Serietips norra ettan: 2:an

Östersund vann den norra grundserien med en poängs marginal ifjol. I den norra Allettan landade man på en fjärde plats och klev i playoffspelets första omgång där man valde Kiruna AIF. Efter att Kiruna vann den första matchen så lyckades ÖIK vinna match två och tre på ett övertygande sätt och avancerade till playoff 2. I playoff 2 åkte man ur med 2-0 i matcher mot Mariestad.

Nyförvärv

Albin Runesson, b Hudiksvall
Lucas Byhlin, b Borlänge
Felix Lidgren, f Tyringe
Carl Skärström, f Lindlöven
Erik Rainersson, f Björklöven (tidigare lån)
Ben Hawerchuck, f Univ. of New Brunswick
James Hamblin, f Bakersfield Condors (lån)

Spelarförluster

Alfons Malmström, b klubb ej klar
Ludvig Carlsson, b Kallinge/Ronneby
Anton Schou, b Aalborg
Erik Näslund, b Vallentuna
Daniel Magnusson, f slutar
Marcus Fornell, f slutar
Ludwig Tallqvist, f klubb ej klar
Justin MacDonald, f klubb ej klar
Tony Söderman, f klubb ej klar
Linus Wernersson-Libäck, f Kitzbühl
Pontus Wernersson-Libäck, f Kitzbühl

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter *****

Robin Christoffersson
Carl Hjälm

Kommentar:

ÖIK besitter ett av ettans absolut bästa målvaktspar i Robin Christoffersson och Carl Hjälm. Christoffersson landade på en räddningsprocent på 93,7% och Hjälm 92,4%.

Backar ****

Lucas Bylin – ny från Borlänge
Adam Danielsson
August Hansson
Erik Lind
Niklas Nilsson
Albin Runesson – ny från Hudiksvall
Petter Runesson
David Westlund

Kommentar:

En backsida av hög klass. David Westlund hör helt klart till en av ettans bästa backar. Bröderna Albin och Petter Runesson, Niklas Nilsson och Lucas Bylin är också backar av hög Hockeyettanklass. Egne produkten August Hansson gjorde succé ifjol, kan han fortsätta att utvecklas i år?.

Forwards ***

Elias Bjuhr
Filip Danielsson
Jesper Fastesson
Anton Grenholm
James Hamblin – lån från Bakersfield Condors
Ben Hawechuck – ny från Univ. of New Brunswick
Casper Larsson
Felix Lidgren – ny från Tyringe
Elias Lindström
Simon Lövgren
Axel Olsson
Emil Pettersson
Erik Rainersson – ny från Björklöven
Jesper Schiöler
Carl Skärström – ny från Lindlöven

Kommentar:

Östersund var ett ruskigt bra lag defensivt ifjol. Framåt gick det tyngre och när man tittar på årets forwardssida så ska man ha i bakhuvudet att de fem forwards som gjorde flest poäng ifjol har lämnat. De största tappen är utan tvekan tvillingarna Wernersson-Libäck som producerat en bra bit över 100 poäng vardera under sina tre säsonger i Östersund. På pluskontot finns bland annat två på förhand intressanta kanadensare James Hamblin och Ben Hawerchuck.

Tränare****

Kjell-Åke Andersson

Kommentar:

Klubbikonen Kjell-Åke ”Kjella” Andersson gör sin fjärde raka säsong som huvudtränare. Under Kjell-Åkes ledning har Östersund varit ett topplag varje år och prenumererat på en plats i Allettan.

Totalt Betyg: 16*

Ett av ettans bästa lag defensivt. Men man måste få fart på sin offensiv som var blek ifjol och har sett ganska blek ut även under träningsmatcherna i år.

Tränarintervju

Hur ser du på er silly season?

Vi är utifrån den verklighet vi lever i och med de resurser vi har jättenöjda. Vi har behållit det mesta vi ville, det är någon som lagt av som vi fått ersätta, men i det stora är vi nöjda. Vi har ett bra gäng.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Som alla lag är man beroende av målvaktssidan, i (Carl) Hjälm och (Robin) Christoffersson har vi en bra duo som fortsätter att utvecklas. David Westlund på backsidan kommer få ta ett stort ansvar. Sedan har vi Petter Runesson och Bjuhr som är två mer rutinerade pjäser som kommer bli viktiga. Vi ar också tagit in två kanadensare som naturligtvis kommer att vara viktiga för oss. Vi har känt oss trygga med försvarsspelet men tycker vi skulle gjort fler mål, det ska dom bidra med. Men vi måste också titta på om man kan utveckla spelet på något sätt, man vill ju alltid göra fler mål.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Min känsla efter de här veckorna är att vi har en fantastiskt bra grupp som kommer jobba hårt för varandra och det är grunden och viktigare än enskilda spelare.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Oj! Den är inte helt lätt. Jag tror att Boden kommer göra det., Teg gör det och vi gör det. Sedan två till…. Jag tror Piteå kommer vara där och sedan kommer det vara jämnt och hårt men jag säger Kalix som femte. Men jag är inte förvånad om något av Kirunalagen tar en plats. Det känns väldigt jämnt och det är kul att det är så.

Lämna ett svar