Eftermiddagens matcher

Eftermiddagens matcher bjuder både på toppmatcher och streckstrider. Dessa matcher kommer jag att vara mest intresserad av:

SÖDRA

I den södra ettan finns det fyra matcher som känns jämna, ovissa och viktiga. Mörrum föll visserligen mot KHK i en mycket jämn match i förrgår med 2-1, men man har ändå en riktigt bra form och jakten på allettanplatsen lever i allra högsta grad. Men då bör man vinna mot favoriterna Nybro i eftermiddag, en nog så svår uppgift för ett skadedrabbat Mörrum.

***

Serietvåan Karlskrona tar sig an trean Vimmerby i ett riktigt toppmöte. Vimmerby har mest att spela för, men KHK har en fin form och tre raka segrar så det lär vara en öppen historia.

***

Krif vann med 6-2 mot Tranås senast och det gav dom en ordentlig skjuts in i allettankampen. Men för att de ska kunna hota på allvar behöver det komma flera segrar och i eftermiddag så ställs man inför en riktig utmaning då serieledande Troja står för motståndet.

***

Tranås har en vikande formkurva men om laget ska vara med och slåss om en allettanplats så har de ett halmstrå att greppa ikväll då man åker till Halmstad för att ta sig an seriefemman Halmstad. Halmstad, vars form verkar lite sviktande, förlorade mot jumbon Tyringe senast och behöver snabbt hitta tillbaka till formen då det finns tre lag som kommer göra allt för att ta deras allettanplats på upploppet.

VÄSTRA

I den västra ettan så har Forshaga efter en trög start hittat formen och har snabbt klättrat i tabellen efter fyra raka segrar. Ska man ta ytterligare en placering och nå en allettanplats måste dock segrarna fortsätta rulla in och då står man inför en riktig utmaning då serieledande Dalen står för motståndet i eftermiddag. Dalen som plockat in SHL meriterade Christoffer Persson är en riktigt hård nöt att knäcka, men det skulle vara mycket välkommet för Värmlandslaget och de lär göra allt som står i deras makt för att lyckas.

***

Vi har också ett toppmöte då trean Borlänge åker till Lindesberg för att få revansch på seriefyran Lindlöven. Båda lagen har rätt trygg marginal neråt, men det är ändå en hel del prestige med i matchen och det gäller att pinka in revir inför allettan.

***

Två lag som vill utmana om allettanplatserna är Grums och Kumla. Grums har varit lite upp och ner men formen känns i uppåtgående och det gäller också motståndarna Kumla. Sex raka hemmasegrar för bunkerlaget är riktigt bra, men nu måste man också börja vinna på bortaplan för att kunna avancera, för där har man fyra raka torsk.

ÖSTRA

I öster blir det en sexpoängsmatch när lagen på var sin sida av allettanstrecket möts. Femman Strömsbro har gått knackigare än förväntat, men ligger ändå femma, medan Hanviken överträffat alla förväntningar på sin sjätteplats. Senaste matcherna förlorade Strömsbro klart mot Vallentuna medan Hanviken gav Huddinge en riktigt tuff match. Mycket talar för Hanvikenseger och då kan vi snacka överraskning på riktigt, för vem hade förväntat sig Haninge som ett allettanlag?

NORRA

I norr skulle det också ha spelats en riktig streckmatch, men då Kalix drabbats av Covid är deras möte med Vännäs inställt. Istället riktas mina norrblickar mot Piteå som brukar gå som tåget och det är normalt långt mellan förlusterna. Men för första gången på många år har man nu fyra raka förluster och den tidigare så säkra marginalen ner till en missad alletta minskar i oroväckande fart. I eftermiddag så hoppas man säkert på att förlustsviten bryts när man tar emot Kiruna AIF. Men Kiruna är inget enkelt lag och de har massor att spela för då allettanplatsen inte är helt utom räckhåll trots tiondeplatsen. Kiruna har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men bara en trepoängare, och är i desperat behov att tre poäng i eftermiddag för att börja ta in på sexpoängsgapet upp till femteplatsen.

Lämna ett svar