Serietips östra ettan: 1:an

Förra säsongen kom Hudiksvall trea i såväl den östra serien innan jul som i Allettan norra efter jul.
Det gjorde att laget slapp spela Playoff ett och istället klev in i den andra rundan. De valde att möta Nybro Vikings i Playoff och efter två matcher som avgjordes i förlängning stod laget som segrare. I Playoff tre väntade sedan Vimmerby och det blev en betydligt tuffare nöt att knäcka. För när säsongen avbröts i mars hade Vimmerby vunnit match ett med klara 6-2. Till den här säsongen har många spelare bytts ut och det känns som de byggt ett stabilare lag.

Nyförvärv:

Anton Björkman, fw (från Lindlöven)

Sebastian Björnstad, b (från Nyköping)

Hannes Lindström, b (från Skellefteå J20)

Linus Hedman, fw (från Skellefteå J20)

Marcus Linderborg, fw (från Nyköping)

Filip Lander, b (från Timrå)

Christoffer Jansson, fw (från Timrå)

Lukas Enqvist, fw (från Karlskrona)

Andreas Söderberg, b (från Timrå)

Spelarförluster:

Joel Källström Englund, fw (Forshaga)

Albin Runesson, b (Östersund)

Alexander Pettersson, fw (Borlänge)

Markus Kinisjärvi, fw (Kovland)

Albin Kedbrant, fw (Visby/Roma)

William Mann, b (Teg)

Erik Flood, b (Kristianstad)

Simon Löf, b (Almtuna)

Jonas Lindström, fw (Sundsvall)

Målvakter: ***

Oliver Tornerefelt

Andreas Bosson

Två jämna målvakter som blandar och ger. Bosson har under ett antal år nu varit backup till Magnus Åkerlund men förväntas få en större roll den här säsongen. Stod 22 matcher förra säsongen när Åkerlund drogs med skador och gjorde det bra innan Playoff-spelet. Tornerefelt har också varit backup målvakt under sin karriär och väntar på att få sitt genombrott, kommer det i år? Kom till Hudik förra säsongen och fick vakta kassen under fem matcher.

Backar: ****

Sebastian Björnstad (ny från Nyköping)

Hugo Enock

Filip Lander (ny från Timrå)

Algot Landin

Christian Lindberg

Hannes Lindström (ny från Skellefteå J20)

Andreas Söderberg (ny från Timrå)

Andreas Zetterman

Åtta backar på kontrakt och flera av de med riktigt bra klass, Filip Lander och Andreas Söderberg från Timrå kommer vara viktiga kuggar i försvarsspelet med sin rutin. Nyförvärvet Björnstad är en fenomenal spelare i sina bästa stunder och kan utan tvivel bli ett utropstecken i säsongens Hudiksvall.

Forwards: ****

Anton Björkman (ny från Lindlöven)

Adam Byström Johansson

Lukas Enqvist (ny från Karlskrona)

Anton Hammargård

Linus Hedman (ny från Skellefteå J20)

Mathias Hellgren

Christoffer Jansson (ny från Timrå)

Axel Levander

Emil Lindblom

Marcus Linderborg (ny från Nyköping)

Henrik Marklund

Marcus Sirén

Jesper Wiberg

Hudiks forwardssida är rejält spetsig och offensiv kraft finns i mängder. Det kommer bli en hel del mål för hälsingarna i vinter. Anton Björkman från Lindlöven är en gedigen poängspelare i Hockeyettan, Adam Byström Johansson är god för en bit över 30 poäng per säsong och Marcus Linderborg är en center av hög klass i ettan. Att laget dessutom fått in Christoffer Jansson från Timrå är ett stort plus, Jansson stänkte in 43 poäng på 38 matcher för Borlänge säsongen 18/19.

Tränare: ****

Per Ljusteräng

Magnus Nilsson

Tränarsidan är erfaren med Per Ljusteräng i spetsen. En man som lett lag både i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan sedan mitten av 90-talet. Erfarenheten finns, nu ska han bara omvandla sin taktik i Hudiksvall till segrar.

Totalt Hudiksvall: 15*

Hudiksvall kommer utan tvekan vara med i toppen av tabellen och kan rent av vinna serien med sin spetsiga offensiv. Ett litet frågetecken dock kring att bara ha sju backar signade, det kan straffa sig om Hudiksvall skulle drabbas av skador på backsidan i vinter.

Tränarintervju:

Hur ser du på er silly season?

Jag tycker vi följt en tydlig och klar linje med våra nya spelare. De har de egenskaper vi vill få in i klubben såsom eget driv och viljan att utvecklas vidare bland annat.

Vilka spelare kommer leda ert lag den kommande säsongen?

Då vi har ett ungt lag vet jag inte säkert men vi hoppas att det växer fram många ledare i vår grupp, många äger de karaktärer man vill se hos ledande spelare. Våra kaptener Byström, Enqvist, Levander och Marklund är några vi vet kommer att leda.

Vad talar till er fördel under kommande säsong?

Vårt stora driv i gruppen tillsammans med en hög skicklighet med ett starkt lagspel i grunden.

Vilka lag går till Allettan från er serie?

Visby, Huddinge, Strömsbro, Vallentuna och Hudiksvall.

Lämna ett svar