Borlänge vände och vann

Trots 0-2-underläge efter den första perioden så kunde Borlänge vända och vinna dagens träningsmatch mot Strömsbro med 3-2. Men det satt hårt åt och Strömsbro bet ifrån väldigt bra.

Den första perioden var spelmässigt Borlänges, men målmässigt Strömsbros. Borlänge hade mest puck och etablerade längst anfall genom hård checking, men Strömsbro försvarade sig väl och hade ett riktigt vasst kontringsspel. Det var också på omställningar som Strömsbro gjorde båda sina mål. Johan Eriksson och Erik Broman kommer i en två mot etta efter ett täckt skott i försvarszonen och Eriksson hittar Broman som kan stöta in pucken i öppen kasse. Också 0-2 kommer efter en omställning, en omställning som först ser ut att mynna ut i sarghörnet, men Alex Lind växelspelar sig ur hörnet och kan passfinta sig förbi siste Borlängebacken Oliver Jans innan han ren med målvakten sätter pucken på klubbhandssidan på Alexander Johansson. En rätt tempofattig och chansfattig period slutar ändå med klar Strömsbroledning, rättvist ändå då det var dom som skapade de bästa målchanserna som ändå fanns.

Strömsbro kommer ut med en helt ny taktik till den andra perioden. I den första perioden så försvarade de sig mest, men nu gick de helt plötsligt till frejdig attack med full fart i checkingen. Det ställer Borlänge rejält och det är både två och tre gånger man är beredd att räkna in 0-3, men Alexander Johansson i Borlängekassen i kombination med oskärpa gör att siffrorna står sig. Men så får Strömsbro med sig en utvisning och alla förväntar sig att utdelningen ska komma till slut. Men gästerna går ner i tempo och Borlänge klarar de två minuterna utan bekymmer, med andra ord klart enklare än de gjort i spelet 5 mot 5 minuterna innan. När Borlänge sedan blir fulltaliga så tar de över spelet igen och bara ett par minuter senare kan Patrik Elfsberg trycka in en retur till 1-2. Och när Borlänge efter ytterligare några minuter får ett eget powerplay så visar dom hur det ska gå till. Lite snabba, enkla pass runt boxen och sedan får Markus Persson ett fint skottläge som han som den poängkung han är inte missar och det är kvitterat. Vilken scenförändring från inledningen av perioden!

Den tredje perioden försöker Strömsbro starta i samma offensiva anda som den andra perioden, men man får sämre tryck och tröttas snart. Istället blir det liknande spel som i den första perioden, med Borlänge som ligger på medan Strömsbro kontrar. Kontringarna blir med något undantag inte lika farliga som den första perioden då Strömsbro såg lite möra ut, medan Borlänges anfall kommer närmare och närmare. Efter ett långt anfall så skjuter Emil Lind från kanten efter en lång pass. Alexander Flink ser ut att hinna med den långa sidledsförflyttningen men den rinner igenom honom på något vis och Oliver Erixon kan slå in pucken i öppen kasse till 3-2 efter närmare 14 minuters spel. Efter det så försöker Strömsbro jaga en kvittering i först 5 mot 4 och sedan 6 mot 5, och man får också ett par fina lägen men bränner dom och matchen sluter 3-2.

Borlänge vinner alltså matchen rättvist måste sägas. Man är det tyngre och spelförande laget, men Strömsbro har några skickliga omställningsspelare och kunde mycket väl ha lurat Borlänge på vinsten. Bäst i Borlänge tycker jag backen Markus Björk var, medan Strömsbros Johan Eriksson glänst mest i sitt lag.