Serietips södra ettan: 2:an

2:a Nybro

Nyförvärv

Albin Andersson, mv ny från Karlskrona J20

Melker Bergman, b ny från Troja J20

Derian Hamilton, b Fayettville Marksmen

William Alftberg, b från Brynäs J20

Anton Schagerberg, b från Mora

Filip Bergman, fw från Olofström

Adam Persson, c från Kalmar

Matej Galbavy, fw från Borlänge

Eric Gustafsson, fw från Grästorp

Mathias Kemppi, fw från Växjö J20

Ryker Leer, fw från Visby

Spelarförluster

Jonathan Augustin, b till Vimmerby

Ahlbin Hernod, b till Mörrum

Fabian Ilestedt, fw till Västervik

Viktor Lennartsson, fw till Forshaga

Emil Norberg, fw till Köping

Hampus Andréen, fw till Alvesta

Alex Ek, c/fw Vallentuna

Alfred Andersson, c/fw till Värnamo

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ****

Albin Andersson, mv ny från Karlskrona J20

Robin Johansson

Kommentar:

Robin Johansson har ett solitt förtroende att ta han om målvaktsspaden i Nybro, vill han stå så står han. Det förtroende förtjänade han också under grundserien där han var den klart bästa målvakten i den södra hockeyettan. Men när slutspelet och de viktiga matcherna drog igång så darrade han rejält och var inte den matchvinnare han varit under grundserien. Som backup har man en oprövad juniormålvakt från Karlskrona, Albin Andersson, vars stats kanske inte imponerar så väldigt mer än den enda match han fick stå i a-laget. En match är dock klent underlag att haussa honom för.   

Backar ****

Melker Bergman, b ny från Troja J20

Derian Hamilton, b Fayettville Marksmen

William Alftberg, b från Brynäs J20

Anton Schagerberg, ny från Mora

Hugo Arvidsson

Viktor Bolin

Rasmus Johansson

Erik Lindström

Jesper Mångs

Kommentar:

En stark fyra i betyg då man har en riktigt bra backsida. Anton Schagerberg, nu från Mora, kommer att vara en ledande spelare är det tänkt. Men man har också kvar spetsbacken Erik Lindström, allsvenskt meriterade defensivbacken Jesper Mångs, fysiske Viktor Bolin och mer allrounde Rasmus Johansson. Amerikanen Derian Hamilton är ett lite oskrivet kort, men kan bli bra då han kommer från en bra liga, ECHL, även om rollen inte var så framträdande.

Forwards *****

Filip Bergman, fw från Olofström

Adam Persson, c från Kalmar

Matej Galbavy, fw från Borlänge

Eric Gustafsson, fw från Grästorp

Mathias Kemppi, fw från Växjö J20

Ryker Leer, fw från Visby

Sebastian Borg, fw

Simon Hansson, fw

Otto Henell, fw

Kalle Hult, fw

Mathias Kemppi, c/fw

Markus Palmberg, fw

Fredrik Strömgren, c/fw

Robin Wengdahl, C/fw

Kommentar:

Antagligen ettans bästa forwardssida med mängder av fart, kraft och målfarlighet. Visst har man tappat viktiga spelare som Alex Ek, Viktor Lennartsson och Fabian Ilestedt, men ersättarna skäms inte för sig. Ryker Leer, Eric Gustafsson och Matej Galbavy är (näst intill) fullgoda ersättare, och jag anser att Adam Persson tillför en defensiv dimension de som lämnat inte har. Så en väldigt bra forwardssida har i alla fall inte blivit svagare.  

Tränare ****

Mikael Tisell
Kommentar:

Mikael Tisell har över 30 års erfarenhet som tränare och har bland annat tränat Tingsryd i allsvenskan. Går nu in på sin andra säsong som tränare i klubben, den första var väl godkänd, men inte mycket mer. I år tror jag inte att Nybrosupportrarna nöjer sig med att åka ut i playoff 2. Svag fyra.

Totalt Betyg: 17*

Kommentar:

Tränarintervju

Mikael Tisell: Hur ser du på er silly season?

Jag tycker det känns ganska bra. Det är aldrig roligt att förlora spelare, men är man i den situationen vi är i så finns risken att man förlorar spelare. Men med de vi fått in så det känns det bra ändå, de nya har kommit in i gruppen och tillför sköna grejer, så det känns bra.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi var ett skönt lag förra året, hoppas det blir vårt största styrka i år igen. Så alla är med och bidrar på olika sätt. Man behöver alla, men det är klart att de som gjorde det bra förra året hoppas man ska ta ytterligare kliv i år och dessutom har vi fått in spännande spelare. Men hela laget måste vara där, det hänger inte på någon enskild spelare. Vi har en skön och energifylld grupp.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Det är att vi påbörjade en resa förra året med mycket fys och att hålla en hög nivå alla månader, vi har stått på bra. Nu har vi tagit vid det från att säsongen slutade. Så det som det kan bli en uppsida att vi är ett jämnare lag fysiskt, alla är på samma nivå. Dessutom har vi fått behålla en stor kärna så man kan ta vid där man slutade spelmässigt och gå vidare snabbare med att utveckla spelet.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Det kommer att bli ett race mellan väldigt många lag, så det kommer vara svårtippat. Men vi har dom lagen som var med ifjol, sedan Mörrum, Vimmerby som har ett mycket starkt lag och i Karlskrona har vi fått in en utmanare till, så det blir j-t lurigt att tippa.

Tränarintervju

Mikael Tisell: Hur ser du på er silly season?

Jag tycker det känns ganska bra. Det är aldrig roligt att förlora spelare, men är man i den situationen vi är i så finns risken att man förlorar spelare. Men med de vi fått in så det känns det bra ändå, de nya har kommit in i gruppen och tillför sköna grejer, så det känns bra.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi var ett skönt lag förra året, hoppas det blir vårt största styrka i år igen. Så alla är med och bidrar på olika sätt. Man behöver alla, men det är klart att de som gjorde det bra förra året hoppas man ska ta ytterligare kliv i år och dessutom har vi fått in spännande spelare. Men hela laget måste vara där, det hänger inte på någon enskild spelare. Vi har en skön och energifylld grupp.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Det är att vi påbörjade en resa förra året med mycket fys och att hålla en hög nivå alla månader, vi har stått på bra. Nu har vi tagit vid det från att säsongen slutade. Så det som det kan bli en uppsida att vi är ett jämnare lag fysiskt, alla är på samma nivå. Dessutom har vi fått behålla en stor kärna så man kan ta vid där man slutade spelmässigt och gå vidare snabbare med att utveckla spelet.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Det kommer att bli ett race mellan väldigt många lag, så det kommer vara svårtippat. Men vi har dom lagen som var med ifjol, sedan Mörrum, Vimmerby som har ett mycket starkt lag och i Karlskrona har vi fått in en utmanare till, så det blir j-t lurigt att tippa.

Betygstabellen så här långt:

 1. ??
 2. Nybro 17*
 3. Karlskrona 17*
 4. Tranås 15*
 5. Vimmerby 17*
 6. Krif 14*
 7. Halmstad 13*
 8. Kalmar 13*
 9. Mörrum 12*
 10. Hanhals 12*
 11. Borås 8*
 12. Tyringe 7*

Lämna ett svar