Dagens intressantaste matcher

Jag brukar ju gå igenom vilka matcher som är allra intressantast när det är en samlad omgång, och så också denna gång.

Östra ettan

Flest intressanta matcher tycker jag vi kan finna i den östra ettan denna gång, där bland annat överraskningslaget Wings beger sig till Hudiksvall för en tidig streckkamp. Wings ligger över strecket på en femteplats medan Hudik ligger precis under det. Wings drabbades igår av ett tungt avbräck då poängspelaren Johan Mohlin aviserade att han lägger av med hockeyn. Mycket talar därför för att Hudik, som är obesegrade hemma, kommer att ta sig förbi Wings ikväll.

Obesegrade Huddinge kommer få sig en riktig prövning idag då de åker till Gotland för att ta sig an Visby. Det är med andra ord serieettan mot serietrean i en spännande duell, där Visby kanske har en del att bevisa medan ingen kan klaga på Huddinges start. Huddinge bör ses som favoriter dock.

Tuna-derbyt mellan Sollentuna och Vallentuna är kanske inte så intressant ur synpunkten att matchen väntas bli jämn och spännande, men det är ju Vallentunas blott andra match, då de haft ett långt uppehåll sedan första omgången på grund av Corona. Nu får vi se var det topptippade laget står äntligen.

Sista matchen i östra etta som ser spännande ut på förhand är mötet mellan Nyköping och Enköping. Båda lagen har gått riktigt bra så här långt och ligger tvåa respektive fyra, Enköping har inte ens tappat poäng. Framför allt har de imponerat defensivt, och jag tror att Nyköping kommer få svårt att hitta luckorna i Enköpingsförsvaret och ser därför bortalaget som favoriter.

Västra ettan

I den västra ettan så finns det också några intressanta möten.  Köping är en stor överraskning så här långt, framför allt så är man väldigt täta defensivt, och man ligger överraskande på en allettanplats. Nu ska man åka till Forshaga där hemmalaget haft en väldigt trög start med endast fem inspelade poäng på sex matcher. Ska man överhuvudtaget kunna blanda sig i allettanstriden är detta en match laget måste vinna. Jag tar det dock inte för givet, för Köping har sett täta ut, och tror på en jämn match.

Det andra Värmlandslaget, Grums, är lite i samma sits som Forshaga. Efter en bra inledning på säsongen har man tappat massor och har två raka förluster och 1-12 i målskillnad på dessa matcher och just nu är man utanför allettanplats. Nu står man inför en ny svår uppgift när Skövde kommer på besök. Ett Skövde som nu står på fem raka segrar måste ses som favoriter.

Vi sparade dock det bästa till sist vad gäller intressanta matcher i den västra ettan. För serieledande Dalen med sex raka segrar åker till Mariestad för att möta serietrean som inkasserade sin första förlust senast mot Borlänge. Dalen har både gjort flest och släppt in minst mål, och har över 130 minuters spel utan insläppt mål i ryggen och lär vara fulla av självförtroende inför mötet och är mina troliga vinnare. Det som ändå talar för Mariestad är att de får tillbaka tre viktiga spelare till denna match, nämligen Lucas Söderlund, Philip Elgeståhl och Gustaf Pehrson.

Norra ettan

I den norra ettan är det två matcher som tilldrar sig mitt öga lite extra. Den första är Piteås möte med Kiruna IF. Piteå har inlett serien rätt bra och ligger tvåa med endast en förlust och två matcher färre spelade än serieledande Boden, medan Kiruna IF ligger nia. Men Sergei Joukov fick igår sparken från IF och detta blir nya tränaren Kim Sunnas chans att göra ett bra första intryck och ge spelarna lite självförtroende.

Ettan mot trean i den norra ettan är den andra matchen som kan vara värd att lyftas upp. Vännäs har startat överraskande starkt med tre segrar på fyra matcher men tyvärr för deras del lär det inte bli en fjärde då serieledande Boden sett väldigt starka ut.

Södra ettan

I den södra ettan ser de flesta matcher rätt givna ut. Men jag tycker ändå att matchen Kalmar-Karlskrona kan komma att bli spännande. Visst är Karlskrona favoriter, men Kalmar har överraskat förr och ska inte räknas ut helt.

Lämna ett svar