Så gick det

Igår så lyfte jag fram sex matcher som extra intressanta, idag tänkte jag följa upp detta med att syna hur det sedan gick.

Matchen mellan Strömsbro och Vallentuna utmålade jag som en riktig sexpoängsmatch och i så fall så var det Vallentuna som tog hem alla de viktiga poängen igår. För man vann nämligen matchen med klara 4-1 sedan både far och son Paulsson (Andreas och Lucas) gjort var sitt mål. Strömsbri vann skotten med 33-28 men Daniel Rosengren storspelade i Vallentunas mål och var starkt bidragande till segern. Nu är Vallentuna i slagläge för att nå en allettanplats då man har fyra poäng upp med tre matcher färre spelade.

Wings behövde plocka poäng också av lagen högre upp för att återta allettanplatsen och jag undrade om det kanske inte var läge för det mot ett Visby som var lite upp och ner. Och visst var man nära, men gör man inget mål så är det svårt att vinna. Då kvittar det att man bara släpper till ett bakåt. Visby kan nu känna sig trätt trygga med att nå en allettanplats då man har åtta poäng ner till sjätteplatsen.

I den västra etta lyfte jag ett varnande finger för Kumla som är ordentligt på gång med fem raka hemmasegrar. Och visst blev det en sjätte mot tabellfyran Lindlöven- 3-1 slutade matchen och visst var det förstakedjan som blev tungan på vågen. Oliver Arle Östergren och Victor Wänghult gjorde var sitt mål och nu är man fyra poäng från en allettanplats bara (dock med en match mer spelad).

När vi ändå har den västra ettan och streckstrid på tal så måste vi också ta upp Forshagas överraskande seger mot Borlänge. 4-1 är klara siffror och nu har Forshaga fått upp ångan ordentligt och har fyra raka segrar. Efter en väldigt trög start är nu Forshaga sexa med tre poäng upp till femteplatsen (också dom med en match mer spelad).

I den södra ettan så var det en match som kanske var extra viktig. Karlskrona lyckades i den besegra Mörrum med 2-1 efter en väldigt jämn match. Nu kan ex-allsvenskarna sova lite lugnare på nätterna, medan Mörrums kamp fortsätter. De har trots förlusten fortfarande bra hugg på femteplatsen sedan Halmstad överraskande förlorade mot Tyringe med 3-2. Dock har Mörrum två poäng att ta upp med en match mer spelad, så det är fortfarande klar fördel Halmstad.

Krif kändes mer eller mindre uträknade i kampen om allettan, men hoppet väcktes igår då man besegrade Tranås med 2-1 på bortaplan. Jag såg matchen och efter en väldigt seg förstaperiod, i stort sett kliniskt ren från målchanser, så tog Krif över totalt i andra perioden och vann klart rättvist till slut även om Tranås vaknade lite på slutet. Men Tranås såg väldigt blekt ut måste jag säga och det vill till en ordentlig uppryckning för att de ska kunna nå en alletta. Fyra poäng upp med en match mer spelad är inte en lätt marginal att ta ifatt. Speciellt inte som man behöver ta sig förbi tre lag.

Den sista matchen jag nämnde var toppmötet mellan ettan Troja och trean Vimmerby. Där var Troja ett nummer för stort och 4-0-segern var odiskutabel. Därmed kan Troja räkna sig in bland allettanlagen, och även Vimmerby ligger bra till trots förlusten.

Lämna ett svar