Serietips norra ettan: 6:an

Kiruna AIF missade Allettan med minsta möjliga marginal ifjol. Vårserien vann man och tog sig till playoff där man åkte ut mot Östersund med 2-1 i matcher.

Nyförvärv

Niko Ervasti, b Hermes
Julius Marva , b SaPKo
Emil Nilsson, b Björklöven J20
Johan Ceder – ny från Boden
Colin Holmström, f Osby
Oskar Fredriksson, f comeback
Niklas Salo, f Vimmerby
Helmer Oskarsson, f Vännäs J20

Spelarförluster

Dominik Salama, mv Haugesund SeaGulls
Pa-Mansu Janneh, b Hanhals
Linus Rosdahl, b Frisk Asker
William Strömbäck, f Surahammar
Marcus Runnkvist, f Vännäs
Cheyne Matheson,f EG Diez-Limburg

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Mattias Ekholm-Rosén
Filip Eriksson

Kommentar:

Ett intressant men orutinerad målvaktspar. Filip Eriksson blev skadad i premiären och missade hela säsongen. Markus Ekholm fick chansen till en början men blev sedan petad av finländaren Dominik Salama.

Backar ***

Niko Ervasti – ny från Hermes
Philip Kemi
Mikko Kumin
Julius Marva  – ny från SaPKo
Emil Nilsson – ny från Björklöven J20
Sebastian Pettersen
Marcus Rhodin

Kommentar:

Backsidan är klart bättre än ifjol. Både Julius Marva och Niko Ervasti kommer från ganska starka säsonger i finska Mestis. Marva var dessutom assisterande lagkapten i tabellfyran SaPKo Savolinna. I övrigt så fortsätter Philip Kemi som är en back av bra klass.

Forwards ****

Johan Ceder, c/fw- ny från Boden
Joacim Eriksson. fw
Oskar Fredriksson, fw – comeback
Oscar Haaroja, c/fw
Jacob Hansson Geidon, fw
Colin Holmström, fw – ny från Osby
Viktor Lund, c/fw
Viktor Mikko, c
Helmer Oskarsson, c – ny från Vännäs J20
Niklas Salo, fw – ny från Vimmerby
Alexander Selin, fw
Daniel Taavo, c/fw

Kommentar:

Succékanadickerna Matheson och Brothers försvinner. Däremot får man tillbaka Oskar Fredriksson som gör comeback. Dessutom har man kvar viktiga trion Viktor Lund, Viktor Mikko och Jacob Hansson Geidon. På plussidan finns även Niklas Salo som ifjol gjorde bra i från sig i Vimmerby.

Tränare***

Christer Dreberg

Kommentar:

Trygg och rutinerad coach som tagit AIF från tvåan till ett lag som på allvar kommer att blanda sig i kampen om Allettanplatserna.

Totalt Betyg: 12*

Jag är helt övertygad om att Kiruna AIF är minst ett strå vassare än ifjol. Man har stärkt upp backsidan, och forwardssidan är betydligt bredare än ifjol. Man är absolut en utmanare till en Allettanplats.

Tränarintervju

Christer Dreberg Hur ser du på er silly season?

Vi har tänkt lite annorlunda i årets lagbygge. Vi har analyserat förra säsongen och tittat på vad vi behöver. Vi har tappat en del poäng i kanadensaren men vi har fått in ett gäng spelare som vi tror på. Johan Ceder och Oskar Fredriksson har bra koll på den här nivån och vet vad som krävs och vi har fått fina vitsord när det gäller finländarna.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi kommer vara ett start kollektiv. Men givetvis har vi ett par spelare kommer att vara viktiga. Killarna som är uppvuxna i Kiruna är viktiga för klubbens identitet.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Vi har en stark grupp som stegrat successivt för varje år. Som jag sa tidigare så har vi både ett starkt kollektiv och ett antal spelare som har spetskvaliteter.

Vilka lag går till allettan från norra ettan?

Boden, Teg och Östersund får gälla som favoriter. Sedan kommer det var öppet. Vi vill till Allettan och vi är övertygade om att vi har en god chans att ta en av platserna.

Lämna ett svar