, en spelare som snittade över en poäng per match senast han spelade i klubben, varav 20 mål. Laget har själva satt upp en målsättning att på allvar utmana om en allsvensk plats. Men ändå förlorade man idag en superviktig match mot jumbon Tyringe med 4-1!

Ingen skugga på Tyringes insats, den var säkert bra, men Tranås ska inte, får inte, förlora en match som mer eller mindre gäller vinna eller försvinna mot ett lag som endast vunnit två matcher tidigare under säsongen. Speciellt inte som att det inte är det första bottennappet, laget har haft en svag form ända sedan uppehållet. Rykten går om en frustrerad sportchef och ett lag som inte drar jämnt. Avsaknaden av skadade lagkaptenen Filip Peterson verkar vara enorm. Undrar om inte laget skulle behöva ta in en mental tränare, för får detta fortgå så lär det bli svårt att vända på skutan.

Lämna ett svar