Oväntat bra och oväntat dåligt

Det är endast spelat två omgångar, men redan kan man se flera lag som både presterat oväntat bra och oväntat dåligt. Jag listar vilka jag hade förväntat mig mer/mindre av.

SÖDRA ETTAN

Oväntat bra

Kalmar 4 poäng 12-4 i målskillnad

Kalmar hade en tuff serieöppning med matcher mot Krif och Halmstad, två lag med lägre odds att klara sig bra, men har tagit poäng i båda. Först en pinne mot Krif i en jämn match och sedan igår där man fullständigt krossade Halmstad med hela 10-1! Hade man spelat en tia på det hade man varit miljonär nu… Det står redan klart att man är ett lag att räkna med på allvar denna säsong.

Hanhals 2 poäng 5-6 i målskillnad

När Toni Pappila försvann så försvann också mycket av tron på Hanhals. Han var ju en av få stjärnor i Kungsbackalaget som skulle kunna få laget att prestera. Men redan i omgång ett visade man att man var ett betydligt starkare LAG än vad omgivningen trott när man besegrade seriefavoriten Troja med 3-2 efter sudden. Man må ha varit utspelade i tredje perioden, men man krigade för varandra med den äran och i de första två var man väl så bra. Det följde man sedan upp med en hedersam förlust mot en annan favorit, Karlskrona. Man hade länge oavgjort och med två minuter kvar fick man chans att kvittera i spel 6 mot 4 men åkte istället på ett mål i tom kasse och därmed en 2-4-förlust. De kan vara stolta också över denna insats och har så här långt presterat klart över förväntan.  

Oväntat dåligt

Tranås 0 poäng 2-7 i målskillnad

Tranås var ett av lagen många trodde skulle nå en allettanplats tämligen komfortabelt. Men inledningen har pekat på allt annat än det. Två raka förluster mot Mörrum (2-4) och Vimmerby (0-3) och endast en period man spelat ok och gjort mål i (den andra mot Mörrum). Framför allt har man varit väldigt tandlösa framåt, man skapar knappt målchanser. Borta är det intensiva och fartfyllda. Tränare Högberg kommer få jobba hårt för att få detta att vända.

VÄSTRA ETTAN

Oväntat bra

Köping 6 poäng 9-2 i målskillnad

Det var inte många som trodde på Köping inför seriestarten. Framför allt forwardssidan var dränerad på mycket av sin rutin och skicklighet och det var i stort sett idel oprövade juniorer som ersatte. Men som de gjort det! I första matchen körde man över Kumla med 5-1 och i den andra följde man upp det med att besegra förväntade serievinnarna Borlänge med klara 4-1. Framför allt försvarsspelet har imponerat, endast två insläppta mål och Jonas Eneroth har fått en kanonstart i kassen. Och en spelare som gått helt under all radar är sistaårsjunioren Oscar Sarhus som har fått ett riktigt genombrott med 2 mål och 2 assists och därtill visat upp bra spel.  

Malung 3 poäng 8-9 i målskillnad

Allettantippade Forshaga åkte på en riktig käftsmäll direkt när man åkte på en 4-3-förlust i första omgången mot bottentippade Malung som svarade för en riktig kanoninsats. Också i andra omgången gjorde Malung en prestation över förväntan när man i alla fall gav Lindlöven en kamp om poäng när man förlorade med 4-6. Framför allt offensivt har man alltså lyckats bra, ledda av Elias Jakobs som noterats för två mål och tre assists.

Sämre än väntat

Borlänge 3 p 4-6 i målskillnad

Visst vann man första matchen mot Surahammar, men man avgjorde först i den tredje perioden mot det eviga bottenlaget. Och i den andra matchen så förlorade seriefavoriterna med klara 1-4 mot ett annat lag som inte fått många förhandstips, Köping.  Avsaknaden av Markus Persson är betydligt större än vad man hoppats på nu när man fått in några andra namn som var tänkta att avlasta. Så har inte blivit fallet så här långt i alla fall.

ÖSTRA ETTAN

Bättre än förväntat

Wings 6 poäng 8-5 i målskillnad¨

Att Wings skulle klara av att besegra Hammarby var det nog många som trodde, Wings ska ju ändå ha små chanser att vara med och nosa på en allettanplats. Men att man skulle besegra allettanfavoriterna Strömsbro med 4-2 trodde nog bara dom själva. En stark tredjeperiod vände matchen till deras fördel och det var precis vad Arlandagänget behövde för att kunna vara med i racet om topp 5.

Sämre än förväntat

Strömsbro 0 poäng 4-8 i målskillnad

Strömsbro har värvat namnkunnigt inför säsongen och nämns till och med av vissa som tänkbara seriefavoriter. Men efter två matcher så står laget på noll inspelade poäng och speciellt förlusten mot Wings är överraskande i negativ aspekt. Laget vimlar av offensiv spets, men med endast två gjorda mål per match så blir det svårt att vinna. Får man det att lossna i nästa match mot Hanviken?

Hudiksvall 4 poäng 9-7 i målskillnad

Dom stora seriefavoriterna har haft en lätt inledning med matcher mot två lag som tippats långt ner i tabellen. Och visserligen vann man den andra, men att förlora den första mot Hanviken kan inte anses ok.

NORRA ETTAN

Bättre än väntat

Inget lag har egentligen gått bättre än förväntat.

Sämre än väntat

Kiruna IF 0 poäng 1-4 i målskillnad

IF har bara spelat en match, men att förlora mot Vännäs kan inte vara ok. Vännäs tippas i den absoluta botten medan IF ska kunna vara med och kampas om en allettanplats. Men då kan man inte släppa till så många fler sådana här onödiga poängtapp.

Lämna ett svar