Serietips norra ettan: 3:an

Teg landade på en tredjeplats i den norra grundserien ifjol. I allettan hamnade man på åttonde plats och knep den sista playoffplatsen. I playoff skakade man giganterna genom att vinna match ett med 4-0. Men i match två och tre var Boden starkare.

Nyförvärv

Henrik Edström, mv Vännäs
Zac Tierney, b Mont-Blanc
William Mann, b Hudiksvall
Isak Ahrling, b Tranås
William Wellén, b Kallinge-Ronneby
Gustav Grundström, f Vännäs
Owen Sobchak, f Strömsbro
Freddy Roslund, f Köping
Isak Stenlund Ädelgran, f comeback
Mattias Granlund, f Almtuna
Pontus Wikström, f Piteå

Spelarförluster

Anton Tano, f Boden
Casper Andersson, f Tyringe
Conny Strömberg, f klubb ej klar

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ****

Arvid Stenmark
Henrik Edström- ny från Vännäs

Kommentar:
Fjolårets förstemålvakt Arvid Stenmark stannar i Teg. Stenmark en skaplig säsong där han fick ihop en räddningsprocent på 90,9% på 23 matcher. I vinter får han kampera ihop med rutinerad Henrik Edström som hämtas in från lokalkonkurrenten Vännäs. Edström har tidigare haft fina säsonger i Hockeyettan i Kiruna och Borlänge.

Backar ***

Isak Ahrling – ny från Tranås
Gustav Jonsson
Nils Karlsson
Valtteri Kotanen
Samuel Lundberg
William Mann – ny från Hudiksvall
Kim Sehlstedt
Zac Tierney – ny från Mont-Blanc
William Wellén – ny från Kallinge-Ronneby

Kommentar:

Backsidan var aningen tunn förra säsongen. Lagkapten Kim Sehlstedt är kvar och kommer vara en viktig kugge även i vinter. På pluskontot hittar vi en riktig klassback i Isak Ahrling som har mängder av rutin. Sedan ska det bli väldigt intressant att följa William Mann, William Wellén och kanadensaren Zac Tierney.

Forwards ****

Elias Edström
Sebastian Manberg
Marcus Eklund
Patrik Enberg
Mattias Granlund – ny från Almtuna
Gustav Grundström
Tobias Holmberg
Oliver Lindgren
Mattias Moström
Freddy Roslund – ny från Köping
Owen Sobchak – ny från Strömsbro
Isak Ädelgran-Stenlund – comeback
Pontus Wikström – ny från Piteå

Kommentar:

Ifjol handlade nästan allt om trion Elias Edström, Sebastian Manberg och Anton Tano. Efter säsongen tappade man Anton Tano som gick till Boden. Men nyförvärven ger Teg en bättre bredd än vad man hade ifjol. Mattias Granlund med över 300 allsvenska matcher återvänder till Umeå närmast från Almtuna. Kanadensaren Owen Sobschak öste in poäng ifjol, Pontus Wikström har visat under sina år i Piteå att han är en bra spelare och Isak Ädelgran Stenlund är en bra värvning om han är skadefri.

Tränare***

Andreas Högosta

Kommentar:

Andreas Högosta har jag bra koll på sedan hans tid som spelare. Som tränare gör Andreas Hockeyettandebut, men han har samlat på sig en hel del rutin från lag i Hockeytvåan.

Totalt Betyg: 14*

Teg känns helt klart som ett bättre lag i år än vad man gjorde inför förra säsongen. Jag tycker att man har en bättre bredd och flera spetsspelare än föregående år.

Tränarintervju

Andreas Högosta: Hur ser du på er silly season?

Jag blev klar ganska sent så jag kom till ett dukat bord. Jag tycker lagbygget känns väldigt bra. Vi har fått behålla stommen från ifjol och fått in några riktigt bra förstärkningar. Isak Ädelgran Stenlund som har haft stora skadeproblem de senaste åren har sett väldigt pigg under försäsongen. Sedan har vi en riktig joker i Owen Sobchak som ser ut att ha ett fint målsinne. Vi får även in ett par riktigt rutinerade spelare i truppen i Henrik Edström, Isak Ahrling och Mattias Granlund.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi har en bred spets i vinter. Jag tycker att vi har fyra bra femmor. Men några spelare som kommer att ha viktiga roller är rutinerade backarna Isak Ahrling och Kim Sehlstedt samt forwardstrion Sebastian Manberg, Elias Edström, Mattias Granlund.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Vi har en väldigt bred spets i år. Vi är ett lag som kommer jobba stenhårt i varenda byte och vi har fyra bra femmor och två riktigt bra målvakter.

Vilka lag går till allettan från norra ettan?

Teg, Boden, Östersund, Kalix och Kiruna IF tror jag. Jag tror att det blir en väldigt jämn serie så det finns säker andra lag som kan vara med och utmana också.

Lämna ett svar