Serietips södra ettan: 7:an

7:a HALMSTAD

Förra säsongen var Halmstad en riktig sannsaga. Laget som inte rosat någon marknad på många år var nederlagstippat som vanligt, men man lyckades kravla sig till allettan som sista lag för första gången sedan ombildningen 2006. Väl där så fick man världens stäm och man vann helt otippat hela allettan södra och fick därmed spela hockeyettanfinal.  Vär där så gick det inte så bra och laget åkte också ut direkt i playoffspelet, men sammantaget så gjorde Halmstad en magisk säsong. Nu har laget tappat några av sina främsta kort, men också fått in några vassa ersättare.

Nyförvärv

Jakob Hellsten, mv ny från Leksand

Anton Sundin, b ny från Karlskrona

Oliver Olsson, c/fw ny från Krif

Maksims Semjonovs, fw ny från Örebro J20

David Stenbacka, fw ny från Hanhals

Spelarförluster

Anton Malmborg, mv Visby

Tim Bothén, b Troja

Victor Gagic, c Troja

Oscar Jacobsson, fw Tyringe

Kevin Loppatto, c Tyringe

Sebastian Åkesson, c/fw Tingsryd

Erik Åhlén, c/fw ej klart

Hugo Klippfors, c/fw ej klart

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ***

Jacob Crespin

Jakob Hellsten, ny från Leksand

Kommentar:

Storspelande Anton Malmborg har lämnat, men man har kvar Jacob Crespin som inte gjorde bort sig de matcher han fick stå. Han får tampas med Jakob Hellsten, en Leksandsjunior som fått en hel del lovord från de som sett honom. En stabil målvaktssida således, men kanske inte riktig topp.

Backar ***

Alexander Andersson

Jonas Fredriksson

Hampus Johansson 

Tom Johansson

Oliver Lexenberg

Anton Sundin, ny från Karlskrona

Martin Vaakanainen

Ludvig Wulff, uppflyttad från J20

Kommentar:

Tuffe backen Tim Bothén är enda tappet och Anton Sundin är tänkt att ersätta. Anton spelade allsvenskt förra säsongen och det känns som en bra defensiv back med bra storlek, en fullgod ersättare. Kvar finns också Alexander Andersson och Jonas Fredriksson, två backar som tog stora kliv säsongen som gick då de kom att bli ledande backar. Speciellt Alexander Andersson hade en riktigt bra säsong och noterade 20 poäng på blott 27 matcher efter att han anslöt till Halmstad från Vimmerby. Defensivstarka Tom Johansson ska man också lyfta fram.

Forwards ****

Hampus Bartholdsson, fw uppflyttad från J20

William Berg, c/fw

Marcus Borgh, fw

Melker Iversen, c/fw

Hugo Johansson, c/fw

Alexander Klarin, c

Ludvig Nilsson, c/fw

Rasmus Nilsson, fw

Oliver Olsson, c/fw ny från Krif

Martin Pärna, fw

Maksims Semjonovs, fw ny från Örebro J20

David Stenbacka, fw ny från Hanhals

Jacob Sundberg, c/fw

Carl Westberg, fw

Kommentar:

Förra säsongen suveräna förstafemma är hårt brandskattad då bara Martin Pärna är kvar medan Victor Gagic och Sebastian Åkesson lämnat. Men nya Oliver Olsson och stortalangen Maksims Semjonovs (Romans bror) är tänkta att fylla upp det tomrummet och David Stenbacka är en speedig forward som kommer att tillföra. Kan man dessutom lyckas skrapa ihop tillräckligt mycket pengar för att värva in Robin Dahse, så kommer man definitivt ha en starkare forwardssida än förra säsongen.

Tränare ****

Fredrik Johansson

Ass: Mikael Arnudd

Ass: Tony Lindström

Kommentar:

Fredrik Johansson är en rutinerad tränare som bland annat tränat Tingsryd, Nyköping och Hudiksvall innan han hamnade i Halmstad 2016. De tre första säsongerna i klubben var väl inget direkt att skryta om, men förra säsongen var han mannen bakom den största succén i ettan sedan ett bottentippat Mariestad tog sig till allsvenskan 2008. Hur mycket som var hans förtjänst är svårt att säga, men visst är han värd mycket cred!

Totalt Betyg: 14*

Kommentar

Halmstad har fått behålla stora delar av succétruppen från ifjol och ser bra ut. Men faktum är att lagdel för lagdel så var/är man kanske inte så jätteimponerande, utan det är att man förra säsongen fick ut en summa som var större än vad lagdelarna antydde att den borde vara. Lyckas man med det igen så kan man mycket väl aspirera på en högre placering.

Tränarintervju

Hur ser du på er silly season?

Vi har inte behövt jaga speciellt mycket, vi har tappat några men också fått in bra ersättare så det har varit ganska lugnt. Tidigare säsonger har vi tappat 13-14 spelare, nu 5-6. Killarna ville vara kvar, de ville inte gå i sidled utan till en högre serie om de skulle lämna och då har de valt att stanna. Det var en fantastisk säsong med mycket folk på läktarna och fina förutsättningar runtomkring med fin anläggning och så.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Det var en bra fråga! Jag tror att vi kommer ha två riktigt bra målvakter, de kanske inte leder som en utespelare gör, men de kommer vara viktiga. Sedan tror jag Anton Sundin kommer vara en bra kugge, och vi får se var det landar med Robin Dahse, det ser bra ut just nu då vi samlat in nästan 65000 kronor och har som mål med 75000 (intervju gjord 5/9). Oliver Olsson och Martin Pärna också, så det finns spelare som kan leda laget.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Att vi går in i en ny säsong med bra självförtroende, många som var med har förhoppningsvis blivit ett år bättre och vill fortsätta vara i toppen där vi var förra säsongen. Vi har haft några tuffa år innan som också var viktiga, men nu har vi självförtroendet och är bra tränade. Vi blev en erfarenhet rikare av förra säsongen, precis som året innan med det negativa kvalet. Vi hade killar som Iversen, Gagic med flera som varit med om det och som inte ville vara med om ett negativt kval igen, så det var en viktig erfarenhet. Så med bra erfarenheter och självförtroende så hoppas vi att det bär långt i år igen.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Jag tror att Troja kommer bli bra, Karlskrona och vi vill gå dit. Vimmerby, Tranås, det är många bra lag alltså… Kallinge är alltid ett topplag, Dalen skulle också fått ett bra lag men nu flyttas ju dom. Sedan finns Kalmar med. Det kommer bli en stark och jämn serie, jag har varit verksam i alla serier och södra är den bästa serien.

Lämna ett svar