De mest intressanta matcherna ikväll

Det blev några riktiga skrällar i omgång ett och nu står det en ny spännande och oviss för dörren när det ikväll spelas 21 matcher från omgång två. Jag tänkte syna de allra mest intressanta.

Norra ettan

Om vi börjar i den norra ettan så fick Piteå en enkel resa i premiäromgången då man utan problem avfärdade Vännäs med 6-2. Nu står laget inför en tuffare uppgift. Visserligen förlorade kvällens motståndaren Kalix mot Boden senast, men man gjorde det först efter att ha gett Boden fullt upp och matchen gick till suden. Framför allt var man täta bakåt. Det kan behövas mot ett offensivstarkt Piteå där Viktor Edström noterades för tre mål mot Vännäs. Båda lagen har höga ambitioner och det kan vara viktiga poäng på spel i kampen om en allettanplats.

Den andra matchen med lite extra intresse i norr är Boden-Kiruna AIF. Boden är tippade seriefavoriter och ska nu ta sig an en outsider i allettankampen, Kirunalaget AIF. Boden vann som jag skrev om sin första match mot Kalix, men först efter sudden, och vill säkert håva in sin första trepoängare. För AIF är det seriepremiär och de vill säkert visa att de ska vara med i kampen om en allettanplats. Då skulle en seger mot seriefavoriterna vara en kanonstart.

Östra ettan

Om vi går söderut till den östra ettan så är det en match som vinner mitt öga lite extra. Strömsbro nämns av några till och med som ett lag som kan vinna den östra ettan, och de flesta tror att man ska kunna knipa en allettanplats i alla fall. Men man inledde seriespelet med en förlust mot Huddinge och nu styr man kosan till Arlanda för att ta sig an outsidern Wings. Wings som inledde med en seger mot Segeltorp ser i alla fall sig själva som ett lag som ska kunna utmana om en allettanplats. Då skulle det sitta väldigt bra med en seger mot ett Strömsbro som är lite framtungt. Det kan komma att visa sig att detta är en riktig sexpoängsmatch när det ska summeras.

Västra ettan

Fortsätter vi sedan till den västra ettan så tar förra säsongens seriesegrare Mariestad emot trean Grums. Det är två lag som definitivt är med i kampen om en allettanplats också denna säsong. Båda lagen inledde också med segrar, då Mariestad besegrade allettantippade Lindlöven på bortaplan med 2-3 efter straffar, medan Grums vann en riktigt målrik match mot outsidern Linden med 7-4 på hemmaplan. Mariestad hade stora problem med Grums förra säsongen och vann bara två av fyra möten, så det känns helt öppet inför denna match. För båda lagen kan en seger betyda en riktig självförtroendeboost som kan ge lagen ett nyttigt lyft.

Skövde ledde länge mot Dalen, man hade 4-2 en kvart in i tredje perioden, men föll ändå till slut med 4-5 efter sudden. Det var inte den start laget från Billingesluttningen räknat med och nu står man inför en ny klurig uppgift då Linden står på andra sidan. Ett Linden som man givetvis ska slå, speciellt som Eskilstunalaget förlorade sin första match klart mot Grums. Men Linden lär vara ordentligt revanschsugna och ska de vara med och kampas om en allettanplats, som de själva sagt att de vill, så är det dags att börja plocka poäng. Laget som förlorar denna kamp har en liten backe att bestiga mentalt.

Södra ettan

Avslutningsvis kan vi gå till den södra ettan där Tranås och Vimmerby möts i något som många tror är ett toppmöte i den södra ettan. Vimmerby gjorde också en stabil insats i den första omgången då man vann mot Tyringe med 5-2 och visade att man är ett bra lag. Tranås insats mot Mörrum i omgång ett var inte lika stabil. Förlust med 4-2 sedan man egentligen bara visat kvalitet i en period. Det håller inte mot Mörrum och kommer definitivt inte hålla mot ett vasst Vimmerby. Här vill det till ett ordentligt spelmässigt lyft för att Tranås favoritstämpel att nå allettan inte ska få sig en ordentlig törn.


Sista matchen jag vill lyfta fram är underdogmötet Kalmar-Halmstad. Inget av lagen tillhörde allettanlagen när vi på kmhockey.se skulle sia hur serien slutade, men det är så jämnt i rankingen att båda lagen med en lyckad säsong definitivt kan nå dit. Halmstad imponerade mot Borås i premiären och vann med solklara 5-1, medan Kalmar också visade prov på kvalitet med ändå fick nöja sig med en poäng mot en annan allettankandidat, Krif. Laget som vinner denna match stärker definitivt chanserna att få spela i finrummet efter jul.

Lämna ett svar