Favoriterna höll i väster men föll i söder

Ikväll var det många lag igång och träningsmatchade. Jag kikade mest på matchen Skövde-Dalen, men höll också ett öga på några andra matcher, det visade sig att det blev favoritsegrar i väster, men i söder så föll de stora namnen, i ett par fall rätt överraskande.

I min huvudmatch så var det efter en inledande period där Dalen syntes starkare men där hemmalaget Skövde ändå hade ledningen med 2-1 inget snack. I de två sista perioderna så hade Dalen förtvivlat svårt att få till ordnade uppspel och till slut så var Skövdes segersiffror med 5-1 rättvisa. Skövde var bra sista två perioderna, men Dalens insats imponerade inte på någon. De kommer behöva förstärka med ytterligare minst en back (före detta Hästenbacken Jakob Stridsberg var med i denna matchen och det såg ändå tunt ut), samt två forwards av klass för att man ska kunna utmana om en allettanplats på allvar. Skövdes aktier för att nå en alletta stärktes dock.

Den andra favoriten som var i farten i väster var Borlänge. Man tog sig an fjolårstrean Grums utan två ur sin förstakedja Persson-Elfsberg och vann ändå komfortabelt med 5-2 mot ett ordinarie men blekt Grums. Det Grums visade upp idag lämnar vägen öppen för andra utmanare.

Forshaga nämns också som en av allettanfavoriterna, men man hade stora problem med Kumla som ledde med 3-0 inför den tredje perioden, men man visade på stor moral och lyckades hämta upp underläget och vinna efter straffar. Sådana vändningar bygger moral i en trupp och kan säkert vara viktig för det unga laget.

Om det blev seriefavoritsegrar i den västra ettan så var det tvärtom i den södra. Karlskrona inledde i och för sig starkt mot Mörrum och ledde rättvist med 2-0 en kvart in i första, men sedan gjorde Mörrum två snabba och sedan var Mörrum väl så bra resten av matchen som man också kunde vinna med 5-4. Mörrums första seger i träningsmatcherna gjorde säkert gott för dom, men det måste ha svidit för exallsvenska Karlskrona att förlora ett Blekingederby mot ett lag som ska vara en munsbit för dom i deras egna ögon. Men att det inte kommer gå så enkelt att ta sig igenom en söderetta kanske kan vara en nyttig lärpeng för laget från örlogsstaden.

Ett annat storfavoritlag att nå allettan, Nybro, trodde jag (och många med mig säkert) skulle ta en derbyseger tämligen komfortabelt mot Kalmar. Men Kalmar tog tag i taktpinnen direkt och ledde från start och vann till slut med solklara 5-2. En skön seger för Kalmar och det kanske kan väcka liv i allettanförhoppningarna för det egentligen rätt namnkunniga laget. För Nybros del är det nog bara att dra lärdom och gå vidare. För inte vill man ha stryk i derbyna när det gäller poäng?  

Sista men inte minst så åkte obesegrade Troja på sin första förlust i träningsmatcherna. Kristianstad mosade Ljungbylaget med tennissiffrorna 6-2. Försvarsspelet som imponerat så långt funkade inte alls, men offensivt såg det ändå ok ut för ettanlaget.

Lämna ett svar