Serietips östra ettan: 2:an

Huddinge är plantskolan som under flera år åkte jojo mellan Allsvenskan och ettan. Förra säsongen gick laget tungt i grundserien och laget kom faktiskt bara fyra i grundserien. Efter jul var dock motivationen högre och laget slutade tvåa i den södra Allettan, en poäng bakom succélaget Halmstad. I playoff 2 blev det dock respass i två raka matcher mot Vimmerby och sedan säsongen tog slut har Huddinge byggt om rejält och det kan bli ett helt nytt Huddinge vi får se i Björkängshallen i vinter.

Nyförvärv:

Sebastian Frantz, fw (från AIK)

Simon Wassberg, b (från AIK)

Christian Blomqvist, fw (från Borlänge)

Filip Pilö, b (från Södertälje)

David Ljusbol, fw (från Hammarby)

Christopher Usov, fw (från Comet Halden)

Alexander Svensson, b (comeback)

Tim Kämpeberg, fw (från Piteå)

Sebastian Andersson, mv (lån från Väsby)

Joakim Hälleström, fw (från Vita Hästen)

Spelarförluster:

Adam Hansen, b (lägger av)

Rasmus Hedström, mv (klubb ej klar)

Måns Krüger, fw (lägger av)

Niclas Lehmann, fw (Vallentuna)

Gustav Ahnelöv, b (Vallentuna)

Jesper Cederberg, fw (Enköping)

Martin Eklund, b (lägger av)

Dennis Nordström, fw (Tyresö/Hanviken)

Victor Andersson, fw (Vallentuna)

Simon Eriksson, b (Järna SK/SPAIF)

Filip Norman, fw (Tyresö/Hanviken)

Filip Hedberg, b (Hedemora SK)

Victor Olsson, mv (utlånad till Segeltorp)

Målvakter: ****

Sebastian Andersson (lån från Väsby)

Pontus Eltonius

Victor Olsson (utlånad till Segeltorp)

Målvaktssidan kommer inte vara några bekymmer för Huddinge den här vintern, Eltonius är en riktigt bra målvakt och har fått vara uppe och visa sig i både allsvenskan och SHL som backup. Att man dessutom lånat in Sebastian Andersson från Väsby stärker upp målvaktssituationen ytterligare, Andersson har mycket rutin och kommer definitivt göra allt för att konkurrera med Eltonius om förstaspaden.

Backar: ***

Gustav Grahn

Jesper Karlsson

Kim Lennhammer

Filip Pilö (ny från Södertälje)

Alexander Svarvén

Alexander Svensson (ny från AIK)

Simon Wassberg (ny från AIK)

Backsidan känns minst sagt tunn, bara sju stycken backar i truppen, varav den ena är 18-åriga Jesper Karlsson och Huddinge är på jakt efter förstärkningar. Kan de landa något riktigt vasst på backsidan så kan det mycket väl bli en rolig säsong även defensivt för laget.

Forwards: ****

Marcus Appelberg (uppflyttad från J20)

Oscar Bergkvist

Christian Blomqvist (ny från Borlänge)

Robin Carneholm

Rasmus Dahlberg Karlsson

Sebastian Frantz (ny från AIK)

Joakim Hälleström (ny från Vita Hästen)

Björn Jonasson

Anton Kalte

Marcus Kiviharju

Tim Kämpeberg (ny från Piteå)

David Ljusbol (ny från Hammarby)

Fabian Lundh

Christoffer Odljung

Fredrik Renström

Filip Runbjer

Robin Sjörén

Huddinges offensiv kommer det knappast vara några bekymmer med i vinter. Flera spetsspelare har visserligen lämnat för andra klubbar men det ser ändå spännande ut och med 17 forwards på kontrakt blir konkurrensen om platserna benhård. Björn Jonasson och Christian Blomqvist kommer få dra det tyngsta lasset, men får de ihop det så kommer Huddinge definitivt vara med i toppen av tabellen.

Tränare: **

Peter Nylander (uppflyttad från J20)

Christopher From Björk

Tränarsidan är spännande, Nylander har en lång karriär som spelare på hög nivå och vet vad som krävs av spelarna. Förra säsongen basade han över klubbens J20-lag och säsongen innan var han assisterande coach i allsvenska AIK. Tillsammans med Christopher From Björk så lär de leda laget med betydligt hårdare nypor än det som gällde förra säsongen.

Totalt Huddinge: 13*

Huddinge har ett spännande lagbygge inför säsongen, just nu är det backsidan som är det stora frågetecknet. Spelarna som finns är bra, framför allt Lennhammer, men bara sex stycken under kontrakt och det måste in något mer om Huddinge ska slåss om seriesegern på allvar.

Tränarintervju: Uppdateras snarast möjligt efter kontakt med klubben.

Lämna ett svar