Serietips norra ettan: 1:an

Boden kom fyra i jämn grundserie ifjol. I Allettan norra kom på Boden en femteplats. I playoff 1 slog man ut Teg med 2-1 i matcher. I playoff 2 föll man med 2-1 i matcher mot Troja/Ljungby.

Nyförvärv

Viktor Johnson, mv från Tranås
David Otter, mv från Kiruna IF
Antti Kauppila, b från Tranås
Linus Kostet, b från Kalix (try-out)
Johan Höglund, b från Peoria Rivermen (try-out)
Jake Bolton, b Narvik
Jadon Joseph, f Tri-City Americans (try-out)
Sebastian Kaijser, f Timrå
Kristoff Kontos, f Vimmerby
Mattias Fahlesson, f Björklöven J20
Sebastian Hansson, f Troja/Ljungby
Pontus Johansson, f Almtuna
Anton Tano, f Teg

Spelarförluster

Pavel Krajcovic, mv till Kiruna IF
Claes Endré, mv till AIK
Per Savilahti-Nagander, b slutar
Anton Toolanen, f Lindlöven
Petter Sundqvist, f slutar
Christian Petterson, f slutar
Johan Ceder, f Kiruna AIF
Artyom Rasulov, f Tambov
Jesper Ylivainio, f Narvik
Max Pålholm, f Strömsbro

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ****

Viktor Johnson – ny från Tranås
David Otter – ny från Kiruna IF

Kommentar:

Fjolårets succémålvakt Claes Endré flyttar hem till Stockholm och Allsvenska AIK. Fjolårets andremålvakt Pavel Krajkovic har gått till seriekollegan Kiruna IF. I motsatt riktigt har KIFs målvakt David Otter gått. Otter som setts som en stor talang var ifjol andremålvakt i Kiruna IF. Otter får slåss med Viktor Johnsson från Tranås. Johnson har en ruskigt hög högstanivå, men han har även en ganska lång skadelista.

Backar ****

Fredrik Bergdahl
Jake Bolton- ny från Narvik
William Dageryd
Felix Dahlroth
Johan Höglund – ny från Peoria Rivermen (try-out)
Antti Kauppila – ny från Tranås
Sebastian Kauppila
Linus Kostet – ny från Kalix (try-out)
Filip Lundqvist
Tommy Wargh

Kommentar:

Tommy Wargh är ettans bästa back när han är hel och på spelhumör. I övrigt får Boden behålla Dageryd, Dahlroth, Bergdahl och Sebastian Kauppila som alla är bra Hockeyettanbackar. På pluskontot finns amerikanen Jake Bolton från norska Narvik samt Sebastian Kauppilas kusin Antti från Tranås. Jag tycker att Bodens backsida ser bra ut men utesluter inte att det kommer in ytterligare ett namn.

Forwards ****

Mattias Fahlesson – ny från Björklöven J20
Sebastian Hansson – ny från Troja/Ljungby
Sebastian Harila
Sebastian Huczkowski
Pontus Johansson – ny från Almtuna
Jadon Joseph – ny från Tri-City Americas (try-out)
Sebastian Kaijser – ny från Timrå
Kristoff Kontos – ny från Vimmerby
Alfons Nordberg
Christian Nyman
Viktor Sandberg
Marcus Sandström
Anton Tano – ny från Teg

Kommentar:

Boden har storrensat i på forwardssidan. På minuskontot finns bland annat Jesper Ylivainio, Max Pålholm och Johan Ceder. På pluskontot finns flera tunga värvningar i bland annat Sebastian Hansson, Pontus Johansson, Sebastian Kaijser, Kristoff Kontos och Anton Tano. Man har dessutom förlängt med Sebastian Huczkowski , Christian Nymna, Viktor Sandberg och Marcus Sandström.

Tränare*****

Robert Nordberg

Kommentar:

”Nobbe” är en ikon i Boden både som tränare, spelare och människa. Han gjorde succé under sin tidigare sejour och tog Boden till kvalserien. Nu är han taggad igen efter att ha haft ett sabbatsår.

Totalt Betyg: 17*

Jag har svårt att se att något lag ska kunna stoppa Boden. Boden har en riktigt bra lag där forwardssidan är lagets starkaste lagdel.

Tränarintervju

Tränarintervju

Robert Norberg: Hur ser du på er silly season?

Vi har sökt spelare som kan ta oss till nästa nivå, vi har ett uttalat mål om att gå upp till allsvenskan. Så de nya ska bidra till det och vi vill ha en träningsgrupp vill ta det en nivå högre.  Det är mycket att den dagliga träningen trycks upp som gör att vi blir bättre. Och jag tycker att spelarna vi värvat gjort det, med killar som Pontus Hansson, Antti Kaupilla, Pontus Johansson, Kristoff Kontos, Sebastian Hansson och Anton Tano. Sedan har vi valt att förlänga med try out spelarna Johan Höglund på try out som vi nu valt att behålla, han bidrar också på träningarna. Sedan skrev vi kontrakt med Jake Bolton nyligen, en stor, tung, defensiv back bidrar med en fysisk närvaro och en pondus. En trygghet som trots sin storlek är rörlig och har fina händer och ett bra skott. Vi väljer också att behålla unga (-99) try out-spelaren Jadon Joseph. Han är snabbast i laget, otroligt explosiv och spelintelligent. Sedan är han så ung så han har ju inte spelat seniorhockey än så han kommer att testas i det defensiva spelet, men han är läraktig. Vi har tappat Claes Endré, fått in Viktor Johnsson som har rutin. Jag tycker det ser väldigt intressant ut. Det gäller att få alla att dra åt samma håll och sätta en spelstrategi så kan vi gå rätt långt.  

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Det som är intressant är att de äldre vi värvat är ledande spelare. Som Kontos, Pontus Johansson, Antti Kauplia och Jake Bolton, även Tano vill påverka och driva. Man ställs på prov dagligen som ledare, det driver utvecklingen och det är roligt. Kapten Nyman som jag jobbat med tidigare driver det bra med lojaliteten på isen och i omklädningsrummet. Han är också kapten tillsammans med Pontus Johansson och Kontos. Det är viktigt att ha en utländsk kapten som representant för de som inte är svenska tycker jag.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Att vi har en spelstrategi som jag tror på. Många av dom vi har har mycket rutin och börjar känna att nu vill vi göra något bra tillsammans, kryddat med yngre som vill uppåt och framåt.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Jag tror Sundsvall går dit faktiskt. Teg går definitivt dit. Östersund. Vi och sedan tror jag på Kiruna IF, inte AIF. Vi har inte som mål att vinna serien, topp 5 räcker. Trupper kommer att förändras under spelets gång, speciellt ettan om den överlever. Vi kan sätta facit nu men det kan se helt annorlunda ut om en månad.

Lämna ett svar