Serietips västra ettan: 2:an

Mariestad gjorde en bra säsong under 2019/2020 och tog sig till Playoff 3 innan säsongen avslutades på grund av coronapandemin. Mariestad vann grundserien förra året med fem poäng ned till Borlänge. Även i Allettan södra gick det bra och laget blev trea i Allettan, endast två poäng från förstaplatsen. I Playoff 2 skickade laget ut Östersund med 2-0 i matcher efter två jämna fighter och i Playoff 3 ställdes laget mot Tranås där det stod 1-1 när säsongen avbröts. Sedan dess har mycket hänt och flera trotjänare har lämnat klubben för andra äventyr.

Nyförvärv:

Philip Elgestål, fw (från Hanhals)

Adam Willig, fw (från Hanhals)

Simon Svensson, b (från Växjö J20)

Fredrik Granberg, b (från Skellefteå J20)

Liam Nilsson, fw (från Malmö J20)

Oliwer Fjellström, fw (från Timrå)

Spelarförluster:

Jim Jakobs, b (Borlänge)

Joar Hellström, b (klubb ej klar)

Isak Andersson, mv (Sollentuna)

Tim Olsson, fw (Töreboda)

Filip Thörnqvist, fw (lägger av)

Oskar Norlöv, fw (klubb ej klar)

Eddie Davidsson, fw (lägger av)

Joel Werner, b (Skövde)

Filip Engqvist, fw (lägger av)

Ludvig Karlsson, b (Åker/Strängnäs)

Målvakter: ****

Melvin Björklund

Tobias Sandberg

Inget snack om vem som kommer att vakta kassen i Mariestad i vinter, Sandberg är i sina bästa stunder en helt fenomenal målvakt men har vissa matcher visat att han är en vanlig människa och inte ett monster. Är dock ohotad etta och så länge han är skadefri så behöver inte Mariestad oroa sig för speciellt många baklängesmål. Skulle han däremot bli långtidsskadad så kan det bli jobbigt för BoIS.

Backar: ***

Tobias Aronsson

Tobias Björklund

Ludvig Collberg

Johan Frick

Fredrik Granberg (ny från Skellefteå J20)

Gustaf Malmkvist

Anton Pettersson

Simon Svensson (ny från Växjö J20)

Backsidan hos Mariestad kan vara den svagaste lagdelen sett till helheten, bra backar i Aronsson, Collberg och Björklund, men lite frågetecken för hur de nya juniorbackarna står sig när det vankas tuffare matcher än J20 Elit. Trean är dock stark, men likväl, Mariestads svagaste lagdel enligt oss.

Forwards: ****

Andreas Axelsson

Philip Elgestål (ny från Hanhals)

Simon Eriksson

Oliwer Fjellström (ny från Timrå)

Lucas Jidenius

Lucas Larsson

Jesper Lindén

Herman Lundin

Douglas Lögdal

Liam Nilsson (ny från Malmö J20)

Erik Olsson

Gustav Persson

Lukas Söderlund

Adam Willig (ny från Hanhals)

Forwardsuppsättningen är spännande, Jidenius och Lindén visade förra säsongen vilka bra spelare de kan vara. Nyförvärvet Oliwer Fjellström höjs till skyarna av alla Mariestadssupportrar och kommer få enorm press på sig att leverera under säsongen. Frågan är om han pallar trycket?

Tränare: *****

Andreas Appelgren

Peter Isgren

Ronny Johansson

Appelgren flyttade hem inför förra säsongen och alla Mariestadsfans räknade med att han skulle leda laget raka vägen till allsvenskan. Riktigt så bra gick det inte, laget tog sig förvisso till Playoff tre där de hade 1-1 i matcher mot Tranås när säsongen avbröts och frågan om han hade tagit sitt lag till allsvenskan fick dröja ytterligare en säsong. Har mängder av erfarenhet från olika klubbar där han både varit med om att gå upp med lag (Mariestad och Leksand) men även åka ur serier med lag (Mariestad). Vid sidan om hon finns Peter Isgren och Ronny ”Rockstar” Johansson. Isgren har varit assisterande sedan 2016 och har samlat på sig en del erfarenhet. Ronny Johansson har en gedigen spelarkarriär bakom sig och går in på andra säsongen som assisterande coach i Mariestad.

Tränarintervju: Kommer att uppdateras så fort som möjligt

Lämna ett svar