Serietips västra ettan: 5:an

5:a LINDLÖVEN

Förra säsongen var riktigt bra från Lindlövens sida. Man kvalificerade sig för allettan som fyra i västra ettan och väl där så hamnade man på en fin sjätteplats och fick spela playoffspel. Där föll man dock i en tuff batalj mot slutspelsspecialisterna Visby och säsongen var över. Nu vill man ta ytterligare ett steg, och man har fått in några intressanta namn som gör att det inte känns omöjligt att de lyckas.

Nyförvärv

Jonatan Frykholm, mv från Kumla

Lucas Jägbring, mv från Modo J20

David Berg, b från Södertälje

Joshua Karlsson, b från Karlskoga J20

Mathias Linnarud, b från Arboga

Simon Brännvall, fw från Sollentuna

Niclas Eklöv, fw från Guldsmedshytte SK

Emil Eriksson, c/fw från Dalen

Anton Karlsson, fw från Köping

Alexander Sunnefors, fw från Vännäs

Anton Toolanen, fw/c  från Boden

Anton Widmark, c från Örebro J20

Spelarförluster

Isak Mantler, mv till Björklöven

André Dahlqvist, b till Borlänge

Ludvig Hultgren, b till Kumla

Daniel Nilsson, b till Dunaujvarosi Acebikak
Anton Björkman
, fw till Hudiksvall

Carl Skärström, c/fw till Östersund

Erik Broman, c till Strömsbro

Wincent Blomdahl, fw till Hammarby

Daniel Backman, fw till Orsa

Filip Nordström, c till Karlskrona

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ***

Jonatan Frykholm, ny från Kumla

Lucas Jägbring, ny från Modo J20

Kommentar:

Väldigt duktige Isak Mantler som haft ett stabilt grepp om förstaspaden i två säsonger nu har lämnat för Björklöven. Istället har man plockat in två lite jämnare målvakter, även om jag håller Jonatan Frykholm som den som antagligen får stå de flesta matcher. Han har tillbringat två säsonger i rad i bottenlaget Kumla nu där han fått dålig hjälp men ändå haft över 90 i räddningsprocent. Med en bättre uppbackning så kan han mycket väl få sitt definitiva genombrott kommande säsong. Lucas Jägbring gjorde det bra i Modo J20 och kan säkert ge Frykholm en ordentlig kamp.

Backar ****

David Berg, b från Södertälje

Joshua Karlsson, b från Karlskoga J20

Mathias Linnarud, b från Arboga

Jesper Broeng

Markus Magnusson

Philip Nyberg

Kommentar:

(OBS! Detta omdöme formulerades innan gårdagens besked att Markus Magnusson lämnar klubben till förmån för Kiruna IF)

Jag gillar Lindlövens backsida. Den är skridskostark och rörlig och nästan alla backar har bra spelsinne. Allra vassast är David Berg som kommer från allsvenska Södertälje där han gjorde bra ifrån sig. Spelar med en självklar pondus ute på isen. Jesper Broeng och Philip Nyberg håller också hög hockeyettanklass. Saknat lite tyngd, men får in det med Joshuas Karlsson. Han ska säkert ersätta flyktade Daniel Nilssons tuffhet. Mathias Linnarud är en bra värvning, en back som kan göra det oväntade. Svag fyra då man är tunna.

Forwards ***

Simon Brännvall, fw från Sollentuna

Niclas Eklöv, fw från Guldsmedshytte SK

Emil Eriksson, c/fw från Dalen

Anton Karlsson, fw från Köping

Alexander Sunnefors, fw från Vännäs

Anton Toolanen, fw/c  från Boden

Anton Widmark, c från Örebro J20

Christoffer Anrén, c

Simon Brännvall, fw

Vladimir Chetverikov, c/fw

Niclas Eklöv, fw

Lukas Henze, fw

Anton Karlsson, fw

Alexander Kovalonok, c

Max Lalander, fw

Alexander Sunnefors, fw

Kommentar:

Har riktigt bra centrar i Alexander Kovalonok, Emil Eriksson och Anton Widmark där Kovalonok tillhör ligans allra bästa. Dessa tre skulle kunna utgöra navet i vad som kunnat bli en rätt vass offensiv uppställning. Tyvärr saknas det dock lite spets på yttrarna. Max Lalander kommer behöva till att ta sig tillbaka från sin åtta månader långa skadefrånvaro, och utöver honom så finns det några stycken goda för kanske 10 mål och 20 poäng, men inga riktiga toppar.

Tränare ***

 Jonas Dufåker

Kommentar:

Hans första seniorsäsong i Arboga var inte så lyckad, men han tog revansch med råge förra säsongen där han gav Lindlöven en stadga och linjer som gjorde att man kunde spela sin bästa hockey på många år och nå playoffspel.

Totalt Betyg: 14*

Kommentar:

Ett homogent och bra lag utan direkta svagheter som kommer att vinna mer än de förlorar och till slut nå en allettanplats.

Tränarintervjun

 Jonas Dufåker: Hur ser du på er silly season?

Jag tycker vi har ett bra lag. Vi har ersatt dom som vi tappat både spets och spelarbredd. Jag tycker vi kanske har lite starkare backsida medan det kanske är jämnt skägg framåt.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Framför allt Kovalonok och Emil Eriksson framåt, vi bygger mycket av vårt spel på centrarna.  Bakifrån är det Philip Nyberg, Jesper Broeng och David Bergh som kommer få leda laget.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

För det första är det en stor fördel att det inte är 20 som ska träna in ett nytt lag, utan vi har halva laget kvar. Det kändes som en fördel i den matchen vi spelat. Halva laget vet hur vi ska spela och det kommer att gå snabbare att komma in i det för alla. Förhoppningsvis har vi inte heller så många skador och frånfälle som vi hade förra säsongen, framför allt på backsidan.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Jag säger som ifjol, jag tror Mariestad, Borlänge är givna topplag, de har varit det i många år och varit så stabila så det finns inget som säger att de inte ska vara där. Sedan hoppas jag att vi kan vara lika stabils om ifjol, då ska vi vara där också. Sedan är det väldigt jämnt hela vägen ner till åttondeplatsen skulle jag tro med lag som Grums, Skövde, Forshaga och Linden som gjorde det bra från andra halvan av hösten förra säsongen. Dalen kan vara ett lag med, de började väl säsongen bra men tappade mot slutet av grundserien. Så det är många lag som gör upp om det.

Lämna ett svar