Fyra värvningar som bekräftar bilden av en rekordstark etta

Min bild av att vi kommer att få se ovanligt högklassig hockey i ettan som jag skrev om i en tidigare artikel  bekräftades med eftertryck igår då fyra stycken nyförvärv presenterades av olika klubbar. Nyförvärv som i alla fall tre fall antagligen inte skulle varit möjlig om det inte varit så speciell säsong med en epidemi som rasar runt om i världen och ställer saker och ting på huvudet.

Hudiksvall fick in en riktigt fin back när man plockade in Andreas Söderberg från Timrå. Den välväxte 24-åringen har trots sin relativa ungdom fyra allsvenska och en SHL-säsong som ordinarie back i ryggsäcken och kommer naturligtvis att vara en ruggig förstärkning. Då gör det inte lika mycket att den tidigare storvärvningen Filip Lander kommer att missa en rätt stor del av säsongen på grund av en ryggskada han ådragit sig.  Hudiksvall lär ändå ta sig till en alletta och då kan Lander istället bli en fin förstärkning när han sedan kommer tillbaka.

Halmstad gjorde också en fin värvning när man tack vare en supporterspelarinsamling kunde värva tillbaka en av deras före detta spelare, nämligen Robin Dahse. Säsongerna 13/14 och 14/15 var han en ledande spelare och assisterande kapten i Halmstads ettanlag, men lämnade sedan för Pantern och tog upp dom i allsvenskan. Sedan dess har han spelat fyra säsonger i allsvenskan med rätt bra facit och senaste säsongen i norska högstaserien där han noterades för 23 poäng på 29 matcher. I och med Dahses inträde så tycker jag att Halmstads lag på papperet är starkare än fjolårets succégäng. Problemet är bara att det är fler lag som också ser starkare ut. Men nog har de potential att kunna överraska också denna säsong.  

Jag tror aldrig jag sett en engelsk spelare i hockeyettan. De brukar ha alldeles för bra betalt i den egna ligan för att ha lust att söka sig till svenska hockeyettan. Men Coronatider ger som sagt var nya förutsättningar och Segeltorp har nu fått in Samuel Duggan som gjort det bra i det brittiska U20-landslaget. Duggan har spelat i Örebros juniorlag tidigare och pratar svenska vilket givetvis är en fördel. Han kommer säkert kunna tillföra en del i Segeltorp, men siffrorna antyder kanske inte att det är någon jätteförstärkning.

Sista namn ut i kvartetten att ha skrivit på är Jake Bolton som är tänkt att vara en ledande back i Boden kommande säsong. Bolton kommer från den norska GET-ligaen där han noterades för 11 poäng på 21 matcher, rätt bra för att vara en back. Innan dess spelade han i ECHL, en liga som det inte är helt ovanligt att ettanlag värvar ifrån, och då brukar det falla ganska väl ut. Olofströms och Kristianstads Benoit Doucet och Justin McDonald som gjorde succé i Östersund säsongen som gick är bara två av många exempel. Det som kanske ger lite anledning till oro är den dåliga plus/minusstatistiken.

När vi ändå pratar Boden och storvärvningar så kan jag inte låta bli att diskutera Bodens försök att få in Oskar Sundqvist. En värvning jag både kan och inte kan förstå. Visst vore det en riktigt häftig värvning, en värvning som skulle tokdominera på isen och dessutom sprida glans åt Boden i synnerhet och hockeyettan i allmänhet. Samtidigt så kommer Boden att gå till en allettan komfortabelt också utan honom, och är det då värt att betala de 250000 kr som hans försäkring kommer att kosta när han ändå inte kommer spela mer än till november? Som jag förstått det har Boden redan med sig såväl befolkning som sponsorer på resan och behöver inte få den extra reklam som värvningen skulle ge. Och vilken sponsor skulle punga upp 250000 kronor extra utan att låta annan sponsring till klubben dras in?

Lämna ett svar