Kvällens möten att hålla koll på

Det spelas 16 matcher och därmed har 32 lags supportrar sina givna matcher att hålla koll på. Men det innebär också att 15 lags supportrar inte har sitt eget lag i spel och att de därför kanske är öppna för att spana in någon spännande match från det digra utbudet. Jag tänkte lista de allra mest intressanta

Om man diggar den östra ettan så finns det två matcher som kan vara extra intressanta att spana in: Strömsbros match mot Vallentuna är en match mellan två lag som har starka ambitioner att vara bland de fem lag som tar sig till allettan. Ja med tanke på Vallentunas laguppställning så skulle det till och med vara ett enormt misslyckande om man inte tar sig dit. Men de har varit drabbade av Covid och har därmed missat ett antal matcher och de man ändå har kunnat spela har man inte alls imponerat i så här långt. Efter sju matcher har man ett poängsnitt på 1,4 och man har nio poäng upp till en allettanplats med tre matcher färre spelade. En allettanplats som just nu innehas av jus Strömsbro som man möter ikväll. Det är med andra ord en riktig sexpoängsmatch som står på menyn. För det verkar som att det är femteplatsen som är den lagen på nedre halvan kan nå realistiskt, sedan är det ett hopp på fem poäng upp till nästa lag.  

Den andra matchen som kan vara intressant att följa i östra ettan är Wings-Visby. Wings inledde serien starkt men har tappat lite fart på slutet och vill man fortsätta vara med och slåss om en allettanplats så måste man också börja besegra lagen ovanför sig i tabellen. Varför inte ikväll mot ett Visby som varit lite upp och ner?

***

I den västra ettan så finns det en match som sticker ut ikväll, derbyt mellan Kumla och Lindlöven. Kumla har fem raka segrar på hemmaplan och har bland annat besegrat serieledande Dalen. Med sju poäng upp till allettanplatsen skulle det sitta väldigt bra för Kumla att förlänga den sviten, vid förlust lär vägen upp vara för lång.

***

I den södra ettan är det flera spännande matcher. Tranås har efter en bra vinstrad kommit in i en formsvacka med två raka förluster vilket gjort att de numer befinner sig fyra poäng från rätt sida allettanstrecket. Ikväll tar man sig an Krif, ett Krif som efter tre raka segrar nu befinner sig endast en poäng efter Tranås. Vinnaren i kvällens match är fortfarande med i allettanracet, förloraren har en VÄLDIGT brant backe att klättra för att nå dit.

Serieledande Troja möter ikväll Vimmerby i ett riktigt toppmöte. Troja ser väldigt trygga ut för att nå en alletta, men Vimmerby är långt ifrån säkra med fyra poäng ner till en missad allettanplats trots att man ligger trea. Det lär bli en riktig holmgång ikväll i en match där Vimmerby normalt brukar vinna, men där Troja vann lagets första möte denna säsong.

Sista matchen att hålla koll på i den södra ettan är Karlskrona-Mörrum. Karlskrona har en stabil andraplats med vad som ser ut att vara en betryggande marginal, men vinner sjätteplacerade Mörrum ikväll är de endast tre poäng bakom och då kan det börja komma in nerver i bilden. Mörrum är seriens formstarkaste lag med fem segrar de senaste sex matcherna och ser allettanstrecket komma närmare och närmare. De lär inte vika ner sig frivilligt!

Lämna ett svar