Serietips västra ettan: 1:an

1:a Borlänge

Borlänge hade en fin fjolårssäsong där man kom två i den västra ettan och sedan också tvåa i norra allettan. I playoffspelet så valde man dock Visby, ett val som visade sig bli ödesdigert då man åkte ut med 2-1 i matcher. Nu har man fått behålla stora delar av föregående års trupp och har ersatt det man tappat på ett bra sätt.

Nyförvärv

André Dahlqvist, b från Lindlöven

Jim Jakobs, b från Mariestad

Emil Lind, c/fw från Södertälje

Alexander Pettersson, fw från Hudiksvall

Dennis Finn Olsson, fw från Kristianstad

Robin Höglund, fw från Peoria Rivermen

Spelarförluster

Jonas Halvarsson, b ej klart

Lucas Bylin, b till Östersund

Alexander Wadlund, b ej klart

Erik Johansson, c/fw ej klart

Matej Galbavy, fw till Nybro

Ludwig Månegarm, fw till Hallstahammar

Philip Norberg, c/fw till Kalix

Christian Blomqvist, c/fw till Huddinge

Robin Byström, fw till Sundsvall

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ****

Victor Eriksson

Alexander Johansson

Kommentar:

Alexander Johansson fick sitt definitiva genombrott säsongen som gick och hade finfina 92,9 i räddningsprocent under seriespelet och var med det topp 10 i hela hockeyettan. Som backup finns Victor Eriksson som också har rätt bra stats de få matcher han fått stå de senaste säsongerna. Han står noterad för endast 16 matcher på två säsonger, varav tolv på hockeyettannivå.

Backar ****

André Dahlqvist, b ny från Lindlöven

Jim Jakobs, b ny från Mariestad

Viktor Bemström

Marcus Björk

Oliver Jans

Kasper Lindqvist

Olle Strandell

Ludvig Östman

Kommentar:

Det finns gott om rutinerade och duktiga backar i Borlänges backlinje, även om den där riktiga spetsen kanske saknas. Men det finns sju backar som alla visat att de håller bra klass, så backsidan är bred men också en bra mix mellan defensivt och offensiva. Det den saknar är dock tyngd, endast tre backar väger över 80+ kg, och den tyngsta väger 85.

Forwards *****

Emil Lind, c/fw från Södertälje

Alexander Pettersson, fw från Hudiksvall

Dennis Finn Olsson, fw från Kristianstad

Robin Höglund, fw från Peoria Rivermen

Oliver Erixon, c/fw

Patrik Elfsberg, c

Rikky Hanspers, fw

Mikael Hansson, c/fw

Daniel Nilsmats, fw

Markus Persson, fw

Jacob Thor, fw

Sebastian Thors, c/fw

Casper Östberg, fw

Kommentar:

Har ettans klart starkaste kedja i Markus Persson, Patrik Elfsberg och Jakob Thor, som alla var topp 24 i hela ettans poängliga. Dock var man förra säsongen väldigt beroende av denna kedja. Till denna säsong så har man plockat in spelare så att man ska kunna avlasta den lite med spelare som Emil Lind och Dennis Finn Olsson. Men det finns också en hel del spelare som står inför sitt definitiva genombrott som Oliver Erixon, Daniel Nilsmats och Mikael Hansson. Femman är svag.

Tränare ***

Stefan Gustafsson

Kommentar:

Stefan gjorde blott sin tredje säsong som seniorklubbtränare säsongen som gick (tränade Smedjebacken säsongen 11/12 och Aalborg 15/16), men gjorde det bra under grundseriespelet.

Totalt Betyg: 16*

Kommentar:

Borlänge ser minst lika starka ut som förra säsongen och kommer vara laget att slå denna säsong i den västra ettan. Man har ingen direkt svag länk och kedjan med Markus Persson i spetsen kan såra vilket lag som helst. Med ett års mer erfarenhet i bagaget kanske tränare Gustafsson kan få laget att gå riktigt långt denna säsong.

Tränarintervju

Stefan Gustafsson: Hur ser du på er silly season?

Vi låg tidigt ute och med en normal säsong utan coronas intåg hade det varit väldigt positivt. Nu fick man tänka sig för med träffar och så vidare och med uppehåll i träning på grund av Coronan och så där. Men vi var i alla fall tidigt klara, sportchefen gjorde ett bra jobb där. Jag tycker vi ändrat karaktär på laget, vi har fått in tydligare rollspelare, med en tydlig karaktär vad de har i sin verktygslåda. Lite tyngd, lite storlek, lite enkelhet och rakhet. Det har fallit hyfsat väl ut tycker jag.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Dom flesta pratar mycket om Elfsberg, Persson och Thor, som bildade en bra kedja poängmässigt förra säsongen. Vi vet att vi har den och kan få ut mycket av dom och visst kommer dom leda laget, också ledare i omklädningsrummet. Men jag tror någonstans att vi också har fler spelare som kan leda sin kedja och poängproduktionen, i killar som Emil Lind och Dennis Finn Olsson. Sedan finns också en offensiv uppsida att hämta i Oliver Erixon och Mikael Hansson. Lojala och duktiga spelare som kan användas i alla kedjor. Alexander Pettersson har vi också fått in, en stor och stark forward som gör jobbet varje dag. Jag tror också vi kan få utveckling på flera spelare, som Daniel Nilsmats, han har mycket hockey i sig. Men det är klart att förstakedjan kommer driva loket offensivt. Bland backar finns Olle Strandell som är seriens bästa i en mot en-spelet och Markus Björk som tar stort ansvar och i bästa stunderna är en sheriff där ute.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Det är vårat spelsätt och laget vi har. Individuellt har vi ett skicklig lag med mycket kunnande. Helheten, hur vi vill spela, tydligheten i det och systemet vi håller oss till. Vi är svårslagna när vi håller oss till sättet vi ska spela.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Den är tuff! Jag tror det kommer bli ett getingbo. Jag tror inget topplag kommer dra ifrån, jag har tippat oss som etta och tror på oss. Är alla friska och det rullar på så ska vi vara med och slåss om seriesegern, men jag tror på ett jäkla getingbo som sagt. Det kommer bli tvärtufft om plats 3-7, det kommer inte skilja mycket. Men ska jag svara så säger jag Borklänge och Mariestad. Sedan Grums, Lindlöven och Dalen som känns intressanta. Skövde också. Men jag säger Borlänge, Mariestad, Grums, Skövde och Dalen.

Lämna ett svar