Serietips västra ettan: 4:an

Grums var ett stort utropstecken i den västra serien förra säsongen, laget kom trea i grundserien och lyckades besegra samtliga sina motståndare i serien minst en gång. Efter jul var dock bränslet slut och laget slutade med marginal sist i den södra Allettan. De avslutade dessutom på absolut sämsta tänkbara vis när de fick stryk med förskräckliga 2-12 hemma mot Skövde där tre av motståndarna gjorde hattrick under matchen.

Nyförvärv:

Fredrik Thörner, fw (från BIK Karlskoga J20)

Wilhelm Wassberg, b (från Minot Minotauros)

Elias Olofsson, mv (från Köping)

Eric Karlsson, fw (från Karlskrona J20)

Johan Mörnsjö, fw (från Nyköping)

Robin Johannesson, fw (från Forshaga)

Johan Erkgärds, b, fw (från Forshaga)

Spelarförluster:

Jesper Norbäck, fw (Almtuna)

Noa Lindquist-Muci, fw (Troja/Ljungby)

Simon Sjöberg, fw (Sundsvall)

Gustav Bågenvik, mv (Vimmerby)

Joshua Berger, fw (Hanhals)

Målvakter: ****

Elias Olofsson (ny från Köping)

Martin Svedberg

Grums förfogar över två stabila målvakter i Olofsson och Svedberg. Den sistnämnda av dem har vid flera tillfällen växt ut till en ren vägg och satt skräck i motståndarna. Olofsson var stabil i Köpings kasse förra säsongen och det blir spännande att se om han kan ta upp kampen med Svedberg om förstaspaden i vinter. Fyran är svag, men det känns ändå som att målvaktssidan är Grums starkaste lagdel i nuläget.

Backar: ***

Ludwig Danielsson

William Eriksson

Johan Erkgärds (ny från Forshaga)

Martin Nilsson

Emil Persson

Jerker Westberg

Wilhelm Wassberg (ny från Minot Minotauros)

Jonathan Widén

Grums har fått behålla stora delar av sin backuppsättning och spetsat den med två förvärv, känns som en spännande lagdel och Grums försvar kan mycket väl sätta sig i respekt hos motståndarna i vinter.

Forwards: ***

Felix Bråtner

Philip Gustafsson

Pelle Hedlund

Robin Johannesson (ny från Forshaga)

Eric Karlsson (ny från Karlskrona J20)

Filip Karlsson

August Lundqvist

Axel Lundqvist

Viktor Magnusson

Johan Mörnsjö (ny från Nyköping)

Linus Nilsson

Fredrik Thörner (ny från BIK Karlskoga J20)

Grums forwardsuppställning är även den spännande, efter en sommar där det blev lite diskussion kring Pelle Hedlunds vara eller icke vara i klubben så blev han till sist kvar. Han kommer betyda mycket för Grums i vinter, precis som hemvändaren Mörnsjö som stänkte in 48 poäng på 33 matcher för Nyköping förra säsongen.

Tränare: ***

Erik Koskela

Henric Höglund

Pontus Myrén

Henric Höglund är tillbaka i klubben han spelade för 17/18, nu som en av tre tränare efter att han förra säsongen hade hand om Hammarö i Hockeytvåan. Pontus Myrén gör sitt första uppdrag när han nu kliver in på bänken i Grums och det blir spännande att se vad han kan tillföra. Erik Koskela är även han kvar som tränare och gör sin andra säsong som chef över Grums a-lag. Koskela visade förra säsongen att han är en duktig tränare som får alla att göra jobbet.

Totalt Grums: 12*

Grums kommer vara med och slåss i toppen av tabellen även den här säsongen, vi på KM hockey tror att laget kommer landa på en fjärde plats och laget kommer garanterat ta en hel del skalper i vinter och bygga vidare på tidigare års framgångar.

Tränarintervju: Erik Koskela

Hur ser du på er silly season?

I grunden så tror jag det var bra att vi startade upp säsongen senare. 3-4 veckor senare än planerat för oss i normala fall. Vi har lagt ytterligare bra fys-träningsveckor fram till isstarten och spelarna har svarat fint på det tycker jag, med härlig intensitet och entusiasm. Jag skulle gärna se att säsongen blir på detta sätt permanent kommande säsonger också.

Vilka spelare kommer leda ert lag den kommande säsongen?

Kollektivet är viktigt för oss och det är klart att det är av högsta vikt att varje spelare inser sin roll i laget, men även att spelarna är beredda att få andra utmaningar då det kan svänga snabbt i laget under denna corona höst.
Men i detta kollektiv finns det spelare med hög kompetens som vi är glada att vi har kvar och fått till oss. Jag tänker på Johan Mörnsjö som återvänder och även Pelle Hedlund som gjort fina säsonger. Ska även bli intressant att följa Johan Erkgärds som brinner av revanschlust efter ett lite sämre sista år. Backen William Eriksson flög under radarn på de flesta experter och lag ifjol och ser ut att gå mot en fin säsong även i år.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Likt tidigare säsonger kommer Grums vara ett hårt arbetande lag med inställningen att inget kommer gratis. Vi ska inte bli ”Fat and Happy” och sitta nöjda med vad vi åstadkommit tidigare. Vi tar med oss det vi upplevt dessa säsonger och bygger vidare på den framgången. Vi har en bra kravställarmentalitet i laget som gör att vi ska hålla oss alerta hela tiden.
Vi har kvar stora delar av truppen från i fjol och har också blivit ett år äldre, förra säsongen hade vi ju näst intill ettans yngsta trupp, den ungdomliga entusiasmen är viktig för vår identitet men vi kryddar den med rävar som Johan Erkgärds och Jerker Westberg.

Vilka går till Allettan från er serie?

Blir en tightare serie i år tror jag. Många lag har kvar befintliga trupper och fått fina förvärv.
Jag tror att BOIS, Lindlöven och Borlänge har förutsättningar och få ihop det fint. Därefter har vi ett koppel av lag som kan utmana över tid som exempelvis Skövde, Forshaga och Dalen.
Grums kan störa samtliga lag i serien och vi ser oss som underdogs i en bra Ettan västra.

Lämna ett svar