STRECKSTRIDER

Idag tänkte jag ta ett kik på streckstriderna i respektive serie, och sedan lyfta fram helgens matcher som har lag inblandade i striden.

SÖDRA ETTAN

Vi börjar i söder där det är sex lag som är inblandade i en riktig nagelbitarstrid om tre allettanplatser.

Halmstad har just nu det bästa läget, men ikväll har de en riktigt tuff nöt att knäcka när de tar sig an tabelltvåan Karlskrona som har tagit sju poäng mer än Halmstad (visserligen med två fler matcher spelade…).   Förlorar laget denna match så har man inte så mycket mer marginaler att gå på, utan då måste man ta lika många poäng (minst) som iaf tre av lagen bakom.

Tranås utgångsläge är det sämsta då man har minst poäng och (tillsammans med Krif) flest spelade matcher. Därför är det säkert skönt för dom att nu ha en enkel match i helgen, bottenlaget Tyringe SKA bara besegras, annars har man inte i en alletta att göra.

Krif skulle också ha mött Nybro på söndag, men då man fått Corona i laget med fyra konstaterade fall redan så har jag svårt att tänka mig att det blir någon match. Annars hade ju detta varit den mest intressanta streckmatchen av dom alla i söder.

VÄSTRA ETTAN

 I den västra ettan är det mer eller mindre avgjort. Men det kan definitivt avgöras i helgen.

Grums har en minimal chans att blanda sig i striden, men då MÅSTE de vinna söndagens möte med serieledande Dalen. En väldigt svår uppgift med tanke på Dalens framfart så här långt och då de nu dessutom plockat in två före detta SHL-spelare i Christoffer Persson och Martin Thörnberg.

Köping har något större chans att utmana, även om den fortfarande är liten. Då måste dock Linden avfärdas på söndag, en uppgift de borde gå i land med.

Forshaga är det laget som kanske har bäst utgångsläge av utmanarna, då de med seger i hängmatchen ”bara” är sex poäng efter Lindlöven. Nu har dom dock drabbats av Corona så frågan är om deras möte med Surahammar på söndag ens kommer spelas. Annars hade de ett bra läge att krympa avståndet ytterligare.

Kumla är ett av seriens formstarkaste lag trots den klara förlusten mot Mariestad senast. Ska de vara med så ska de köra över Malung på söndag.

Lindlöven är laget som är mest jagat och de har en riktigt klurig match på söndag, då de tar emot serietrean Skövde. Vid förlust samtidigt som lagen bakom vinner så har deras felmarginaler krympt ordentligt. Om till exempel Forshaga vinner båda sina matcher så är de bara tre poäng bakom med fem matcher kvar att spela. De har dessutom kvar att möta varandra…

Mariestad och Borlänge är de andra två lagen som kan känna lite flås i nacken. Nog har de rätt bra marginal neråt, men Mariestad har de tre topplagen Borlänge, Dalen och Skövde i sina tre nästa matcher, och med förluster i alla dessa så kan Forshaga vara ikapp. Därför är detta en väldigt viktig match för kanske framför allt Mariestad.

ÖSTRA ETTAN

I den östra ettan är det fem lag som slåss om en ynka plats, lag 1-4 har skaffat sig ett tryggt avstånd ner.

Hanviken håller just nu den åtråvärda platsen, men man möter den kanske största utmanaren Vallentuna ikväll i en riktig sexpoängsmatch. Det kan mycket väl visa sig vara denna match som fäller avgörandet. Vallentuna vann när de möttes i onsdags med uddamålet, är det Hanvikens tur nu?

Strömsbro förstärkte igår med Joakim Axman och nu kommer de absolut bli en allvarlig utmanare om allettanplatsen. Ikväll möter de Segeltorp, en match som de bara SKA vinna. Det blir tight matchande för Strömsbro för redan imorgon spelar de match igen, denna gång mot andra bottenlaget Sollentuna.  Med två segrar så tar de sig upp på en allettanplats.

NORRA ETTAN

I den norra ettan är det fem lag som slåss om två allettanplatser.

Piteå har egentligen en för bra marginal ner för att vara riktigt hotade, men de har spelat två matcher fler än såväl Kalix som Vännäs och de är formsvaga. Imorgon står de dessutom inför en svår uppgift då man har ett förstärkt Östersund på andra sidan isen. Förlorar de samtidigt som vännäs och Kalix vinner sina hängmatcher så är de definitivt indragna i kampen på allvar.

Seriesexan Vännäs möter seriesjuan Sundsvall imorgon. Det är en måstematch för Sundsvall om man realistiskt ska kunna hoppas på en allettanplats, men den är också väldigt viktig för Vännäs som går en tight strid med Kalix och Piteå.

Lämna ett svar