Serietips södra ettan: 4:an

4:a Tranås

Tranås hade ett bra lag förra säsongen men fick det inte riktigt flyt i spelet även om man tog sig till en alletta som fyra. Även allettan inleddes väldigt trögt och man såg ett tag till och med ut att missa playoffspel, men efter omgång 10 vände allt och man fick spelet att stämma betydligt bättre. Med sex segrar de åtta sista matcherna gick man till playoffspel som sjua och där fortsatte man på inslaget vinnarspår genom att först slå ut Piteå, sedan södra allettanvinnarna Halmstad och i matchserien mot Mariestad hade man 1-1 i matcher när slutspelet avbröts. Till denna säsong har man behållit allt man velat behålla (Kauppila undantagen) och värvat in flera intressanta spelare som borde vässa truppen.  På slutet har man dock drabbats av ett återbud i form av David Elmgren vilket gör att målvaktssidan just nu är ett stort frågetecken.

Nyförvärv

Daniel Eriksson, mv från Lindlöven

Ludvig Martinsson, b från Nyköping

Emil Backman, c/fw från Hanhals

Simon Rodling, c från Nyköping

Hampus Olsson, fw från Troja

Christoffer Rapp, fw från Leksand J20

Spelarförluster

Isak Ragnevad, mv till Hanhals

Victor Jonsson, mv till Boden

Hannes Rydin Irebro, b till Mjölby

Antti Kauppila, b till Boden

Isak Ahrling, b till Teg

Jesper Bärgård, fw till Enköping

David Ojamäe, fw till Nyköping

André Astley, c/fw till Surahammar

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Daniel Eriksson, mv från Lindlöven

Kommentar:

Med bara en målvakt i truppen, Daniel Eriksson som agerade backup till Isak Mantler i Lindlöven säsongen som gick, så är jag snäll när jag delar ut betyget två. Inte för att Daniel är en dålig målvakt, han är helt ok på hockeyettannivå, men återbudet av Elmgren är tungt. Nu måste Tranås ut och värva en riktigt stark ersättare för att laget ska kunna nå min tippade fjärdeplats.

Backar ****

Ludvig Martinsson, b från Nyköping

Filip Halvordsson

Oscar Karlsson

Fredrik Lindström

Jacob Olbing

Love Palm

Albin Torstensson

William Wennström

Kommentar:

Backsidan är bra, även om tappet av Antti Kauppila svider lite. Nyförvärvet Ludvig Martinsson är en mer spelande offensiv back och är säkert tänkt att stötta upp skicklige Fredrik Lindström i det offensiva spelet.  Har stabila defensiva backar i Albin Torstensson och William Wennström och en bra allroundback som kan smälla på i Filip Halvordsson. Rörlige Jacob Olbing hade en fin säsong som förstaårssenior men gick tillbaka lite säsongen som gick. Kan han växla upp igen?

Forwards *****

Emil Backman, c/fw från Hanhals

Simon Rodling, c från Nyköping

Hampus Olsson, fw från Troja

Max Rapp, fw från Leksand J20

Ivar Arnesson, fw

Petter Eklöf, c/fw

Pontus Eklöf, c/fw

Lukas Isaksson, c/fw

Rasmus Koskinen, fw

Christoffer Rapp, fw

Filip Petersson, c

Max Rapp, fw

Tobias Sjökvist, c/fw

Anders Skoog, c

Melker Torstensson, c

Kommentar:

Det vimlar av starka forwards i Tranås trupp. Det finns starka centrar i Ander Skoog, Filip Petersson och nyförvärvet Simon Rodling, det finns målgörare i bröderna Eklöf, Hampus Olsson och Rasmus Koskinen, slitvargar som Ivar Arnesson och Max Rapp och en lovande talang i Christoffer Rapp. Dessutom är det många som spelat i klubben i många år, så det finns också både rutin och klubbhjärta. Med andra ord en bra och stark mix, en av ettans bästa forwardssidor.

Tränare ****

 Niclas Högberg , ny från Hanhals

Ass: Robin Johansson

Kommentar:

Niclas Högberg gjorde det bra i Hanhals under flera år med begränsad trupp och budget. Han har också meriter på landslagsnivå som ledare, både som tränare för damlandslaget och för J18-landslaget. En ledare som sägs vara lyhörd och kunnig. Det ska bli spännande att se vad han kan få ut av ett starkare lag.

Totalt Betyg: 15*

Kommentar:

Som ni märker så har Tranås ett svagare betyg än Vimmerby och borde med andra ord vara sämre rankat. Men detta beror på målvaktsavhoppet som kom efter jag satt placeringarna. Som alla förstår så lär Tranås ha en bra ersättare på plats inom kort (rykten placerar juniorlandslagsmålvakten Jesper Eliasson till klubben), och med rätt namn in där så kommer man upp i nivå igen. Tranås står sig starkt framför allt på forwardssidan, avgörande för deras del är att Högberg kan ta vid Karl Helmerssons framgångsrika arbete. Kan han det så ligger klubben bra till för att få en riktigt fin säsong.

Tränarintervju

Niclas Högberg: Hur ser du på er silly season?

Jag tycker vi har fått spelare som har dom intentionerna vi letar efter. Sedan vill man ha kontinuitet och det har vi fått. Vi är i ett intressant läge, jag har varit med i 30 år och inte varit med om något liknande som det är denna säsong, men intentionerna bra.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Jag tror att det kommer dyka upp nya namn men första intrycket är kollektivet, det är bra tryck i gruppen. När vi är som bäst är hela laget bra. Sedan är det några killar som är lokförare så att säga, men det är något som slagit mig att det är enormt tryck när vi spelar som vi ska hela laget. Lokförarna är killar som varit med i flera år, men det är många, så det är svårt att peka ut några. Vi har kontinuiteten och grundrutinen och är ett starkt lag.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

När vi får utnyttja hela laget ser vi ruskigt starka ut. Vi har hög fart och kuggar i. När alla är redo och på plats, det är det som är vår styrka.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Hahahaha, den är bra! Den som vill gissa det får göra det, det är ett jäkla race. Det blir en komprimerad serie och det finns många bra lag, Det kommer bli ruskigt många bra matcher och det gäller att vara påslagen hela vägen. Det kommer aldrig bli som man gissar ändå, så jag säger inte ”ingen kommentar”, men det blir ett jäkla race.

Lämna ett svar