Serietips västra ettan: 7:an

7:a DALEN

Dalen har varit lite upp och ner de senaste åren, förra säsongen mest ner tyvärr. Nu har man dessutom drabbats av många tapp inför denna säsong då flera av ryggradsspelarna valt att lägga ner sin karriär.                     

Nyförvärv

Oscar Malm, mv från Nyköping

Jaeden Martin, b från HV71 J20

Lukas Fredin, b från Innsbruck

Sebastian Ehrenflod, b från HV J20

Henrik Neubauer, fw från Vienna Capitals

Adam Hirsch, fw från Nyköping

Hugo Rostedt, fw från Nässjö

Spelarförluster

David Elmgren, mv till Tranås

Anton Netterberg, b till Borås

Viktor Näslund, b till Ringerike

Erik Glimberg, c slutar

Timmie Persson, c slutar

Jonathan Tholander, fw slutar

Joakim Stjern Svensson, fw till Kumla

Emil Eriksson, c/fw till Lindlöven

Markus Näslund, c/fw till Borås

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ***

Oscar Malm, ny från Nyköping

Alexander Sundstrand

Kommentar:

Det har blivit en målvaktsrockad i Dalen där Oscar Malm kommit in och David Elmgren försvunnit. Ett byte som går rätt mycket jämnt ut, med lite vinst kanske till och med. Malm är antagligen ute på revanschjakt efter en fjolårssäsong där han hade en ordentlig dipp, framför allt under hösten. Dock kan en del av det tillskrivas dålig hjälp från backarna. Tidigare har han visat en hög och bra nivå, säsongen 17/18 hade han till och med bäst stats av alla målvakter i den södra allettan, så kapacitet finns och han lär vara det givna förstavalet. För backupen Sundstrand känns mest som en backup snarare än en stabil hockeyettanmålvakt.

Backar **

Jaeden Martin, b från HV71 J20

Lukas Fredin, b från Innsbruck

Sebastian Ehrenflod, b från HV J20

Linus Agerlöv

Johan Malmborg

Andreas Røykås Marthinsen

Gustav Särenborg

Kommentar:

En väldigt ung backsida där de två äldsta är 23 år, tredje äldsta är 21… Det är också de två 23-åringarna som kommer få bära mycket ansvar. Malmborg är en bra back som kommer få ta stort offensivt ansvar, speciellt sedan Johan Grönqvist lämnat. Möjligen kan de två talangerna Gustav Särenborg och Lukas Fredin också bidra offensivt. Defensivt är det den andre 23-åringen, Andreas Röykås Marthinsen, som kommer få dra det tyngsta lasset. 

Forwards **

Henrik Neubauer, fw från Vienna Capitals

Adam Hirsch, fw från Nyköping

Hugo Rostedt, c/fw från Nässjö

Nils Gunnarsson, c

Anton Johansson, c

Oscar Josefsson, fw

Emil Larsson, c/fw

Kristian Røykås Marthinsen, fw

Aksel Sjöholm, fw

 Karl Smedberg, c

Linus Tjulander, c/fw

Kommentar:

Laget har drabbats av en hel del tunga tapp på forwardssidan. Erik Glimberg, Timmie Persson och Jonathan Tholander lägger alla av och Emil Eriksson och Markus Näslund lämnar för nya klubbar. På plussidan finns det två rätt starka kort i Adam Hirsch och Henrik Neubauer, samt Hugo Rostedt. Hur dessa tre ska kunna ersätta alla tapp är dock svårt att se, och jag antar att klubben fortfarande är på forwardsjakt. Ett av namnen är Jesper Thörnberg som träningsspelar med dom just nu, men det är långt ifrån klart att han kommer att spela med dom och fram till dess är betyget satt utan hans medverkan.  Mycket kommer att hänga på att Hirsch och Neubauer verkligen levererar, samt att Oscar Josefsson och Emil Larsson kan ta en än större roll än de haft tidigare.

Tränare ***

Per Gustafsson

Kommentar:

Pelle har tränat laget i fyra säsonger nu, detta blir hans femte. Det har inte varit utan framgång, förrförra säsongen gick laget till en alletta, men det har också funnits mindre framgångsrika säsonger. En tränare som är duktig på att sätta en solid defensiv, men också rätt hård på att alla skall följa givna riktlinjer utan för mycket egna idéer.

Totalt Betyg: 10*

Kommentar:

Dalen ser klart försvagade ut på forwardssidan och ungefär lika starka ut i övriga lagdelar. Det saknas kanske framför allt lite spets på backsidan och lite bredd på forwardssidan Laget väntas dock plocka in fler spelare av bra klass och då ökar givetvis deras slagstyrka.

Tränarintervju

Hur ser du på er silly season?

De har varit bra, vi har fått in några bra spelare och hittat intressanta spelare, både unga och rutinerade. Sedan är vi inte klara än riktigt, vi ska ha in en back och två forwards till. Vi har tappat några som varit med några år, som Timmie Persson och Glimberg, men det ska bli intressant att se hur vi klarar oss utan dom.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Det är en svår fråga, jag hoppas alla kan göra det. Att de unga kan kliva fram och ta ansvar. Sedan har vi en del nya som Adam Hirsch och Henrik Neubauer som vi hoppas kan fortsätta som de gjort under försäsongen. Sedan hoppas vi också att Oskar Malm och Alexander Sundstrand,kan stänga igen.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Vi har förberett oss på bästa sätt, jag tror inget lag haft så bra förberedelser som vi har haft. Vi har kört 13 veckor gemensamt hela sommaren med truppen på plats. Sedan har vi föryngrat laget och fått in mycket hunger och entusiasm.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Mariestad och Borlänge. Skövde är också med och fightas tror jag. Sedan kommer vi att vara där förhoppningsvis. Lindlöven ser hyfsade ut, Sedan vet man inte med Forshaga och så vidare, men först och främst tror jag på Borlänge och Mariestad.

Lämna ett svar