Så har det gått för lagen i västra på försäsongen

Seriestarten närmar sig för klubbarna och alla lagen har spelat några matcher på försäsongen, som brukligt är. I år har det dock varit färre träningsmatcher överlag på grund av en viss pandemi som härjar och flera lag har fått ställa in matcher under försäsongen.

Vi på KM Hockey tog en titt på hur det gått i träningsmatcherna för samtliga lag i den västra serien för att se om de varit bättre än förväntat, som förväntat eller sämre än förväntat.  

Lindlöven:

Vallentuna (h) 2-1 e fl

Tranås (h) 2-1

Dubbla 2-1 segrar för laget från Lindesberg och det får definitivt ses som bättre än förväntat. Att besegra både hypade Vallentuna och Tranås är ett statement inför säsongen.

Omdöme: Bättre än förväntat

Malung:

Mora J20 (h) 1-2

Grums (h) 5-2

Grums (b) 4-3

Malung har tappat mängder med spelare inför säsongen men verkar ändå fått ihop det, dubbla segrar över seriekollegan Grums imponerar.

Omdöme: Bättre än förväntat

Mariestad:

Skövde (h) 3-8

Forshaga (h) 4-1

Hanhals (h) 5-1

Karlskoga (b) 1-3

Dalen (h) 6-4

Mariestad har blandat och gett under försäsongen, en tokusel insats i premiärmatchen mot Skövde och sedan några programenliga segrar på hemmaplan mot Forshaga och Hanhals. Att de sedan spelade jämt med allsvenska Karlskoga tyder på att lagbygget börjat hitta rätt.

Omdöme: Som väntat

Skövde:

Mariestad (b) 8-3

Dalen (b) 3-4

Grästorp (b) 3-2

Borås (h) 3-4

Borås (b) 1-5

Dalen (h) 5-1

Enköping (h) 5-4 e fl

Även Skövde har blandat och gett friskt på försäsongen, en fenomenal premiärmatch mot ärkerivalen Mariestad följdes upp av några mindre smickrande resultat men de två sista matcherna ger ändå gott mod inför seriestart och det känns ungefär som väntat för Skövdes del resultatmässigt.

Omdöme: Som väntat

Surahammar:

Vallentuna (b) 3-6

Sollentuna (b) 0-2

Sollentuna (h) 1-2 e str

Tyresö/Hanviken (h) 5-4

Tyresö/Hanviken (h) 3-1

Surahammar är laget som kommit toksist de senaste åren men i år har en ny grund börjat byggas och med Patrik Juhlin på tränarbänken verkar det ändå som att ”Sura” börjat hitta rätt. Återstår att se om de blir bättre i serien i år än de varit de senaste fem.

Omdöme: Som väntat

Köping:

Sollentuna (b) 7-3

Wings 5-4 e sd

Hammarby (b) 1-1

Köping har precis som en del andra lag tappat en stor del av sin trupp inför säsongen. Trots det lyckades laget ändå besegra både Sollentuna och Wings på försäsongen. Köping har gått bättre än förväntat och har fortfarande inte förlorat säsongen 20/21.

Omdöme: Bättre än förväntat

Borlänge:

2-1 Östersund,

1-2 Östersund,

3-2 Strömsbro

5-2 Grums.

Borlänge är ett tippat topplag och har gjort skäl för det under försäsongen. Två jämna matcher mot Östersund och segrar över både Strömsbro och Grums lovar gott inför seriestarten.

Omdöme: Som förväntat

Linden:

Hammarby 8-4

Enköping 5-6

Arlanda Wings 2-5

Segeltorp 3-5

Hammarby 3-4

Lindens resultatrad är ingen smickrande läsning, de vann förvisso första matchen mot Hammarby men har sedan radat upp förlusterna och har släppt 24 puckar på fem matcher. Det lär inte hålla om de vill undvika en bottenstrid.

Omdöme: Sämre än förväntat

Forshaga:

Färjestad J20 4-3

AIK 4-3 straffar

Mariestad 1-4

Kumla 4-3

Forshagas resultatrad är desto muntrare läsning för Forshagafansen. Endast en förlust mot topptippade Mariestad är inget att skämmas över. Att de dessutom lyckades besegra allsvenska AIK var en riktig fjäder i hatten för värmlänningarna.

Omdöme: Bättre än förväntat

Grums:

Grästorp 5-2

Malung 2-5

Borlänge 2-5

Vimmerby 4-3 e sd

Malung 3-4

Grums har haft en tuff försäsong och det har sett ut som laget fått kämpa rejält om man bara tittar på resultaten. Att slå Vimmerby är givetvis starkt, men att förlora två raka mot Malung får ses som rejäla missräkningar.

Omdöme: Sämre än väntat

Dalen:

Skövde 4-3

Borås 3-4

Borås 1-2

Skövde 1-5

Boro/Vetlanda 4-2

Mariestad 4-6

Dalen lämnade den södra serien för den västra inför säsongen. De inledde piggt och besegrade Skövde i första matchen men sedan dess har det gått tyngre, två raka förluster mot Borås och sedan 1-5 mot Skövde svider för smålänningarna.

Omdöme: Sämre än väntat

Kumla:

Segeltorp 6-0

Nyköping 1-2 e fl

IK Guts 4-5

Forshaga 3-4

Segeltorp 7-3

Kumla har gjort ungefär det som förväntats, laget har besegrat Segeltorp två gånger om och spelat jämt med Nyköping och Forshaga. Plumpen i protokollet måste ändå vara förlusten mot IK Guts, även om de har en hel del stjärnor, det är trots allt ett division två lag.

Omdöme: Som väntat

Lämna ett svar