Serietipset: Östra ettan: 7:an

Strömsbro var precis som Wings nykomlingar förra säsongen, laget stod för en okej grundserie och slutade sjua där innan de vann fortsättningsserien efter jul. Strömsbro hade en bra offensiv förra säsongen men släppte in för mycket mål före jul för att kunna blanda sig i någon ordentlig toppstrid. Laget vann sedan fortsättningsserien men i Playoff tog det stopp i två raka mot Troja/Ljungby.

Nyförvärv:

Marcus Lindblom, fw (från Nyköping)

Victor Barrögård, fw (från Brynäs J20)

Martin Naenfeldt, fw (från Ringerike)

Lucas Gustavsson, b (från Nyköping)

Axel Westlund, b (från Brynäs J20)

Erik Broman, fw (från Lindlöven)

Alex Lind, fw (från Mora J20)

Johan Eriksson, fw (från Chamonix)

Max Pålholm, fw (från Boden)

Spelarförluster:

Arkaitx Edgren, b (klubb ej klar)

Pontus Strömsten, b (klubb ej klar)

Owen Sobchak, fw (Teg)

Kim Persson, fw (klubb ej klar)

Joakim Axman, fw (Väsby)

Fabian Zimmerhofer, fw (Kumla)

Målvakter: **

Alexander Flink

John Morelius

Två jämna målvakter där Flink var det stora utropstecknet förra säsongen. Han hade drygt 90 i räddningsprocent på sina 25 matcher medan Morelius hade en sämre säsong med 87% på 18 matcher. Ingen svår gissning att lista ut att Morelius vill ta revansch på fjolårssäsongen och visa att han ska stå flest matcher.

Backar: ***

Linus Bergander

David Deutsch

Lucas Gustavsson (ny från Nyköping)

Niklas Lindberg

Nicklas Strid

Freddie Stömne

Viktor Svensson

Axel Westlund (ny från Brynäs J20)

Strömsbros backsida är helt okej med Hockeyettanmått mätt och om de kan få ihop defensiven från början den här säsongen så kommer laget vara med och fightas om topp fem placeringarna. Nicklas Strid kommer få dra ett tungt lass ihop med David Deutsch den här säsongen också.

Forwards: ****

Victor Barrögård (ny från Brynäs J20)

Erik Broman (ny från Lindlöven)

Johan Börjesson

Gabriel Deutsch

Viktor Ehn

Johan Eriksson (ny från Chamonix)

Casper Evertsson

Alex Lind (ny från Mora J20)

Marcus Lindblom (ny från Nyköping)

Adam Löf

Martin Naenfeldt (ny från Ringerike)

Max Pålholm (ny från Boden)

Krister Sundlöf

Jesper Åhlén Hedenström

Strömsbros forwardsuppställning ser helt klart spännande ut och att få ”hem” en sådan spelare som Martin Naenfeldt är givetvis jackpot. Naenfeldt stod för 60 poäng på 39 matcher i Norge förra säsongen och är en van poänggörare. Ett annat utropstecken för klubben är att de fick behålla Viktor Ehn (56 poäng förra säsongen) och att Marcus Lindblom (45 poäng förra säsongen) valt klubben. Spetsen finns definitivt, frågan är om bredden räcker till för att slåss om topp fem.

Tränare: **

Mikael Lindholm

Johan Bergkvist

Båda tränarna var assisterande förra säsongen och Lindholm som nu är huvudtränare har en diger meritlista som spelare. Återstår att se om den kunskapen kan delges spelarna och om tränarparet får alla att prestera på toppen av sin förmåga.

Totalt Strömsbro: 11*

Klubben andas framtidstro och Strömsbro kan vara en av utmanarna till en plats i Allettan, framåt är det spetsigt men det vill till att de får ihop det på samtliga positioner i vinter för att det ska kunna bli en lång säsong.

Sportchefsintervju: Johan Wennberg

Hur ser du på er silly season?

Jag är supernöjd med vår silly. Har fått in i stort sett alla som jag hade i mitt huvud inför säsongen 20/21.

Vilka spelare kommer leda ert lag under säsongen?

Vi har många namn i laget som kan prestera på hög nivå. Men jag svarar ”laget” vi ska hitta en harmoni så att alla gör allt för varandra, det tror jag blir nyckeln.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Fördelen för oss tror jag är att många spelare känner varandra sedan tidigare då alla är från Gävle och många har spelat ihop någon gång under juniortiden eller i andra seniorlag.

Vilka lag går till Allettan från er serie?

Det är en svår fråga, jag tror det finns många bra lag i serien i år. Men lagen till Allettan tror jag blir Strömsbro, Vallentuna, Hudiksvall, Visby och Huddinge.

Lämna ett svar